Ταμάμ η ιδέα Βίκτορ με Φορτούνη!

Ταμάμ η ιδέα Βίκτορ με Φορτούνη!

Ταμάμ η ιδέα Βίκτορ με Φορτούνη!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta.gr την αλλαγή θέσης του Φορτούνη από τον Βίκτορ.

Δεν ξέρω πόσο καλά θα δουλέψει αυτό το πράγμα στον Ολυμπιακό, όταν έρθει η ώρα να παίξει σε άλλου τύπου παιχνίδια, είτε στα λεγόμενα πιο εύκολα, είτε σε ακόμη πιο δύσκολα, όμως όπως είδα χθες την ομάδα και τον Φορτούνη, βρήκα υπέροχη την ιδέα του Βίκτορ να τον βάλει σε θέση έξω αριστερά, με ένα ωστόσο πιο ελεύθερο ρόλο.

Θυμήθηκα που λένε πολλοί ότι ο Φορτούνης χάνεται αν δεν παίξει στην κλασική του θέση, του μεσοκυνηγού, ότι από τα πλάγια δεν μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα κλπ, κλπ. Εγώ είδα τον Φορτούνη να κάνει επιθετικά σπουδαία πράγματα ξεκινώντας από αυτή τη θέση! Κι ειδικά να μην τον ενοχλεί σε τίποτα να βρεθεί σε θέση βολής. Μα απολύτως σε τίποτα.

Δύο φορές συνέκλινε πολύ ωραία και κινήθηκε από θέση κρυφού φορ και θα μπορούσε να σκοράρει, αν την πρώτη δεν πλάσαρε ο ίδιος άσχημα και αν τη δεύτερη δεν προλάβαινε ο αμυντικός με σωτήρια επέμβαση.

Άλλες τρεις φορές κινήθηκε από τον άξονα και σούταρε από ευνοϊκές θέσεις έξω από την περιοχή-τις δύο πρώτες αστόχησε, την τρίτη το κάρφωσε το γκολ.

Άλλες τόσες φορές πέρασε έξοχες 30άρες πάσες από τα αριστερά προς τα δεξιά, προς τον Πάρντο, παίζοντας με το ανάποδο πόδι, κινούμενος από τα αριστερά, αλλά με το δεξί.

Πολύ περισσότερες φορές ήρθε από τα αριστερά και βρέθηκε στον άξονα κάνοντας όμορφα παιχνίδι σαν δεκάρι και φεύγοντας μετωπικά μπροστά.

Ήταν ένας Φορτούνης που απλά ξεκινούσε από αριστερά, αλλά γίνονταν εύκολα δεκάρι η, κρυφός κυνηγός. Και λιγοστές φορές έμενε αριστερά, σαν εξτρέμ. Το κόλπο ήταν να τραβιέται λίγο αριστερά ο σέντερ φορ (αρχικά ο Ιντέγε και μετά ο Πουλίδο) και να μπαίνει με παράλληλη κίνηση προς τα μέσα ο Φόρτου, ενώ την ίδια στιγμή έπρεπε ο Τσιμίκας να ανεβαίνει και να γίνεται εξτρέμ.

Εμένα η ιδέα αυτή του Βίκτορ μου άρεσε πολύ κι όταν ο Φορτούνης προσαρμοστεί καλύτερα σε αυτή τη θέση, π.χ. βοηθώντας και πιο πολύ αμυντικά, πιστεύω ότι ο Έλληνας διεθνής άσος μπορεί να κάνει κι από εκεί τη διαφορά, βοηθώντας έτσι τον Ολυμπιακό να γίνει πιο ισχυρός στα χαφ, χωρίς να χάσει τις δικές του επιθετικές βοήθειες.

Γιατί η ομάδα με τρεις κεντρικούς χαφ (Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης) στιλ μπρος-πίσω, γίνεται πιο δυνατή στη μεσαία γραμμή, εκεί όπου στα μεγάλα παιχνίδια δεν είναι εύκολο να κοντράρει ο Ολυμπιακός με τον Φορτούνη σε πολύ επιθετικό ρόλο και άρα συχνά να αφήνει μόνους τους Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκη (η, Μανιάτη) ομάδες που παίζουν σε αυτό το χώρο με τρεις, άρα αποκτούν αυτό που λέμε τον παίκτη παραπάνω.

Ειδικά για τα πιο μεγάλα παιχνίδια, αυτός ο σχηματισμός, με τον Φορτούνη να ξεκινάει από αριστερά, μου μοιάζει ταμάμ για τον Ολυμπιακό. Ειδικά αν ανέβει περισσότερο ο Μανιάτης στον πολυσύνθετο ρόλο του-ο Μπουχαλάκης με εντυπωσίασε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.