Likes και dislikes από την... Πόλη!

Likes και dislikes από την... Πόλη!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Likes και dislikes από την... Πόλη!

bet365

Ο Παναθηναϊκός άρεσε στην ήττα με 2-1 από την Φενέρ και ο Νίκος Αθανασίου καταγράφει θετικά και αρνητικά από την εμφάνιση του «τριφυλλιού» στην Κωνσταντινούπολη.

Στο πιο δυνατό φιλικό της μέχρι τώρα προετοιμασίας του ο Παναθηναϊκός έδειξε θετικά και αρνητικά, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο αντίπαλος, μία ποιοτική ομάδα όπως η Φενέρ, προσφέρεται για συμπεράσματα ενώ ο Αντρέα Στραματσόνι για πρώτη φορά έπαιξε με 3-4-1-2, ένα σύστημα που... έκρυψε από την τακτική στο Τέχελεν και το εμφάνιση στο Κορωπί και στο «Σουκρού Σαράτσογλου».

Πάμε να δούμε όσα άρεσαν και όσα δεν άρεσαν...

LIKES

*Αυτοματισμοί και δημιουργία

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ του καλοκαιριού το «είδαμε φάσεις που δουλεύτηκαν στην προπόνηση» αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ανταποκρίνεται πέρα για πέρα στην πραγματικότητα. Αποτέλεσαν ευχάριστη έκπληξη οι αυτοματισμοί που έβγαλε ο Παναθηναϊκός στο δημιουργικό κομμάτι και ειδικότερα στο τελευταίο τρίτο του αγωνιστικού χώρου. Τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα το «τριφύλλι» έφτιαξε φάσεις με συνεργασίες παικτών, συγκεκριμένες κινήσεις και στοιχεία από εκείνα που ζητούσε καθημερινά ο Στραματσόνι.

Για παράδειγμα στην φάση του γκολ. «Η μπάλα στον χώρο» ούρλιαζε ο Ιταλός και τον... άκουσε όλο το Τέχελεν, η μπάλα στον χώρο πήγε από τον Ζέκα στον Μέστο. «Strong ball» ζητούσε από τους ακραίους και συγχρονισμό με την κίνηση του στράικερ, αυτό έκανε ο Ιταλός, δίνοντας ένα εύκολο γκολ στον Μπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε 5-6 ευκαιρίες «προϊόν» δουλειάς και όχι μεμονωμένης ατομικής ποιότητας, όπως στην περυσινή σεζόν με Στραματσόνι. Ήταν ένα δείγμα σούπερ θετικό για αρχή και βλέπουμε τι θα γίνει στην συνέχεια, ειδικά όταν απέναντι θα βρίσκονται ομάδες «ταμπουρωμένες» στην περιοχή τους.

*Λεντέσμα

«Γλύκανε» την μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού ο «Ινδιάνος» με την γνωστή ποιότητα του στις μεταβιβάσεις. Έπαιζε αρκετά κάθετα, έχει καταπληκτικές επαφές και βάζει σιγουριά τόσο στο «build up» όσο και πιο ψηλά στην ανάπτυξη του «τριφυλλιού». Πήρε πάνω του τις εκτελέσεις των «στημένων», έχοντας καλά χτυπήματα προς την αντίπαλη περιοχή. Είναι μεγάλη κλάση. Χρειάζεται δουλειά στην φυσική κατάσταση για να έχει μεγαλύτερα διαστήματα εξαιρετικής απόδοσης. Βοήθησε και ανασταλτικά, είχε κλεψίματα και τακτικά ήταν άριστος...

*Λουντ, Μέστο, Ιμπάρμπο

Αφήνοντας τον Αργεντινό στην άκρη, αξίζει να αναφερθούμε και σε τρεις ακόμη ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν για την εικόνα τους. Ο Ρόμπιν Λουντ που επιβεβαίωσε την ανοδική του πορεία αυτό το καλοκαίρι, ο Μέστο που ήταν πάνω-κάτω στα δεξιά και με ασίστ... μισό γκολ αλλά και ο Ιμπάρμπο που είχε στιγμές «τρομοκρατίας» στο δεξί «φτερό».

DISLIKES

*Η λειτουργία της τριπλέτας

Οι Τούρκοι δημιούργησαν αρκετά θέματα στην ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού, κυρίως εξαιτίας των προβλημάτων της αμυντικής τριπλέτας ανά διαστήματα. Ο Ιβάνοφ δεν μπορούσε να μαζέψει την ταχύτητα του Εμενίκε ενώ στο πρώτο τέταρτο ο Χουλτ δεν έδινε τις βοήθειες που έπρεπε στον Βούλγαρο στόπερ. Η κίνηση του Στραματσόνι να μεταθέσει τον Ιβάνοφ ως κεντρικό αμυντικό και τον Μολέδο στα αριστερά του σε συνδυασμό με την βελτίωση του Χουλτ αμυντικά, «έκλεισαν» την τρύπα. Από κει και πέρα και ειδικότερα στην φάση του δεύτερου γκολ εκτέθηκε εκ νέου η αμυντική τριπλέτα αν και για να είμαστε δίκαιοι, υπάρχει οφ-σάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

*Το πρώτο τέταρτο

Όπως στα δύο από τα τρία φιλικά της Ολλανδίας(Σιφόλντε, Άαχεν)έτσι και στην Πόλη, ο Παναθηναϊκός δεν πατούσε καλά στο πρώτο τέταρτο, δεν μπήκε δυνατά και... τιμωρήθηκε από το γρήγορο γκολ των Τούρκων. Σημάδι ανησυχητικό...

*Επιλογές στο επιθετικό τρίτο

Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, πάτησε πολλές φορές την περιοχή της Φένερ αλλά σκόραρε μοναχά ένα γκολ σε παιχνίδι που και τρία να έβαζε πάλι λίγα θα ήταν. Θέλει μεγαλύτερη συγκέντρωση τόσο στην τελική πάσα όσο και στον προσπάθεια για γκολ.

Υ.Γ1: Για την τιμωρία της Λεωφόρου για όσα δεν έγιναν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ τι να πεις, και τι να γράψεις. Τι να πεις για το βοθροσύστημα που δεν βάζει μυαλό και προκαλεί ακόμη και στα... τελευταία του και τι να πεις για το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ που πηγαίνει από επιτυχία σε επιτυχία...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.