Φεύγουν, έρχονται, ο Γλύκος είναι «εδώ»!

Φεύγουν, έρχονται, ο Γλύκος είναι «εδώ»!

Φεύγουν, έρχονται, ο Γλύκος είναι «εδώ»!

bet365

Τα πέντε τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει έξι τερματοφύλακες, αλλά όπως λέγεται χαριτολογώντας «στο τέλος παίζει ο Γλύκος…». ΟΣΤΕΡΜΠΕΚ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Ο Παναγιώτης Γλύκος ξαναζεί την ίδια ιστορία. Σχεδόν σε κάθε μεταγραφική περίοδο ο ΠΑΟΚ αποκτά, τουλάχιστον, ένα τερματοφύλακα, με τον ίδιο να προσπαθεί να κερδίσει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια και το βασικότερο, να εμπνεύσει σιγουριά και εμπιστοσύνη στο απαιτητικό κοινό της ομάδας.

Η σωτήρια απόκρουση στο σουτ του Πέτριτς έστειλε τον «Δικέφαλο» στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και πάλι δεν μπορεί να πει με σιγουριά, ότι αυτός θα είναι ο Νο1 «κίπερ» του ΠΑΟΚ. Η άφιξη του Ζέλικο Μπρκιτς στην Ολλανδία ανεβάσει στα ύψη τον συναγωνισμό ανάμεσα στους πέντε (!) τερματοφύλακες του «Δικεφάλου».

Ο γεννημένος στην Σκόπελο, αλλά μεγαλωμένος στο Βόλο, διεθνής γκολκίπερ το γνωρίζει και το δήλωσε στην συνέντευξη του στο Gazzetta.gr πριν καν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Μπρκιτς.

Αφήστε, που η απόκτηση του υψηλόσωμου Σέρβου δεν αυξάνει μόνο τον ανταγωνισμό, αλλά αποτελεί την αφορμή για πολλές συζητήσεις αναφορικά με το μέλλον κάποιων εκ των τεσσάρων, ήδη, γκολκίπερ που έχει μαζί του ο ΠΑΟΚ στο Οστερμπεκ. Κι αν για τον μικρό, τον Μάριο Σιαμπάνη, τα πράγματα είναι πιο εύκολα, παίζοντας με την Κ20 στο Youth Champions League, για τους υπόλοιπους τρεις δεν είναι και τόσο…

Το ξεκίνημα στον ΠΑΟΚ

Την πρώτη του χρονιά δεν έπαιξε ούτε ένα παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ την επόμενη υπερασπίστηκε σε δύο αγώνες (έναν για το πρωτάθλημα, έναν για το κύπελλο) τα ασπρόμαυρα γκολπόστ.

Τρίτη χρονιά με τον Σάντος δεν έκανε, καθώς την σεζόν 2009-2010, επέστρεψε ως δανεικός στον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ στα μισά του επόμενου χρόνου βρέθηκε στα δυτικά της Θεσσαλονίκης και στον Αγροτικό Αστέρα.

Η σεζόν 2011-2012 έμοιαζε να είναι η χρονιά καθιέρωσης του στην τριάδα των τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ, έχοντας μπροστά του εμπειρότερους από αυτόν, όπως ο Κώστας Χαλκιάς και ο Ντάριο Κρέσιτς. Όταν οι δύο γκολκίπερ τραυματίστηκαν, ο μικρός από το Βόλο θα κάνει δέκα σερί εμφανίσεις, σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Όμως, θα έρθει το μοιραίο λάθος στον αγώνα κυπέλλου με τον Ατρόμητο στην Τούμπα και εκείνο το γκολ στο 89ο λεπτό από τον Σωκράτη Φυντανίδη θα στερήσει την πρόκριση στο «Δικέφαλο» και θα στοιχειώνει από τότε τον Έλληνα γκολκίπερ.

Το «γαϊτανάκι» των μεταγραφών

Το… σερί με τις μεταγραφές τερματοφυλάκων στον ΠΑΟΚ και τον Γλύκο πάντα να είναι εκεί ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012. Αρχικά αποκτήθηκε ο Σανθ Χακόμπο, που λόγω χαρακτήρα έχασε γρήγορα τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, ενώ τον Ιανουάριο του 2013 ήρθε από τον Ατρόμητο Περιστερίου, ο Σαρλ Ιτάνζ. Εκείνη την σεζόν ο Γλύκος έπαιξε στα 23 από τα 48 επίσημα παιχνίδια του ΠΑΟΚ.

Ο Χουμπ Στέφενς εμπιστεύτηκε στο ξεκίνημα της περιόδου 2013-14 τον Χακόμπο ως το Νο1 της ομάδας, μέχρι που ήρθε το 4-0 από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και ο Ισπανός έχασε τη θέση του. Ξανά ο Γλύκος κλήθηκε να καθίσει κάτω από τα δοκάρια, μετρώντας 40 συμμετοχές, ενώ στις 27 Ιανουαρίου 2014, ο ΠΑΟΚ απέκτησε έναν ακόμη τερματοφύλακα, τον Αυστριακό Μίκαελ Γκσπούρνινγκ.

Ηταν η καλύτερη έως τώρα σεζόν του Γλύκου στον ΠΑΟΚ, που έφτασε μέχρι την Εθνική ομάδα και ήταν παρών στην 23αδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

Με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο της ομάδας ξεκίνησε βασικός, αλλά είδε να χάνει τη θέση του από τον Σαρλ Ιτάνζ και να του χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό η ήττα με 3-1 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, που ήταν και το τελευταίο του παιχνίδι εκείνη τη σεζόν, έστω κι αν έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου.

Η πρώτη μεταγραφή του Φρανκ Άρνεσεν ως αθλητικού διευθυντή στον ΠΑΟΚ ήταν τερματοφύλακας! Ο Ρόμπιν Όλσεν ήρθε το περασμένο καλοκαίρι, ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, αλλά γρήγορα ο Γλύκος επέστρεψε, έκανε καλά παιχνίδια, αλλά στο καλύτερο του ματς, κόντρα στη Ντόρτμουντ, υπέστη τον πρώτο μυϊκό τραυματισμό. Ακολούθησε ένας ακόμη, ο Όλσεν αποχώρησε τον χειμώνα και στη θέση του αποκτήθηκε ο Μάρκος Βελλίδης, ενώ τώρα ήταν η σειρά του Ζέλικο Μπρκιτς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα