Τέχελεν 2016: Ο έλεγχος!

Τέχελεν 2016: Ο έλεγχος!

Νίκος Αθανασίου
Τέχελεν 2016: Ο έλεγχος!

bet365

Ο απεσταλμένος του Gazzetta.gr στην Ολλανδία, Νίκος Αθανασίου, παραδίδει έλεγχο προόδου στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στο Τέχελεν, επιστρέφει το απόγευμα της Παρασκευής στην Αθήνα και το gazzetta.gr καταγράφει τι «έδειξε» ο κάθε παίκτης από τους 31 του Στραματσόνι.

ΠΟΡΤΙΕΡΟ
Στιλ: Ο Άγγλος πορτιέρο θα είναι και φέτος ο ''πρώτος'' τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού. Είχε κάποιες εντυπωσιακές επεμβάσεις στις προπονήσεις και ίσως χρειάζεται μεγαλύτερο ανταγωνισμό για την θέση στην ενδεκάδα.

Βλαχοδήμος: Τουλάχιστον σε αυτό το δεκαήμερο του Τέχελεν δεν έδειξε πως είναι έτοιμος να... φάει την θέση από τον Στιλ. Έχει στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει, όμως, στο ποδόσφαιρο δεν φτάνει μόνο αυτό.

Κοτσόλης: Ο έμπειρος πορτιέρο έκανε πολύ καλή προετοιμασία, δουλεύει σκληρά και η παρουσία του στα αποδυτήρια και στο γκρουπ των τερματοφυλάκων μόνο ευεργετικές συνέπειες έχει για τον Παναθηναϊκό.

ΣΤΟΠΕΡ
Μολέδο: Ανίκητος στους αγώνες, ανίκητος και στις προπονήσεις ο Βραζιλιάνος στόπερ. Έχει πάρει σπίτι του την φανέλα του βασικού κεντρικού αμυντικού και αναμένεται να είναι και φέτος ο ηγέτης των μετόπισθεν. Απουσίασε από τα φιλικά για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Ιβάνοφ: Κάθε μέρα γινόταν και καλύτερος. Προσαρμόστηκε με το... καλημέρα και στο πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι με την Οσμάνλισπορ έδειξε ότι διαθέτει στοιχεία που θα βοηθήσουν το «τριφύλλι». Πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, άρτια τεχνική κατάρτιση και σωστό διάβασμα του παιχνιδιού. Αν είναι υγιής θα φτιάξει ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Μολέδο.

Ρέις: Η πρώτη μεταγραφή του Ζιλμπέρτο Σίλβα στον Παναθηναϊκό ήρθε αργά στο Τέχελεν και θα ήταν άδικο να πούμε έστω και το παραμικρό για το «ποιόν» του. Θα τον δούμε στο γήπεδο...

Κουτρουμπής: Ο Στραματσόνι τον υπολογίζει ξεκάθαρα για την θέση του αμυντικού μέσου. Ο Έλληνας άσος είναι γνωστό πως ανταποκρίνεται καλά στα νέα δεδομένα. Στο φιλικό με τους Τούρκους έπαιξε στην φυσική του θέση και ήταν εξαιρετικός. Το πρόσημό του φέτος είναι πέρα για πέρα θετικό.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ
Νάνο: Μετά την μικροεπέμβαση που έκανε, έχασε τις πρώτες προπονήσεις. Όταν «μπήκε» στο πρόγραμμα έδειξε αλλαγμένος προς το καλύτερο, πιο μαχητικός και έτοιμος να διεκδικήσει την θέση από τον Χουλτ.

Χουλτ: Επιβεβαίωσε το γιατί τον ήθελε τόσο πολύ ο Αντρέα Στραματσόνι, δίνοντας «μάχη» 90 ημερών με την Νις. Ο Σουηδός είναι «σφαίρα», μαχητικός, άριστος τακτικά και διαθέτει ισορροπία ανάμεσα σε αμυντικό και επιθετικό κομμάτι. Όλα αυτά τα πιστοποίησε και στο παιχνίδι με τους Τούρκους.

