Το 2016 άλλαξε το ποδόσφαιρο... (pics)

Κώστας Ζάλιαρης
Το 2016 άλλαξε το ποδόσφαιρο... (pics)

bet365

Η Λέστερ και η εθνική ομάδα της Πορτογαλίας επιβεβαιώνουν τη νέα... εποχή στο ποδόσφαιρο που δείχνει ότι άλλαξε ολοκληρωτικά ως προς τον τρόπο που μπορεί να έρθει μια μεγάλη επιτυχία...

Οι «αλεπούδες» κατέκτησαν τον πρώτο σημαντικό τίτλο της ιστορίας τους με την αναρρίχηση στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, σε μια εξαιρετική σεζόν για την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Η εθνική ομάδα της Πορτογαλίας έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης στο φετινό Euro που διεξήχθη στα γήπεδα της Γαλλίας, ωστόσο, ήταν από τις ομάδες που έπαιρναν τ' αποτελέσματα δίχως απαραίτητα να κυριαρχήσουν απέναντι στον αντίπαλη ή να μονοπωλήσουν την κατοχή της μπάλας.

Πόσω μάλλον η Λέστερ με τον τρόπο που έφτανε σε τρομερά επίπεδα αποτελεσματικότητας κι ας μην ήταν το απόλυτο αφεντικό στο χορτάρι...

Κατά τη διάρκεια του Euro 2016, το ποσοστό ομάδων που πήραν νίκη με μικρότερο ποσοστό κατοχής της μπάλας, έφτασε στο 30%,, με τους Πορτογάλους να έχουν καταγράψει λιγότερο από 45% σε τρία από τα τέσσερα ματς που έδωσαν στη νοκ-άουτ φάση!

Σε πλήρη αντίθεση, η εθνική ομάδα της Αγγλίας και στα τέσσερα παιχνίδια που έπαιξε (τρία ομίλων κι ένα στους «16»), είχε την πλειοψηφία της κατοχής της μπάλας κι όμως έκανε μια τρύπα στο νερό!

Το γεγονός, δε, πως μόλις πριν από έξι χρόνια, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, οι πιθανότητες για μια ομάδα να πάρει νίκη με ποσοστά μικρότερα του μισού στην κατοχή, ήταν 1 στις 20, αποδεικνύει πόσο άλλαξε το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια.

Οι παρακάτω πίνακες θα βοηθήσουν πολύ στην απόδειξη πως οι αριθμοί δεν μπορούν πάντοτε ν' αποδώσουν δικαιοσύνη στο γήπεδο...

 

Τελευταία Νέα