Η... ακτινογραφία του Τέχελεν!

Η... ακτινογραφία του Τέχελεν!

Νίκος Αθανασίου
Η... ακτινογραφία του Τέχελεν!

bet365

Η φιλοσοφία του Αντρέα Στραματσόνι, το πλάνο για το «δικό» του Παναθηναϊκό και όλα όσα δούλεψε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας!

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε το απόγευμα της Παρασκευής από την Ολλανδία, εκεί όπου ο Αντρέα Στραματσόνι έβαλε τις βάσεις για τον τον «δικό» του Παναθηναϊκό.

Το gazzetta.gr περνά από... ακτίνες την προετοιμασία του Ιταλού προπονητή...

4-2-3-1 και 4-1-3-2

Από την στιγμή που πέρυσι άλλαξε αρκετές φορές, είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε στο Τέχελεν ποια ή ποιες διατάξεις θα επέλεγε ο Αντρέα Στραματσόνι για την δημιουργία του Παναθηναϊκού αυτής της σεζόν.

Ο Ιταλός αρχικά δούλεψε πάνω στο 4-1-3-2. Σύστημα που είχαμε δει μετά και στα τελευταία παιχνίδια των πλέι-οφ. Μετά το πρώτο φιλικό και το 2-2 με την Άαχεν, πέρασε σε πρώτο πλάνο το πιο ισορροπημένο για το «πράσινο» ρόστερ 4-2-3-1 και πάνω σε αυτό δούλεψε στο μεγαλύτερο διάστημα των προπονήσεων. Δεν είναι απίθανο, όταν ολοκληρωθούν οι μεταγραφικές κινήσεις ο «Στράμα» να δουλέψει και σε ακόμη μία διάταξη. Αυτή την στιγμή, πάντως, αυτά τα δύο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και ανάλογα με τις απαιτήσεις των παιχνιδιών, θα επιλέγονται από τον κόουτς...

Φουλ της τακτικής

Ως Ιταλός τεχνικός που σέβεται τον εαυτό του δεν θα μπορούσε να μην έχει πολύ τακτική στο πρόγραμμά του. Σε καθημερινή βάση οι προπονήσεις είχαν, κυρίως τακτική ανάπτυξης, με τον «Στράμα» να δίνει συνεχώς οδηγίες, να σταματά το πρόγραμμα όταν κάτι δεν του άρεσε και σε μερικές περιπτώσεις να ανεβάζει την έντασή της φωνής του. Έδειξε τρεις και τέσσερις εναλλακτικές επιλογές ανάπτυξης και στα δύο συστήματα που προαναφέραμε.

Ξέχωρα από τα δεδομένα σε κάθε διάταξη για ανάπτυξη είτε από τον άξονα είτε από τα άκρα, είτε συνδυαστικά, ο 40χρονος προπονητής δούλεψε πάρα πολύ στους αυτοματισμούς ανάμεσα στους δύο επιθετικούς στο 4-1-3-2 και στο «δεκάρι» και το «εννιάρι» στο 4-2-3-1. Ζητούσε συνεργασίες, ζητούσε η μπάλα να «ακουμπάει» πολύ σε αυτούς και έδειξε να ποντάρει πολλά σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού...

«Ενεργός»

Στην πρώτη του προετοιμασία στον Παναθηναϊκό ο Στραματσόνι είχε μεγάλη συμμετοχή. Υπάρχουν προπονητές που αφήνουν ένα μεγάλο κομμάτι στους βοηθούς και άλλοι που έχουν φουλ ενεργό ρόλο.

Ο Ιταλός ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Ειδικά στην τακτική συμμετείχε κάποιες φορές σπριντάροντας και παίζοντας με την μπάλα για να δείξει το σωστό.

«Σπεσιαλίστας» για την άμυνα

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, ενσωματώθηκε κόουτς με... ειδική αποστολή, με εξειδίκευση πάνω στο προπονητικό κομμάτι.

Ο Αντρέα Στραματσόνι διάλεξε τον Ομάρ Ντανέζι για την ανασταλτική λειτουργία και ο Ιταλός πρώην προπονητής των ακαδημιών της Μίλαν πήρε... επ΄ώμου την τακτική στο αμυντικό κομμάτι. Δούλεψε ώρες ολόκληρες με τους παίκτες της άμυνας, ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια, ώστε να παρουσιάσει μία «συμπαγή» τετράδα ενόψει των πρώτων επίσημων παιχνιδιών.

Η ένταση

Σε ακόμη ένα κομμάτι που μπορούμε να σταθούμε είναι η ένταση των προπονήσεων. Από την στιγμή που υπάρχουν επίσημα παιχνίδια, ήταν λογικό ο γυμναστής Φεντερίκο Πανοντσίνι να μην θέλει να επιβαρύνει τους ποδοσφαιριστές του. Σε γενικές γραμμές η ένταση την προπονήσεων ήταν μικρή, με εξαίρεση το τελευταίο διήμερο όπου ανέβηκε. Είναι δεδομένο πως στην συνέχεια η ένταση θα ανεβαίνει καθημερινά για να ξαναπέσει όσο πλησιάζουμε στα πρώτα ματς για το Europa League.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα