«Σκέφτηκα να σταματήσω το ποδόσφαιρο»

«Σκέφτηκα να σταματήσω το ποδόσφαιρο»

Gazzetta team
«Σκέφτηκα να σταματήσω το ποδόσφαιρο»

bet365

Ο Θανάσης Καραγκούνης μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, αποκαλύπτοντας ότι μετά τον διπλό τραυματισμό του σκέφτηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αυτά που εχω ζήσει τα τελευταία δυο χρόνια, θα μπορούσα να γράψω βιβλίο. Όταν μεταγράφηκα στην Τσβόλε από τον Ατρόμητο πριν 2,5 χρόνια όλα έμοιαζαν ιδανικά, αφού λίγους μήνες μετά κατακτήσαμε το κύπελο. Με την έναρξη της νέας σεζόν έπαθα ρήξη χιαστών.

Μετά από επτά δύσκολους μήνες επανήλθα, αλλά κάνοντας ατομικό πρόγραμμα σε μία κίνηση προσποίησης, άκουσα το περίφημο “κρακ”. Λέω από μέσα μου: ωχ την πάθαμε άσχημα», τόνισε αρχικά.

«Κοιτάξτε, εγώ από τραυματισμούς δεν ήξερα τίποτα και μέσα σε επτά μήνες παθαίνω χιαστό στο ίδιο πόδι και μόνος μου χωρίς αντίπαλο. Τρελάθηκα, τα έβαλα με όλους και με όλα. Δεν σας κρύβω πως σκέφτηκα να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Ήμουν χαμένος, μονολογώντας: γιατί Θεέ μου σε μένα;

Η κοπέλα μου, με την οποία ζούμε μαζί, η οικογένειά μου και η ομάδα με στήριξαν να σταθώ ξανά στα πόδια μου. Ιδιαίτερα η ομάδα με την κίνησή της να με καλέσει να ανανεώσουμε το συμβόλαιό μου μου έδωσε φτερά. Ήταν σπουδαία κίνηση, μου ανέβασε τη ψυχολογία στα ύψη, γιατί έχασα ουσιαστικά δυο σεζόν. Πλέον, επέστρεψα δυνατός και δουλεύω σκληρά να ανταποδώσω στην ομάδα», συνέχισε ο Θανάσης Καραγκούνης.

Όσο για τι του δίδαξε ο διπλός τραυματισμός; «Πολλά, μα πάρα πολλά. Κατ’ αρχήν άρχισα να αναθεωρώ πολλά πράγματα, καταλαβαίνοντας πως πολλά μπορούν να σου συμβούν στη ζωή. Άρχισα να αντιμετωπίζω τη ζωή διαφορετικά. Νίκησα τον εαυτό μου σε μια μεγάλη και διαρκή μάχη.

Γενικά, στις αναποδιές της ζωής πρέπει να είμαστε όλοι πιο ψύχραιμοι. Αλλά αυτό το μαθαίνεις, όταν πάθεις κάτι κακό. Λέω “Δόξα σοι ο Θεός” που το ξεπέρασα και πλέον κάνω αυτό που μου αρέσει: παίζω ποδόσφαιρο».

Για την επικείμενη διπλή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ, είπε: «Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε καλή κατάσταση απ’ ότι ξέρω, αντίθετα με τον Άγιαξ, που έχει νέα πρόσωπα και νέο προπονητή. Το πρώτο ματς είναι κλειδί για την ελληνική ομάδα. Αν το διαχειριστεί σωστά, τότε μπορεί να εκμεταλλευτεί την Τούμπα. Όλοι ξέρουμε τι θα πει Τούμπα. Δεν μπορώ να σας μιλήσω με ποσοστά για την πρόκριση. Αυτό που ξέρω είναι πως με πείθει περισσότερο ο ΠΑΟΚ».

Για την αναμέτρηση του ΠΑΣ με την Αλκμάαρ: «Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Η Άλκμααρ έκανε φοβερή πορεία στον δεύτερο γύρο, όμως έχασε τον καλύτερό της παίκτη (σ.σ. Γιάνσεν). Στο γήπεδο πρέπει να αποδείξει η Aλκμάαρ, πως είναι το φαβορί».

Για τους στόχους του: «Επέστρεψα δυνατός και θέλω να φτάσω στο επίπεδο που ήμουν πριν τον τραυματισμό μου. Δουλεύω σκληρά γι’ αυτό και ευελπιστώ κάποια στιγμή να κληθώ στην Εθνική ομάδα. Αποτελεί όνειρό μου η συμμετοχή στην Εθνική και θα προσπαθήσω πολύ γι’ αυτό».

Για το φιλικό στη Λεωφόρο: «Νιώθω πολύ όμορφα που βρίσκομαι στην Ελλάδα, στην Αθήνα. Μακάρι φεύγοντας να μπορούσα να πάρω και λίγο ήλιο στις αποσκευές μου (σ.σ. γέλια). Δεν ήλθαμε, όμως, για διακοπές, αλλά για δουλειά και πρέπει να παίξουμε καλά για να πάρουμε αποτέλεσμα. Χαίρομαι που θα αγωνιστώ στην Ελλάδα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναικός. Είναι ένα καλό φιλικό προετοιμασίας για τις δυο ομάδες».

Τέλος, για τον Ατρόμητο, σχολίασε: «Δεν ξεχνώ ποτέ τον Ατρόμητο, ούτε τη στιγμή που μας έφερε από τη Λαμία, μαζί με τον αδελφό μου ο κ. Τόλης Αποστόλου. Είναι κομμάτι της ζωής μου και θέλω τα καλύτερα για την ομάδα».

 

Τελευταία Νέα