Και στη μέση ο Καμπιάσο

Και στη μέση ο Καμπιάσο

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Και στη μέση ο Καμπιάσο

bet365

Πως η επιστροφή του Αργεντινού στον Ολυμπιακό, διαχωρίζει τον Βίκτορ από τον προκάτοχο του...

Του έκανε... τεμενάδες ο Γκάμπι Μιλίτο. Για να τον προσθέσει στην «εξίσωση» της δικής του Ιντεπεντιέντε. Είχε, εδώ και μήνες, μια πρόταση με πολλά μηδενικά και από το Μεξικό. Συγκεκριμένα από την Άτλας που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και ψάχνει «αστέρια» για το «αιώνιο» ρόστερ της.

Πιθανότατα αν το επιθυμούσε θα επέστρεφε και στην Ρίβερ Πλέιτ όπου ακόμη απολαμβάνει τιμές. Ή θα μπορούσε να βρεθεί στο MLS εκεί όπου προσωπικότητες των δικών τους κυβικών έχουν «εξασφαλισμένο» συμβόλαιο για όσο το θελήσουν.

Και τέλος πάντων για να μην το... τραβάμε: Ο Εστεμπάν Καμπιάσο μόνο ανεπιθύμητος δεν πρέπει να ένιωσε και αυτό το καλοκαίρι. Παρότι τον Αύγουστο κλείνει τα 36 του χρόνια. Ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής του Ζοσέ Μουρίνιο, που δεν είναι φυσικά στην κατάσταση του...2009. Που δεν φορά πια το «εθνόσημο» των Γκαούτσος. Αλλά που μια χαρά κρατά ακόμη το «σκαρί» του. Για να πατά χορτάρι και να μην θυμίζει Καμπιάσο μόνο το όνομα στη φανέλα.

Το είδαμε άλλωστε με τα μάτια μας αυτό πέρσι. Στο Emirates. Στην Τούμπα και στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ. Στο Φάληρο με τον Παναθηναϊκό. Ίσως μάλιστα το δείγμα να ήταν μεγαλύτερο, αν ο Μάρκο Σίλβα τον εμπιστεύονταν λιγάκι παραπάνω. Ο Πορτογάλος που για να μην κρυβόμαστε, του έδειξε με διάφορους τρόπους ότι δεν τον έχει ακριβώς στην... καρδιά του. Εκείνος ήταν άλλωστε που εισηγήθηκε να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο του, στα μέσα του Ιούνη.

Καμία φορά όμως η ζωή τα φέρνει λιγάκι περίεργα. Και σήμερα ο Κούτσου παίρνει το αεροπλάνο για το Βέλγιο προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, ενώ ο Σίλβα είναι στο Εστορίλ πανηγυρίζοντας για την κατάκτηση του Euro. Ποιος είχε δίκιο; Μα δεν υπάρχει ούτε δίκιο, ούτε αδικία σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο Πορτογάλος ήθελε να κάνει τη δουλειά του με έναν τρόπο. Και ο αντικαταστάτης του Βίκτορ Σάντσεθ, με έναν άλλο.

Ο Σίλβα ήθελε στο rotation του άξονα τον Αντρέ Μάρτινς, ένα δικό του παιδί –ελεύθερο- από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας που θα υπηρετούσε με προθυμία τον ρόλο του «αναπληρωματικού». Και ο Βίκτορ που μεγάλωσε σε περιβάλλον Ρεάλ Μαδρίτης και έμαθε το ποδόσφαιρο με άλλον τρόπο, θέλει τον Καμπιάσο. Όπως θέλει και υπολογίζει τον Τσόρι. Όπως θέλει και υπολογίζει όπως φαίνεται ακόμη και τον Μανιάτη που με τη σειρά του κερδίζει μια δεύτερη ευκαιρία στο ρόστερ.
Είναι συνομήλικοι ο Βίκτορ με τον Σίλβα. Δεν έχουν όμως τις ίδιες παραστάσεις. Και την ίδια φιλοσοφία γύρω από το παιχνίδι.

Οι περισσότεροι νεαροί προπονητές δεν τους «εκτιμούν» ποδοσφαιρικά τους βετεράνους. Θεωρούν ότι σε τελική ανάλυση περισσότερα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσουν, από αυτά που πιθανώς θα λύσουν. Στα 35- 40 που είναι κάτι σαν προπονητική «εφηβεία» οι κόουτς κινούνται... by the book. Θέλουν τρεξίματα, θέλουν πειθαρχία. Δεν νοιώθουν άνετα με ποδοσφαιριστές που πιθανώς θα τους μιλήσουν στον «ενικό». Έχουν αυτό το άγχος που πολλές φορές τους χαλά την ίδια τους την σκέψη γύρω από το παιχνίδι.

Στα 62 του όμως, για παράδειγμα την Κυριακή, ο μεγάλος Φερνάντο Σάντος κάθε άλλο παρά ενοχλήθηκε βλέποντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βγαίνει δίπλα του και να... δίνει οδηγίες. Να τον «τραντάζει» από τη χαρά του, πριν καν το τελικό σφύριγμα. Και να το κάνει σε ένα ματς με καμία τρακοσαριά εκατομμύρια ανθρώπους κολλημένους στους δέκτες τους.

Ο Καμπιάσο ήθελε να μείνει στον Ολυμπιακό. Δεν έφυγε μέρα από την Ελλάδα, από τα μέσα Μάη όταν και ολοκληρώθηκε η σεζόν. Μεταβίβασε την επιθυμία «παραμονής» στην διοίκηση όταν άλλαξε η τεχνική ηγεσία. Προφανώς έριξε και αρκετά τις οικονομικές του απαιτήσεις, κάτι όμως που δεν ήταν πρόβλημα για εκείνον και επί... Σίλβα.

Ο Βίκτορ αποφάσισε την επιστροφή του. Τον θέλει πλάι του. Όπως τον Τσόρι. Στήριγμα στα αποδυτήρια. «Δάσκαλο» για τους... μικρούς (Μπουχαλάκη, Ζντιέλαρ). Έτοιμο να δώσει λύσεις όπου χρειαστεί. Για 15-20 ματς μέσα στη σεζόν. Για μισάωρα. Με την κίνηση του αυτή δεν κέρδισε μόνο έναν ακόμη... στρατιώτη. Αλλά τέσσερις-πέντε λοχαγούς. Αν δει κάποιος πως υποδέχθηκε στα social media o Τσόρι, την επιστροφή του κολλητού του, θα καταλάβει.

ΥΓ. Ιταλικός Βορράς για τον Κασάμι. Ίσως κάπου που δεν το περιμένει κανείς...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής