Ένας επιτυχημένος... φαφλατάς!

Ένας επιτυχημένος... φαφλατάς!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Ένας επιτυχημένος... φαφλατάς!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και το φινάλε της συνεργασίας του με την ΑΕΚ και τα βάζει όλα στο... ζύγι.

Είχαμε κάνει ένα live chat εδώ στο gazzetta.gr (ενώ το σημείωνα σε προηγούμενο blog μου) και είχα απαντήσει σε ερώτηση για το μέλλον του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στην ΑΕΚ υπογραμμίζοντας πως δεν θα... βγάλει το καλοκαίρι!

Αναμενόμενα φτάσαμε στην επιβεβαίωση. Από την υπόθεση του Φιλίπ Μοντανιέ και το ναυάγιο αυτής για την ΑΕΚ είχε φανεί ξεκάθαρα πως ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής είχε μπει στην black list της κιτρινόμαυρης διοίκησης. Άδικα σε ότι αφορά την περίπτωση του Γάλλου τεχνικού αφού δεν ήταν εκείνος ο υπεύθυνος, δίκαια για το γεγονός ότι απ' την υπόθεση Ιμπίσεβιτς και τόσων άλλων ηχηρών ονομάτων (ποδοσφαιριστών) εξέθεσε πολλάκις την ΑΕΚ με τα λόγια του αέρα...

Τι ήταν όμως τελικά ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και πως κρίνεται στην ΑΕΚ;

Η απάντηση έρχεται εύκολα και αβίαστα για τον Σέρβο τεχνικό διευθυντή της Ένωσης μέχρι πρότινος: Ένας επιτυχημένος... φαφλατάς! Αυτό ακριβώς όμως αφού πρέπει να είμαστε τίμιοι και δίκαιοι.

Επιτυχημένος διότι η δουλειά σου αυτό αποδεικνύει και επιβεβαιώνει. Στην ΑΕΚ δεν διαχειρίστηκε ποτέ ένα μπάτζετ εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό βέβαια δεν συνιστά είδηση αφού το γνώριζε προτού καν αναλάβει, απ τις πρώτες του κουβέντες. Κι όμως με λίγα χρήματα έφερε εξαιρετικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που η ΑΕΚ μπορεί να κερδίσει εκατομμύρια ευρώ! Αυτό ακριβώς κοινώς που εύχονται να βρουν όλες οι ομάδες στον κόσμο...

Γιάκομπ Γιόχανσον, Αντρές Σιμόες, Ντίντακ Βίλα, Ρόναλντ Βάργκας και Έλντερ Μπαρμπόσα τα σούπερ μεταγραφικά deal του Μιλοβάνοβιτς που φέτος πρόλαβε να κλείσει και έναν ακόμη εξαιρετικό βάσει βιογραφικού ποδοσφαιριστή: Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι! Υπήρξαν και οι μεταγραφές τύπου Κρισάντους και Άρθο, όμως θα συνιστούσε μυθικό επίτευγμα να κάνει το απόλυτο των επιτυχημένων επιλογών.

Το έργο του λοιπόν κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο δεδομένων των δυσκολιών και των οικονομικών συνθηκών (του διαθέσιμου μπάτζετ) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είχε και λάθη στη δουλειά του.

Αυτό το... φαφλατάς που του κόλλησα δίπλα στο "επιτυχημένος" δεν είναι καθόλου τυχαίο. Ο συμπαθής "Μίλο" φαίνεται να μη μπορούσε να αποβάλλει το στυλ του μάνατζερ από πάνω του τη στιγμή που ήταν τεχνικός διευθυντής. Δηλαδή το απόλυτο αφεντικό του ποδοσφαιρικό τμήματος της ΑΕΚ (πάνω κι απ' τον εκάστοτε προπονητή με βάση το οργανόγραμμα και κάτω από τον Μπάγεβιτς φυσικά).

Έτσι υποχρέωνε αδικαιολόγητα τον εαυτό του να πείθεται πως κάποιες περιπτώσεις πάρα το αντικειμενικά ανέφικτο του πράγματος, ίσως και να μπορούσαν να γίνουν, κάτι που λανθασμένα επικοινωνούσε ταυτόχρονα με αποτέλεσμα την απόλυτη σύγχυση στο σύλλογο αφού: άλλα έλεγε, άλλα ίσχυαν, άλλα συμφωνούσαν να γίνουν με τους διοικουντες και άλλα διέρρεε με εγκληματικά επικοινωνιακά αποτελέσματα για την ΑΕΚ.

Το παραπάνω φαινόμενο του Σέρβου τεχνικού διευθυντή το συναντάμε στις υποθέσεις Ιμπίσεβιτς, Τσαβαρία, Κάτσαρ και Σαμάκ. Δεν τις λες και λίγες η αλήθεια είναι και ειδικά όταν οι τρεις τελευταίες αφορούν τη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε...

Υγ: Η απομάκρυνση του Μιλοβάνοβιτς τελειώνει τις όποιες δικαιολογίες υπήρχαν για τους υπόλοιπους του ποδοσφαιρικού τμήματος. Πλέον οι Μπάγεβιτς (πάντα το αφεντικό), Μπαρτόλο και φυσικά Κετσπάγια έχουν ακόμη δυσκολότερο έργο...

Υγ2: Με ρωτάτε ποιος θα είναι ο επόμενος τεχνικός διευθυντής. Αυτή τη στιγμή δεν το γνωρίζω. Ωστόσο πρέπει να σκεφτούν σοβαρά στην ΑΕΚ να μην πάνε με τέτοιο μοντέλο. Ας αναβαθμιστεί ο Μπαρτόλο και ας αποφασίζει εξ ολοκλήρου ο Μπάγεβιτς, δεν χρειάζεται για να γίνεται αυτό όπως τώρα και τεχνικός διευθυντής!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...