Από το... χέρι και στα γραφεία για υπογραφές!

Από το... χέρι και στα γραφεία για υπογραφές!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Κριστιάν Λεντέσμα και τον μοναδικό δρόμο που υπάρχει στην περίπτωση του Αργεντινού μέσου.

Από το... χέρι και στα γραφεία για υπογραφές!

Δόξα τω Θεώ, τόσα χρόνια στα γήπεδα, μετά από μισή ντουζίνα προετοιμασιών και καθημερινή επαφή με σημαντικούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου, κάποια πράγματα μπορείς να τα δεις, να τα καταλάβεις, να τα αντιληφθείς και να τα καταγράψεις. Όπως, καλή ώρα, με την περίπτωση του Κριστιάν Λεντέσμα.

Από την πρώτη μέρα που ήρθε στο Τέχελεν για να προπονηθεί και να «ψηθεί» από το πρότζεκτ του συλλόγου, λέγαμε πως καμία σχέση δεν έχει με την περίπτωση Εσιέν. Απ' όπου και να το πιάσεις κοινό στοιχείο δεν μπορείς να βρεις. Μόνο στην θέση πάνω στο χορτάρι. Ο «Ινδιάνος» είναι κανονικός ποδοσφαιριστής, χωρίς ιστορικό σοβαρών τραυματισμών, με γεμάτες χρονιές στην Λάτσιο, σε καλή κατάσταση για την αποχή που είχε μετά το πέρασμα από την Σάντος-όπου δεν αγωνιζόταν εξαιτίας του προπονητή- και αυτό φαινόταν καθημερινά στις προπονήσεις του Τέχελεν. Ούτε με κοιλιά ήρθε, ούτε δεν μπορεί να τρέξει, ούτε τραυματισμό αντιμετωπίζει, ούτε ένα... καράβι λεφτά ζητάει για να υπογράψει.

Στο τελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, κόντρα στην Οσμάνλισπορ επιβεβαίωσε και με το παραπάνω όλα εκείνα που βλέπαμε στο προπονητικό κέντρο. Έπεισε ακόμη και τους πιο δύσπιστους, καθώς η παρουσία του δίπλα στον Ζέκα έδωσε ποιοτικά χαρακτηριστικά που δεν διαθέτει ο Παναθηναϊκός στον άξονα της μεσαίας του γραμμής. Ο Λεντέσμα έχει τις επαφές και το διάβασμα του παιχνιδιού και των χώρων ενός «δεκαριού» από την θέση του αμυντικού χαφ. «Βλέπει» γήπεδο. Όλες του οι επαφές ήταν μπροστά, με στόχο να «φτιάξει» σωστά το παιχνίδι. Είτε αυτό γινόταν με κάθετο παιχνίδι είτε με μεγάλες διαγώνιες μπαλιές προς τα εξτρέμ.

Ο διεθνής άσος έβαλε «γλύκα» στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού και με δεδομένο πως είχε να αγωνιστεί έξι μήνες και μόλις με πέντε προπονήσεις στα πόδια του, ήταν εξαιρετικός στα 51' που αγωνίστηκε. Βοήθησε και ανασταλτικά όσο είχε δυνάμεις με κλεψίματα στην μεσαία γραμμή. Αν είναι σε θέση να διαφοροποιεί τόσο πολύ το παιχνίδι του «τριφυλλιού» αυτή την στιγμή που δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι μπορεί να κάνει όταν είναι απόλυτα έτοιμος. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, έχει ένα... μονόδρομο μπροστά του όσον αφορά την περίπτωση του Λεντέσμα. Τον παίρνει από το χέρι και τον πηγαίνει για υπογραφές μόλις η ομάδα προσγειωθεί το απόγευμα της Παρασκευής στην Αθήνα.

Όλο αυτό το διάστημα, το «τριφύλλι» έφαγε αρκετές «πόρτες» στην αναζήτηση ενός αμυντικού μέσου που θα έβαζε σφραγίδα, κυρίως λόγω του οικονομικού. Αυτή την στιγμή έχει παρουσιαστεί μία ευκαιρία που θα βάλει στο έμψυχο δυναμικό αυτά που ζητούσε ο Στραματσόνι. Εμπειρία, ποιότητα, ηγετικά χαρακτηριστικά. Η υπέρβαση πρέπει να γίνει και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα γίνει. Άπαντες έχουν πειστεί για το πόσο σημαντικός μπορεί να γίνει ο Λεντέσμα και αν δεν φορέσει τα πράσινα θα αποτελέσει πραγματικά πολύ μεγάλη έκπληξη...

Best of internet