Η άμυνα κρίνει τον τελικό

Gazzetta team
Η άμυνα κρίνει τον τελικό

bet365

Και να λοιπόν, που φτάσαμε στο τέλος του EURO… Μετά από έναν περίπου μήνα γεμάτο από ποδόσφαιρο, η μεγάλη γιορτή της Ευρώπης έχει φτάσει στο σημείο όπου θα αναδειχθεί η ομάδα που θα καθίσει στην κορυφή για την επόμενη τετραετία. Πολλά μπορούμε να πούμε για τη φετινή διοργάνωση, η οποία είχε αρκετές καινοτομίες κινούμενη στη λογική της διεύρυνσης των συμμετοχών. Κάτι που ασφαλώς είχε απήχηση σε μεγαλύτερο αριθμό θεατών, από χώρες που σε άλλες χρονιές ίσως και να σφύριζαν αδιάφοροι.

Γράφει ο Μίλτος Ζωγράφος

Χώρες όπως η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Β. Ιρλανδία, η Ουγγαρία, η Ουαλία, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, άλλες για πρώτη φορά, άλλες μετά από πολλά χρόνια, το σημαντικό όμως είναι ότι κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός τους και ενεργοποιήθηκαν οι φίλαθλοι των χωρών αυτών, πολύ περισσότερο από προηγούμενες διοργανώσεις. Υπ’ αυτή την έννοια, ο θεσμός είχε επιτυχία.

Από ποδοσφαιρική άποψη όμως το θέαμα που παρακολουθήσαμε σε πολλά ματς και η ποιότητα του ποδοσφαίρου που παίχθηκε, δεν ήταν ανάλογο του επιπέδου μιας τέτοια διοργάνωσης. Η σκοπιμότητα, το αποτέλεσμα, η προσπάθεια να αποφευχθεί η καταδικαστική ήττα, οδήγησε τις ομάδες, κυρίως στη φάση των ομίλων, να παίξουν κλειστά, συντηρητικά και να θυσιάσουν το θέαμα στον βωμό της σκοπιμότητας. Τα μικρά σκορ ήταν καθημερινό φαινόμενο και αυτό δεν άρεσε στον πολύ κόσμο, στους θεατές χωρών που δεν είχαν εμπλοκή οι εθνικές τους. Υπ’ αυτή την έννοια, θα πρέπει η UEFA να σκεφτεί κάτι ώστε να εξωθήσει τις ομάδες να παίζουν πιο ανοιχτά και να μην κλείνονται στο καβούκι τους.

Πορτογαλία εναντίον Γαλλίας λοιπόν, ζευγάρι που κατά το ήμισυ τουλάχιστον ήταν αναμενόμενο από πολύ κόσμο. Οι διοργανωτές, παρουσιάστηκαν αρκετά σταθεροί σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, ακόμη και σε ματς που δεν έπιασαν τόσο καλή απόδοση, είχαν τον έλεγχο και φαινόταν πως «έχουν» το ματς. Μπροστά στο κοινό τους μετά από αρκετά χρόνια βρίσκονται σε φάση να διεκδικήσουν έναν τίτλο που είναι αλήθεια πως τους λείπει καιρό.

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Η Πορτογαλία από την άλλη, έκανε την έκπληξη. Ναι, έκπληξη είναι αφού παρά την παρουσία σημαντικών παικτών, οι επιδόσεις της τα τελευταία χρόνια ήταν μέτριες έως σε κάποιες περιπτώσεις, απογοητευτικές. Και φέτος όμως, η παρουσία της στη φάση των ομίλων ήταν ιδιαίτερα μέτρια, κάποιοι μάλιστα βιάστηκαν να τους ξεγράψουν και αυτό ίσως να ήταν το κλειδί της επιτυχίας της. Η ομάδα της ισοπαλίας, του μισού μηδέν, όπως άλλωστε είναι και το μοτό του τεχνικού της, για τον οποίο ειπώθηκαν πολλά και στον οποίο αποδόθηκαν υποτιμητικά προσωνύμια, κατάφερε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τον μύθο του λαγού και της χελώνας και να πιάσει στον ύπνο τις αντιπάλους της.

Σε 90 λεπτά λοιπόν θα αναδειχθεί η ομάδα που θα κάτσει στην κορυφή της Ευρώπης. Ξεκάθαρο φαβορί βάσει αποδόσεων, η Γαλλία, η οποία όμως θα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα από όσα πιστεύει κανείς για να κατακτήσει τον τίτλο. Ο Φερνάντο Σάντος, ειδικός στη δημιουργία τείχους στην άμυνα, δεν πρόκειται να ξεφύγει από την άκρως συντηρητική τακτική του και θα παρατάξει την ομάδα του με μοναδικό στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Επιθετικά, θα παίξει με αντεπιθέσεις, βασιζόμενος στις εμπνεύσεις του CR7, σε κάποιο στημένο και γενικώς στον αιφνιδιασμό. Άποψή μου λοιπόν είναι ότι αυτό το 1.80 στο διπλό που βρίσκεται στον ΟΠΑΠ είναι μάλλον λίγο και θα στραφώ σε εναλλακτικά στοιχήματα.

Η ισοπαλία στο ημίχρονο είναι ιδιαίτερα πιθανή, εντούτοις το 1.75 στον ΟΠΑΠ είναι μάλλον μικρό. Αν επαληθευτεί το ισόπαλο αποτέλεσμα, δύσκολα θα γίνει με γκολ, οπότε το Under 0.5 γκολ στο ημίχρονο, το 0-0 δηλαδή, στο 2.45 στον ΟΠΑΠ έχει αξία και αρκετές πιθανότητες επαλήθευσης.

Η περίπτωση του να πάει το ματς στην παράταση μου φαίνεται επίσης αρκετά πιθανή και υπ’ αυτή την έννοια, το 2.95 του Χ στον ΟΠΑΠ, μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική.

Τέλος, εκτιμώ ότι αν το ματς ξεφύγει από την ισοπαλία, το σκορ θα διαμορφωθεί στην επανάληψη, οπότε οι επιλογές περισσότερα γκολ αγώνα στο 2ο ημίχρονο (2.00 στον ΟΠΑΠ), περισσότερα γκολ γηπεδούχου στο 2ο ημίχρονο (3.00 στον ΟΠΑΠ) και περισσότερα γκολ φιλοξενούμενου στο 2ο ημίχρονο (2.30 στον ΟΠΑΠ), μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτικές…

Καλή τηλεθέαση να έχετε και επιτυχία στα πονταρίσματά σας…

 

EURO Τελευταία Νέα