ΑΕΚ - Κορόνα Κιέλτσε 2-0

ΑΕΚ - Κορόνα Κιέλτσε 2-0

ΑΕΚ - Κορόνα Κιέλτσε 2-0

bet365

Η ΑΕΚ έκανε αρκετά καλό ματς με την απόλυτα έτοιμη Κορόνα Κιέλτσε, επικράτησε εύκολα 2-0, ψάχνει για επιθετικό την στιγμή που ο Αραβίδης πάντως βρίσκει δίχτυα πάλι, σε μια από τις αμέτρητες τελικές των Κιτρινόμαυρων.

Το πολωνικό πρωτάθλημα αρχίζει σε μια εβδομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι η Κορόνα Κιέλτσε είναι πολύ πιο έτοιμη από την ΑΕΚ. Η Ενωση, όμως, είναι πιο ποιοτική και δουλεύει και πολύ καλά υπό τις οδηγίες του Τιμούρ Κετσπάγια. Γι' αυτό και είναι... ακόμη πιο κρίμα το γεγονός ότι ο Γεωργιανός τεχνικός δεν έχει ήδη στη διάθεση του τις μεταγραφές που έχει ζητήσει και ειδικά τον φορ. Γιατί στο δεύτερο φιλικό της στην Πολωνία, η ΑΕΚ έκανε αρκετές φάσεις-ευκαιρίες αλλά δεν είχε τον παίκτη που θα σκοράρει εύκολα. Ετσι, ανέλαβαν να καθαρίσουν οι... παλιοί Μάνταλος (65') και Αραβίδης (74').

Με 4-2-3-1, όπως αναμενόταν, παρέταξε την ΑΕΚ ο Κετσπάγια, έχοντας αυτή τη φορά τον Μπακασέτα στην κορυφή και τον Μάνταλο πίσω του, με στηρίγματα στις δύο πλευρές τους Βάργκας και Μπαρμπόσα. Οι Κιτρινόμαυροι μπήκαν καλά στο ματς και στο 4' είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με το τετ α τετ του Μπακασέτα μετά την πάσα του Μάνταλου. Η Ενωση είχε την κατοχή και υπομονή στο παιχνίδι της, όπως είχε και ταχύτητα στην κόντρα όταν άφηνε την Κορόνα να βγει μπροστά και της έπαιρνε την μπάλα.

Το κακό είναι ότι δεν είχε τον παίκτη που θα έβαζε το εύκολο γκολ, με συνέπεια οι ευκαιρίες με τους Βάργκας (13' και 26') να χαθούν ενώ στο 31' η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι σε φάουλ του Μάνταλου. Ο διεθνής άσος ήταν αυτός που έχασε και την τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους, στο 43', όταν βγήκε σε θέση βολής αλλά τελείωσε πολύ άσχημα... Ετσι, το πρώτο 45λεπτο βγήκε χωρίς γκολ και αυτό ήταν το μοναδικό αρνητικό για την ΑΕΚ, η οποία γενικά είχε αρκετά καλή παρουσία. Εφτιαχνε φάσεις, κυκλοφορούσε μπάλα, δεν ένιωθε κάποια απειλή πίσω...

Με την έναρξη της επανάληψης ο Κετσπάγια άλλαξε τερματοφύλακα και ακολούθησαν κι άλλες αλλαγές. Αυτό που δεν άλλαζε ήταν το γεγονός ότι η Ενωση διατηρούσε τον έλεγχο και έδειχνε πολύ καλύτερη ομάδα, αν και σαφώς λιγότερο έτοιμη, από την αντίπαλο της. Οι Κιτρινόμαυροι απείλησαν στο 55' με ένα σουτ του Μάνταλου και αυτός ήταν τελικά, στο 65', που έκανε το 1-0 με το βολέ από καλή θέση μετά το λάθος διώξιμο του Πέσκοβιτς σε γύρισμα του Αραβίδη.

Ο Κετσπάγια συνέχισε τις αλλαγές, η ΑΕΚ ήταν συνεχώς στην επίθεση και στο 74' το υπέροχο γύρισμα του Ζόριτς από αριστερά βρήκε όπως έπρεπε τον Αραβίδη, για να κάνει αυτός στην κίνηση το 2-0. Οι Κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να βάλουν και τρίτο γκολ στο 80' με τον Ζόριτς, δεν το έκαναν αλλά αυτό δεν άλλαξε κάτι, σε ό,τι αφορά τα συμπεράσματα που βγήκαν από το δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας. Συμπεράσματα, τα οποία προφανώς είναι καλά και θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα αν δεν είχε αργήσει -όπως είπε και ο ίδιος ο Κετσπάγια πριν λίγες μέρες- η μεταγραφική ενίσχυση...

ΑΕΚ: Ανέστης (46' Μπάρκας), Γκάλο (54' Μπακάκης), Τσιγκρίνσκι (62' Λαμπρόπουλος), Κολοβέτσιος (69' Σβάρνας), Ντίντακ (72' Ζόριτς), Σιμόες (62' Τζανετόπουλος), Γιόχανσον (66' Γαλανόπουλος), Βάργκας (54' Πλατέλλας), Μάνταλος (66' Ανάκογλου), Μπαρμπόσα (54' Αραβίδης), Μπακασέτας (66' Πέκχαρτ).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα