«Focus» στα νέα πρόσωπα του ΠΑΟΚ

«Focus» στα νέα πρόσωπα του ΠΑΟΚ

«Focus» στα νέα πρόσωπα του ΠΑΟΚ

bet365

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία στο Οστερμπεκ, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και το Gazzetta.gr περνάει από το «μικροσκόπιο» τα επτά νέα πρόσωπα του «Δικεφάλου».

Είθισται παραδοσιακά (αν και αυτό περί παραδόσεων στην προετοιμασία είναι ένας μύθος…) τα νέα πρόσωπα, οι μεταγραφές του καλοκαιριού να τραβούν σαν το μαγνήτη τα βλέμματα όλων όσων έχουν την δυνατότητα να ζήσουν από κοντά την ποδοσφαιρική μυσταγωγία. Το «χτίσιμο» της ομάδας, που επί 14 μέρες προπονήθηκε και έζησε, στην προκειμένη περίπτωση, στα δάση του Oosterbeek και του Wolheze, αποτελεί το «άλφα και το ωμέγα» των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων.

Ο ΠΑΟΚ έστησε τη «βάση» του, εκεί ακριβώς, όπου πριν 72 χρόνια, ο στρατηγός Μοντγκόμερι εμπνεύστηκε την από αέρος επιχείρηση, που πήρε την ονομασία «Market Garden», έμεινε στην ιστορία ως «η μάχη του Άρνεμ», αλλά ας μιλήσουμε καλύτερα για ποδόσφαιρο. Άλλωστε, γι’ αυτό ήμασταν εδώ…

Το Gazzetta.gr βάζει στο «μικροσκόπιο» και εστιάζει πάνω στους Λέο Μάτος, Εβγκέν Σάχοβ, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Τζάλμα Κάμπος, Χουάν Κρέσπο και Χοσέ Κάνιας. Ο Ζέλικο Μπρκιτς πρόλαβε να κάνει μιάμιση προπόνηση μαζί με την ομάδα οπότε δεν μπορεί να κριθεί.

Ο Τζάλμα Κάμπος ήταν το πρόσωπο που πολυσυζητήθηκε εντός κι εκτός ομάδας. Αγαπητός, προσιτός, με το χαμόγελο στα χείλη, αγκαλιάστηκε από τους συμπαίκτες του, ξεχώρισε όμως και για τις ποδοσφαιρικές αρετές του. Το «μιλάει» το τόπι ο Αγκολέζος, είναι ομαδικός, ικανότατος στο «ένας εναντίον ενός», ταχύτατος, έδειξε από την πρώτη στιγμή να «δένει» με το Λέο Μάτος, ένα δίδυμο ικανό για σπουδαία πράγματα. Στα μείον του η όχι και τόσο καλή επαφή με τα δίχτυα. Όχι, ότι δεν σκοράρει. Όμως, ένα θεματάκι το έχει με το γκολ, που αν δεν το είχε θα τελείωνε με 15 plus γκολ κάθε χρονιά του.

Ο Λέο Μάτος είναι αυτό που δεν είχε ο ΠΑΟΚ εδώ και χρόνια ή μάλλον το είχε στην αντίθετη πλευρά, όσο έπαιζε γι’ αυτόν ο συμπατριώτης του, Ντορβαλίνο Άλβες στο αριστερό άκρο. Ψηλό κορμί για μπακ, με άλμα, ταχύτητα και ποδοσφαιρική σκέψη, αν ξεπεράσει και το πρόβλημα της μεγάλης αποχής θα είναι ακόμη καλύτερος.

Στην Ολλανδία ανέβασε σταδιακά την απόδοσή του και όσο περνούσαν οι ημέρες έδειχνε πολλές από τις αρετές του. Λογικά θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, ενώ ένα σημαντικό προσόν του, ευτύχημα για τον «Δικέφαλο», είναι ότι βρίσκεται «με κλειστά τα μάτια», με τον Εβγκέν Σάχοβ. Στα καλά χρόνια τους στην Ντνίπρο έκαναν πολλές ζημιές στις αντίπαλες άμυνες.

Ο Ουκρανός εξέπληξε πολλούς, όχι όμως και τον Βλάνταν Ίβιτς, που από το ξεκίνημα της προετοιμασίας μιλούσε γι’ αυτόν με τα καλύτερα λόγια. Λες και έβλεπε τον εαυτό του στο χορτάρι, ο Σέρβος έδειχνε ικανός να βάλει το χέρι του στη φωτιά και να στοιχηματίσει υπέρ του Σάχοβ. Για τέτοια βεβαιότητα μιλάμε.

Ο 25χρονος μέσος έχει φοβερά προσόντα και μια σπάνια αντίληψη των πραγμάτων μέσα στο γήπεδο. Το κυριότερο; Έχει γρήγορη σκέψη, δεν ταλαιπωρεί την μπάλα, φτάνει και στο γκολ, γιατί πολύ απλά έχει μάθει να «πατάει περιοχή». Δεν φοβάται να βάλει το πόδι του στη φωτιά. Πάει «γεμάτα» στα προσωπικά μαρκαρίσματα, όποτε χρειαστεί… Αν είναι υγιείς και δεν βγάλει προβλήματα τραυματισμών θα αποδειχθεί παίκτης «λίρα εκατό» για τον φετινό ΠΑΟΚ.

Για γρήγορη σκέψη στο παιχνίδι μίλησε ο Ίβιτς αναφερόμενος και στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει, να μην έχει την εκρηκτικότητα που είχε πιτσιρικάς στη Φέγενορντ, αλλά είναι ο παίκτης που μπορεί να σου κάνει τη διαφορά κι ας μην τρέχει σαν τρελός μέσα στο γήπεδο. Η ποιότητά του είναι εμφανέστατη, κάνει παιχνίδι στο σωστό χρόνο, όμως εμφανέστατη είναι και η ανετοιμότητα του σε φυσική κατάσταση.

Το ζητούμενο και ένα από τα βασικά ερωτήματα είναι το αν και πότε δείξει να έχει καταλάβει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του για την υπόλοιπη ομάδα. Να αντιληφθεί για ποιον ακριβώς το λόγο τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ και τι περιμένει από αυτόν.

Για τον Χουάν Αγχελ Κρέσπο έχει γίνει ανοίξει μεγάλη κουβέντα, που κάποια στιγμή φάνηκε να ενοχλεί και τον Ίβιτς. Όλη αυτή η συζήτηση στα πέριξ της Τούμπας και όχι μόνο, για το κατά πόσο η ομάδα έχει δυναμώσει στη θέση των στόπερ, έχει εφαλτήριο τον Ισπανό, που δεν είναι καθόλου κακός ποδοσφαιριστής. Είναι ένας ταχύτατος κεντρικός αμυντικός, που βγάζει ωραία την μπάλα από την άμυνα, έχει καλή τεχνική, δεν κάνει πολλά λάθη, στοιχεία που είδε ο Σέρβος προπονητής γι’ αυτό και τον επέλεξε.

Οι κουβέντες γύρω από τα αθλητικά του προσόντα δεν θα τελειώσουν ποτέ, όσο παραμένει να είναι αυτό το πρώτο κριτήριο για την απόδοση και προσφορά του στην ομάδα. Λογικά, θα ξεκινήσει ως δίδυμο με τον Τζαβέλλα κι αν ποτέ αποκτηθεί ο Βαρέλα, τότε θα δώσει «μάχη» για μια θέση στα στόπερ. Γιατί, ας μην ξεχνάμε μπορεί να παίξει και στα άκρα της άμυνας…

Τον Χοσέ Κάνιας δεν τον είδαμε πολύ, δεν είναι έτοιμος ακόμη, αλλά η παρουσία του μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική και κομβική για τον ΠΑΟΚ του Ίβιτς. Ο Ισπανός μέσος, που όλοι γνωρίζουμε από τις γεμάτες χρονιές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, μπορεί να κλείσει την «τρύπα», που υπάρχει μεταξύ της άμυνας και της μεσαίας γραμμής.

Το γενικότερο συμπέρασμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν έκανε άστοχες κινήσεις, έως τώρα, στη μεταγραφική περίοδο. Το να αποδειχθούν και οι επτά μεταγραφές επιτυχημένες στην πορεία της χρονιάς μοιάζει κομματάκι δύσκολο. Άλλωστε είναι νόμος…

Αν όμως του βγουν οι 4 ή και 5 από τις επτά μεταγραφές θα είναι επιτυχημένος ο σχεδιασμός.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα