Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει από το Κίελτσε της Πολωνίας για τον «Μίλο» που έπρεπε να ‘χε τελειώσει από την ΑΕΚ (και όλα όσα τον αφορούν) και για το φιλικό…

Οδεύουμε προς την ολοκλήρωση της προετοιμασίας της ΑΕΚ και αντί να εστιάσουμε και να ασχοληθούμε με το αγωνιστικό κομμάτι και την ουσιαστική δουλειά που γίνεται εδώ στο Κίελτσε της Πολωνίας οφείλουμε να… καταπιαστούμε με το «μπάχαλο» που επικρατεί γύρω από το ποδοσφαιρικό τμήμα το οποίο φυσικά και δεν μπορεί να είναι ανεπηρέαστο από όλο αυτό!

Δεν ήταν κάποιο κρατικό μυστικό το γεγονός ότι ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς είχε μπει στο… κάδρο (είτε κάποιοι το θεωρούν λογικό είτε όχι) από τη διοίκηση της ΑΕΚ έπειτα (και) την εξέλιξη της υπόθεσης του Μοντανιέ εδώ στην Ελλάδα. Άλλωστε μαζί το είχαμε συζητήσει και εδώ σε τούτο το χώρο και σε live chat που είχαμε κάνει όταν σας είχα εξηγήσει πως μετά το καλοκαίρι αυτό ο «Μίλο» δύσκολα θα είναι στην ΑΕΚ.

Μετά τα χθεσινά βέβαια ο Σέρβος έπρεπε να είναι ήδη παρελθόν. Είμαστε εδώ ΟΛΟΙ και από τη στιγμή που παρουσιάζεται (και δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω γι’ αυτό) ως έξαλλος ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον έως τώρα τεχνικό διευθυντή της Ένωσης δεν μπορώ όσο καλοπροαίρετος και να είμαι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν κάνει κάτι γι’ αυτό από τη στιγμή που είναι το απόλυτο αφεντικό!

Η ΑΕΚ εκτέθηκε ΚΑΙ με την υπόθεση Σαμάκ. Όλη η ΑΕΚ και όλα τα πρόσωπα που υπάρχουν σε αυτή… Αυτό είναι το γεγονός. Και δεν είναι μόνο η περίπτωση του Μαροκινού φορ. Καλά θα ήταν… Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους όπως πάντα η πολυφωνία και το γεγονός ότι δεν δείχνουν (τουλάχιστον) να τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά είναι κάτι που πληγώνει όλο το κλαμπ και προκαλεί τον απόλυτα δικαιολογημένο εκνευρισμό στον κόσμο της ΑΕΚ.

Μη με ρωτήσετε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο… Σ’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει η αλήθεια του κάθε ένα από τους πρωταγωνιστές. Η ΑΕΚ πλέον έχει διοίκηση να κρίνει σωστά και φαντάζομαι θα το κάνει, έχει ένα και μεγάλο αφεντικό πάνω απ’ όλους και όλα και εκείνο κρίνει στο τέλος της ημέρας.

Επιπρόσθετα τον κόσμο δεν μπορεί να τον αφορά και να τον απασχολεί ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο… Απλά διαπιστώνει ότι η κατάσταση δεν μπορεί να ταιριάζει στο σύλλογο που εκείνοι αγαπούν και έχουν στηρίξει στα πιο δύσκολα της ιστορίας του μαζικά και με βασικό ζητούμενο την Ένωση όλων και το καλό της ΑΕΚ. Αυτός πρέπει να είναι ο οδηγός ΟΛΩΝ στην ομάδα…

Είμαστε πάντως μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε… Αυτό είναι μια αλήθεια που δεν μπορούμε να μη τη βλέπουμε και να την προσπερνάμε σα να μη τρέχει τίποτα!

Είχαμε και ματς χθες… Πέρασε σε 3η μοίρα. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έδειξε βαριά και ασήκωτη κάτι που προσωπικά θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό. Αν η ΑΕΚ είχε την εικόνα που είδαμε στο ματς με την Κορόνα Κίελτσε θα ανησυχούσα ειλικρινά. Δεν είναι δυνατόν να παρουσιαζόταν ξανά φρέσκια και με τρεξίματα έπειτα από τόσο σκληρή και σωστή δουλειά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και της δύναμης. Θα σήμαινε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Έλειψε η φρεσκάδα χθες και το καθαρό μυαλό. Απόλυτα λογικά και αναμενόμενα… Εντύπωση μου κάνει πάντως πως η ΑΕΚ έχει αποτελεσματικότητα στις στατικές φάσεις. Και χρησιμοποιώ τη λέξη «εντύπωση» διότι δεν έχει δουλέψει σε αυτά καθόλου ο Τιμούρ Κετσπάγια (πλην μίας προπόνησης πριν το πρώτο φιλικό ματς). Σ’ αυτό παίζει ρόλο ο εκτελεστής Τάσος Μπακασέτας.

Υγ: Η βάση του αγωνιστικού θα είναι το 4-2-3-1 και η τακτική δεν δουλεύεται ιδιαίτερα γιατί ο Κετσπάγια έχει διαπιστώσει πως υπάρχει η βάση σε αυτό από τον κορμό του ρόστερ και της 11άδας διότι έχει δουλευτεί αρκετά εδώ και δυο χρόνια. Πανέξυπνος βαδίζει πάνω στα δεδομένα και εφικτά, θα ήταν παράλογο να μη το κάνει όταν πλησιάζει το πρώτο μεγάλο ματς για την Ευρώπη.

Υγ2: Σίγουρα είναι πάντως καλύτερα που δεν παίζει η περίπτωση του Σαμάκ. Η ΑΕΚ θέλει επιθετικό, όχι ένα παλιό καλό βιογραφικό τέτοιου ποδοσφαιριστή. Άργησε να βρει, έχασε το πρώτο ματς της Ευρώπης και τη δυνατότητα να τον έχει σε αυτό, οπότε δεν πρέπει να βιαστεί πλέον. Το ίδιο ισχύει και για το εξτρέμ και δεν γνωρίζω αν όντως έρχεται για να υπογράψει ο Πατρίσιο Ροντρίγκες της Σάντος όπως αναφέρουν στην Αργεντινή, αλλά δείχνει τη σωστή κατεύθυνση που υπάρχει για ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης. Μπορεί να υπάρχουν Μπαρμπόσα και Βάργκας που δείχνουν σε καλή κατάσταση στην προετοιμασία, όπως και ο Πλατέλλας είναι σούπερ εδώ στο Κίελτσε, αλλά χρειάζεσαι 4 τέτοιους όταν επιλέγεις το 4-2-3-1.

Υγ3: Ο Ντίας θα κριθεί όταν παίξει. Θα ήταν άδικο να γίνει και διαφορετικά. Απλά θα αργήσει και αυτό αποδεικνύει ότι σχετικά με την αλλαγή του Ντίντακ απλά θα πρέπει να προσευχόμαστε όλοι να μην υπάρξει κάποιο απρόσμενο πρόβλημα με τον Ισπανό μπακ, διότι διαφορετικά…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...