Χουχούμης: Η παρουσία του Νάνο και ο ερχομός του Χουλτ ήταν δεδομένο πως θα τον έστελναν δανεικό για να πάρει παιχνίδια. Παρόλα αυτά το πάλεψε και μάλιστα αρκετά. Ίσως και να ήταν η καλύτερη του εικόνα σε καλοκαιρινή προετοιμασία, όσον αφορά τις προπονήσεις.

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ
Μέστο: Μεγάλη εμπειρία και σταθερότητα από τον Ιταλό. Είναι παίκτης του «6-7» και σε αυτό το επίπεδο αποδίδει είτε πρόκειται για προπόνηση είτε για παιχνίδι. Το... κακό για εκείνον είναι πως δεν φαίνεται να έχει «δυνατό» αντίπαλο για την διεκδίκηση της θέσης στο αρχικό σχήμα.

Μαρινάκης: Πολύ δύσκολα θα διεκδικήσει την θέση από τον Μέστο βάσει των όσων έδειξε στο Τέχελεν. Είναι «μαχητής» αλλά δεν φτάνει και όσο περνούν τα χρόνια δεν έχει βελτιώσει σημαντικά κομμάτια για την θέση του δεξιού μπακ.

ΜΕΣΟΙ
Αμπέντ: Στα φιλικά ήταν ο περυσινός κακός του εαυτός. Στις προπονήσεις μετά τις πρώτες ημέρες βελτιωνόταν, έδειχνε σημάδια ανάκαμψης αλλά ξεκάθαρα είναι πίσω στις προτιμήσεις του Αντρέα Στραματσόνι.

Ζέκα: Αρχηγός παντού. Στο γήπεδο με συνεχείς οδηγίες, στις προπονήσεις παροτρύνοντας τους πάντες να αποδώσουν στο μάξιμουμ. Δεδομένα θα είναι βασικός και φέτος. Για τον Πορτογάλο οι προπονήσεις είναι όπως και οι αγώνες. Του ταιριάζει η θέση του αμυντικού μέσου σε έναν πιο αμυντικό ρόλο.

Λουντ: Η δική του προετοιμασία! Ο Φινλανδός μέσος ήταν αποκάλυψη. Σταθερά ξεχώριζε σε μεγάλο βαθμό και το έδειξε και στα φιλικά, με... κερασάκι στην τούρτα το γκολ με το δεξί κόντρα στην Οσμάνλισπορ. Σκόραρε συνέχεια στα προπονητικά διπλά, ήταν άριστος στις ασκήσεις και βάζει πλώρη για βασικός.

Βιγιαφάνιες: Από τους καλύτερους της προετοιμασίας παρά την κακή εμφάνιση κόντρα στους Τούρκους. Καθημερινά έκανε... παπάδες, κέρδιζε τα μπράβο του Στραματσόνι και έδειξε πως μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του ένα μεγάλο φορτίο της επιθετικής λειτουργίας του Παναθηναϊκού.

Λεντέσμα: Ο Αργεντινός πιστοποίησε πως σε καμία περίπτωση δεν είναι... Εσιέν και πως παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να τον «υπογράψει» στην Αθήνα. Ιδανικός για τον ρόλο του δημιουργού από την θέση «6», όσο θα βρίσκει ρυθμό θα κάνει διαφορά και ανασταλτικά. Τον έχει μεγάλη ανάγκη το «τριφύλλι».

ΕΞΤΡΕΜ
Βλαχοδήμος: Πιο μαχητικός στις προπονήσεις απ' ότι στους αγώνες. Δείχνει να έχει καταλάβει πως ο Παναθηναϊκός είναι η τελευταία του ευκαιρία να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Τρομερή τεχνική κατάρτιση, πρέπει να βάλει ουσία στο παιχνίδι του για να ξεχωρίσει.

Μπουμάλ: Πρέπει να δώσει περισσότερα για να καταφέρει να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να δουλέψει περισσότερο στις επιλογές του στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Ούτε θετική ούτε αρνητική εικόνα.

Κλωναρίδης: Όπως ο Νάνο, έτσι και ο «Κλώνα», έχασε τις πρώτες προπονήσεις. Μπήκε στην συνέχεια... φορτσάτος, είχε τα καλύτερα «τελειώματα» απ' όλους και έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση. Για τον Κλωναρίδη είναι γνωστά τα πράγματα. Αν βρει διάρκεια και δεν βγάζει αυτούς τους μικρούς μυϊκούς τραυματισμούς δεν θα έχει... αντίπαλο.

Ιμπάρμπο: Μεγάλη ποιότητα ο Κολομβιανός. Μπήκε αμέσως στο κλίμα, έχει «δέσει» με την υπόλοιπη ομάδα και έχει χαρακτηριστικά που θα κάνουν την διαφορά. Γρήγορος, πολύ δυνατός, ποιοτικός με την μπάλα στα πόδια. Είναι πολυτέλεια για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Λέτο: Λόγω του γνωστού θέματος στο γόνατο έκανε πολύ συντηρητική προετοιμασία. Δεν φόρτσαρε και λογικό ήταν, καθώς χρειάζεται ειδική διαχείριση από το τεχνικό επιτελείο, ώστε να είναι διαθέσιμος. Υπήρχαν στιγμές που η ποιότητά του ξεχείλιζε στις προπονήσεις. Στα φιλικά ήταν αρκετά νευρικός...

Μπεργκ: Ενσωματώθηκε τις τελευταίες ημέρες στο Τέχελεν λόγω Euro. Έδειξε μεγάλη διάθεση και ξεκαθάρα μοιάζει να έχει αφήσει πίσω του, το ψυχολογικό θέμα που του δημιούργησε η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός ποντάρει πολλά πάνω του...

ΟΙ ΝΕΟΙ
Ξενόπουλος: Ο νεαρός πορτιέρο είχε θετική παρουσία. Προφανώς και έχει μπροστά του τόνους ιδρώτα και ώρες δουλειάς για να γίνει ένας έτοιμος τερματοφύλακας του επιπέδου του Παναθηναϊκού.

Μαυρομάτης: Ο στόπερ από την ομάδα Νέων έδωσε ότι μπορούσε και παρουσίασε μία καλή εικόνα.

Χατζηγιοβάνης: Ξεχώρισε αρκετά τις πρώτες ημέρες χάρη στην ταχύτητα και την εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση. Έχει καλές επαφές και ποδοσφαιρικό θράσος. Πρέπει να δουλέψει το σώμα του. Αξιόλογη περίπτωση.

Σταϊκος: Από αυτά που έδειχνε κάθε μέρα στις προπονήσεις, το συμπέρασμα είναι ένα: έτοιμος ποδοσφαιριστής. Θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στα φιλικά. Κοντρολαρισμένος, με ωριμότητα και στοιχεία που τα επόμενα χρόνια είναι πιθανό να τον οδηγήσουν στην καθιέρωση.

Ευαγγέλου: Αν δεν ήξερες την ηλικία του, εύκολα τον έκανε για 25άρη ποδοσφαιρικά. Σπουδαίο ταλέντο, έκανε πολύ καλές προπονήσεις και μία εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο φιλικό. Αξίζει ευκαιρίες.

Μίγκος: Δεν κατάφερε να ξεχωρίσει από την οκτάδα των μικρών. Αυτό φυσικά και δεν σημαίνει τίποτα για το μέλλον. Με δουλειά όλα γίνονται...

Μπουζούκης: Ο βραχύσωμος άσος το πάλεψε όσο μπορούσε. Δεν είναι ακόμη έτοιμος για την πρώτη ομάδα. Έχει ταλέντο.

Αγγελόπουλος: Ισχύει ότι και για τον Μίγκο. Οι εμπειρίες είναι που μετρούν για αυτά τα παιδιά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα