Με Σεντ Ετιέν η ΑΕΚ!

Με Σεντ Ετιέν η ΑΕΚ!

Gazzetta team
Με Σεντ Ετιέν η ΑΕΚ!

bet365

Δύσκολο το έργο της Ενωσης στο δρόμο για τους ομίλους του Europa League, αφού θα βρει στον 3ο προκριματικό γύρο τη Σεντ Ετιέν! H ανάλυση των «Στεφανουά».

Η ΑΕΚ δεν ήταν τυχερή στην κλήρωση της Νιόν, αφού απέναντι της βρήκε την ισχυρότερη ίσως ομάδα από τις πέντε υποψήφιες, τη Σεντ Ετιέν! Οι αγώνες θα γίνουν στις 28 Ιουλίου και στις 4 Αυγούστου.

Ετος ίδρυσης: 1919
Γήπεδο: Σταντ Ζοφρουά Γκισάρ (42.000 θέσεων).
Τίτλοι: 10 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα, 1 Λιγκ Καπ

Η Σεντ Ετιέν προσπάθησε να κυνηγήσει μέχρι τέλους το όνειρο του Champions League, ωστόσο λύγισε στις τελευταίες στροφές και κατέλαβε την 6η θέση! Ο Κριστιόφ Γκαλτιέ έμεινε στον πάγκο της, η διοίκηση του έδειξε εμπιστοσύνη και βασικός στόχος είναι η παρουσία στους ομίλους του Europa League! Ομάδα που στηρίζεται στην ταχύτητά της, τη δύναμη, αλλά και την εκρηκτικότητα στον άξονα! Παρουσιάζεται με σύστημα 4-2-3-1, αστέρι της ομάδας ο Γιοάν Μολό με συμπαραστάτες τους Μοπάι, Περίν! Στη μεταγραφική περιόδο δεν βγήκε ενισχυμένη, αφού επέστρεψε ο Εϊσερίκ, αλλά και ο Μολό, ενώ αποκτήθηκε ο Μπριάν Νταμπό από τη Μονπελιέ.

(+) Η έδρα της είναι το μεγάλο όπλο, αφού διαθέτει δυνατό κοινό που τη βοηθά σε δύσκολα ματς. Η Σεντ Ετιέν έχει παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, χωρίς όμως τα τελευταία χρόνια να υπάρχει η μεγάλη διάκριση. Πέρσι, κατάφερε να φτάσει μέχρι τη φάση των «32» του Europa League. Ο κόουτς, Γκαλτιέ είναι το «κλειδί», εμπνέει εμπιστοσύνη στην ομάδα κι έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πειθαρχημένο σύνολο!

(-) Δεν είναι ομάδα που μπορεί να κάνει την υπέρβαση και σίγουρα αυτό είναι στα θετικά της Ενωσης. Μπορεί αμυντικά να τα πήγε καλά πέρσι, ωστόσο δημιουργικά παρουσίασε προβλήματα και η επίθεσή της δεν ήταν σύμμαχος για την υπέρβαση του Τσάμπιονς Λιγκ. Λυγίζει στα μεγάλα ματς, αφού δεν υπάρχει η τεράστια προσωπικότητα για να πάρει στις πλάτες την ομάδα

Το αστέρι: Στεφάν Ρουφιέ, ο ηγέτης της Σεντ Ετιέν! Ο 30χρονος γκολκίπερ με την προσωπικότητά του έχει καταφέρει να προσφέρει εμπιστοσύνη στην άμυνα της ομάδας και με τις εμφανίσεις του έχει δώσει μεγάλες νίκες. Στο ρόστερ της βρίσκεται από το 2011, ενώ έχει και συμμετοχές με την Εθνική Γαλλίας! Προηγούμενος σταθμός του η Μονακό στην οποία βρισκόταν μια πενταετία. Μετρά 303 συμμετοχές στη Ligue 1 έχει δεχθεί 306 γκολ, ενώ σε 121 αναμετρήσεις έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του!

Ο προπονητής: Ο Κριστόφ Γκαλτιέ είναι ο κόουτς - κλειδί κι ένας από τους κορυφαίους στη Γαλλία. Βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από το 2009 κι έχει καταφέρει να καθιερώσει την ομάδα ανάμεσα στους μεγάλους! Του αρέσει το γρήγορο ποδόσφαιρο, χρησιμοποιεί το 4-2-3-1, τα άκρα είναι το «όπλο» της ομάδας του, όπως και η σκληρή άμυνα. Στην καριέρα του έχει ρεκόρ 43,8 % νίκες, 26.6 ισοπαλίες, και 29.5% ήττες! Γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, αφού το 2001-2002 ήταν στον Αρη μαζί με Μισέλ και Ταρντί!

Hρθαν: Μπράιαν Νταμπό (Μονπελιέ), Βαλεντάν Εϊσερίκ (Νις, τέλος δανεισμού), Γιοάν Μολό (Κρίλια Σοβέτοβ, τέλος δανεισμού)

Εφυγαν:Ισμαέλ Ντιομαντέ (Καέν), Ρενό Κοάντ (Μετς), Πολ Μπες (Νις), Ζαν Κριστόφ Μπαεμπέκ (Παρί Σεν Ζερμέν, τέλος δανεισμού), Ζονατάν Μπρισόν (Νιόρ), Φρανσουά Κλερκ (Γκαζελέκ Αζαξιό), Μπενουά Ασού-Εκοτό (ελεύθερος), Βαλεντάν Εϊσερίκ (Νις, τέλος δανεισμού), Φρανκ Ταμπανού (Σουόνσι, τέλος δανεισμού)

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα