Κετσπάγια: Συνεργασία, κόσμος και... Ολυμπιακός!

Κετσπάγια: Συνεργασία, κόσμος και... Ολυμπιακός!

Ο Τιμούρ Κετσπάγια, στη συνέντευξη του στους απεσταλμένους των ΜΜΕ στο Κίελτσε, αναφέρθηκε και στο πέρασμα του από τον Ολυμπιακό, όπως και στους παλιούς γνωστούς του στην ΑΕΚ, με τους οποίους συνεργάζεται καθημερινά.

Κετσπάγια: Συνεργασία, κόσμος και... Ολυμπιακός!

- Το μετάνιωσες το πέρασμα από τον Ολυμπιακό;

«Ήξερα πως θα υπήρχε αντίδραση αλλά θεωρούσα πως αν περνούσαμε στο Champions League θα ηρεμούσαν τα πράγματα. Όμως ήμουν καταδικασμένος από την πρώτη στιγμή που πήγα εκεί. Αυτό ήταν. Ήξερα πως θα υπήρχε αντίδραση, αλλά μετά θα πηγαίναμε ως ομάδα, αν περνούσαμε στο Champions League. Ίσως και να ήταν σημαδιακό. Ήταν να παίξουμε με την ΑΕΚ και αναβλήθηκε το παιχνίδι. Και μετά παίξαμε ευρωπαϊκό. Μετά την Καβάλα φύγαμε και ακούσαμε και μετά και κάτι πράγματα…»

- Θεωρείς πως η ΑΕΚ που θα κτίσεις, μπορεί να μπει στις ίδιες βάσεις όπως όταν έπαιζες εσύ;

«Δεν ήταν και τότε όλα ρόδινα. Είχε και γκρίνια και τότε. Στην Ελλάδα όλα είναι υπερβολικά. Και χαρά και λύπη και πίεση. Τώρα τουλάχιστον είναι μακριά οι κερκίδες από το γήπεδο. Μπορεί να είναι και… καλό».

- Πως αισθάνθηκες όταν στο φιλικό με την Κορόνα άκουσες και πάλι μετά από πολλά χρόνια το όνομα σου από τον κόσμο;

«Είναι όμορφο. Ειδικά όταν είσαι ποδοσφαιριστής όμως. Χίλιες φορές καλύτερο να είσαι ποδοσφαιριστής από προπονητής. Δύσκολη δουλειά. Όσο περνάνε τα χρόνια η δουλειά γίνεται πιο δύσκολη. Όταν παίζαμε εμείς, για να πάρουμε λεφτά, έπρεπε να παίξουμε 15 χρόνια. Τώρα παίζει ένα χρόνο και είναι εξασφαλισμένος για όλη τη ζωή του. Δεν φτάνει πια να φέρεις έναν καλό παίκτη. Πρέπει να φέρεις και έναν καλό χαρακτήρα. Δεν μπορείς να φέρεις έναν παίκτη και να σου διαλύσει την ομάδα. Πρέπει να ταιριάζει στην ομάδα. Γι αυτό και προτιμώ να φέρνω παίκτες που έχουν την όρεξη να δείξουν κάτι, παρά τους κορεσμένους που έχουν περάσει τα πάντα και απλώς η Ελλάδα είναι μια ωραία χώρα για να περάσεις καλά με νυχτερινή ζωή και παραλίες. Και φραπεδάκι. Είχε και παίκτες που είχαν πεθυμήσει…φραπεδάκι».

- Υπάρχουν ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της ΑΕΚ που να μπορούν να κάνουν τόσο μεγάλα βήματα στην καριέρα τους, όπως έκανες εσύ;

«Υπάρχουν, ναι. Και πιστεύω πως ως προπονητής, μαζί μου ένας παίκτης έχει την δυνατότητα να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Και τα μικρά παιδιά. Παίκτες που δεν περίμεναν να φτάσουν σ’ ένα επίπεδο έφτασαν ψηλά. Και παίκτες που κανείς δεν τους ήξερε στην Ελλάδα, πήραν πρωτάθλημα στην Κύπρο και έπαιξαν τσάμπιονς λιγκ. Έχουμε παίκτες στην ομάδα τώρα που έχουν φιλοδοξίες. Έχω και εγώ φιλοδοξίες ως προπονητής. Από πολύ χαμηλά ξεκίνησα ως ποδοσφαιριστής και έφτασα εκεί που έφτασα. Χωρίς καμία βοήθεια. Μόνος μου. Και σαν προπονητής, έχω φιλοδοξία να φτάσω πολύ ψηλά. Πόσο ευκαιρία ή χρόνο θα έχω, θα το δείξει ο χρόνος».

- Η συνεργασία σου με τους ανθρώπους της ομάδας πως είναι;

«Εχω καλή επικοινωνία μ’ όλους. Έχω ανθρώπους που είχα συναντήσει και παλαιότερα στην ομάδα. Είναι ο Ντούσκο, ο Βασίλης (σ.σ. Δημητριάδης), είναι ο Μπράνκο (σ.σ. Μιλοβάνοβιτς), ο Ντε Μπαρτόλο. Άνθρωποι που 24 ώρες ασχολούνται με την ομάδα. Δεν πιστεύω πως όλοι αυτοί δεν θέλουν να κάνουν μεταγραφές. Κάποιες φορές, κάποια πράγματα, δυσκολεύουν. Δεν είναι εύκολο. Ελπίζω κάποια πράγματα θα γίνουν. Δεν είναι εύκολο να είσαι σε μια ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, που έχει και ιστορικό βάρος όχι μόνο ποδοσφαιρικό. Προσπαθούν, δεν είναι εύκολο. Ξέρω πως ο κόσμος δεν έχει υπομονή. Αλλά είναι καλύτερα να κάνεις υπομονή για να κάνεις την κίνηση που πρέπει και όχι κάτι για τα μάτια του κόσμου»

Best of internet