Χαβαλέ ούτε για ένα λεπτό!

Χαβαλέ ούτε για ένα λεπτό!

Χαβαλέ ούτε για ένα λεπτό!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον χαρακτήρα που είχε ο ΠΑΟΚ με τους τελευταίους προπονητές και τη διαφορά που κάνει η σοβαρότητα που διέπει πλέον τον «δικέφαλο» με τον Ίβιτς στον πάγκο.
Μέσα σε όλα στο ποδόσφαιρο, υπάρχει το γνωστό δόγμα ότι… «κάθε ομάδα βγάζει μέσα στο παιχνίδι της, την προσωπικότητα του προπονητή της»! Το είπε ποδοσφαιράνθρωπος και το… είχε μελετημένο!
Για παράδειγμα…
Ο ΠΑΟΚ του Τούντορ ήταν εκρηκτικός… Με πολλά πάνω-κάτω.
Ο ΠΑΟΚ του Αναστασιάδη ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο.
Ο ΠΑΟΚ του Δώνη ήταν αρκετά φλύαρος και σχετικά κυκλοθυμικός.
Ο ΠΑΟΚ του Σάντος… απόλυτα οργανωμένος!
Ο Ίβιτς τι κύριο χαρακτηριστικό έχει ως προσωπικότητα. Είναι σοβαρός!
Αυτό έχει και η ομάδα του εδώ και μήνες!
Χθες ο ΠΑΟΚ έδωσε το πρώτο φιλικό του παιχνίδι και για εμάς αυτό είναι το κύριο στοιχείο στο οποίο πρέπει να σταθούμε!
Ο αντίπαλος ήταν σαφώς αδύναμος. (Η ομάδα αυτή βέβαια με μερικές αλλαγές, έχασε από τον Παναθηναϊκό 2-0 με ότι αυτό σημαίνει).
Με όποιον και αν έπαιζε ο ΠΑΟΚ, το θέμα ήταν ότι επί 90 λεπτά οι παίκτες του σκύλιασαν να κερδίσουν μάχες, να βγάζουν επιθέσεις-φάσεις και γκολ. Δεν σταματούσαν πουθενά. Δεν χαλάρωσαν σε κανένα σημείο. Δεν έκαναν πλακίτσες-κολπάκια και χαβαλέ ούτε σε μία φάση! Το μόνο που δεν είδαμε είναι μετά από γκολ, να τρέξουν να πάρουν τη μπάλα για να τη βάλουν και πάλι στη σέντρα!
Σοβαρότητα στο 100% (όπως και στην προπόνηση) και μαχητικότητα… όσο άντεχε ο καθένας! Από εκεί και πέρα υπάρχει και λίγη παραπάνω ποιότητα απ’ ότι πέρυσι.
Γιατί συμβαίνουν όμως τα πιο πολλά από τα παραπάνω;
Χθες έπαιξαν 22! Δεν αγωνίστηκαν εννιά ποιοτικοί παίκτες που αν ήταν εδώ στην Ολλανδία σε καλή κατάσταση, θα ήταν (σχεδόν) όλοι βασικοί! (Τζαβέλλας, Τζιόλης, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Κωνσταντινίδης, Μακ, Κάτσε και οι δύο μεγάλοι στο τέρμα, Γλύκος και Βελλίδης). Σε όλους αυτούς προσθέστε δύο-τρεις μεταγραφές! Πάμε στους 34, μέσα στους οποίους ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι φανερά σε χαμηλό επίπεδο ηλικίας ή ποιότητας, μακριά από τους άλλους και πρώτο φαβορί για να αποχωρήσει.
Αντιλαμβάνεστε ότι από αυτή την ομάδα ΠΡΕΠΕΙ να κοπούν έξι ή εφτά ή οκτώ παίκτες; Τι σημαίνει αυτό; ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ κρίνονται και παίζουν το μέλλον τους!
Ποιοι θα παραμείνουν στο ρόστερ; Ποιοι θα έχουν θέση στη 18άδα; Μήπως από όλους τους παραπάνω υπάρχει ένας (έστω ένας!!) που έχει καπαρωμένη θέση στην ενδεκάδα;
Ο συνδυασμός λοιπόν της σοβαρότητας που βγάζει ο προπονητής και μεταφέρει στην ομάδα και στο παιχνίδι της, μαζί με την ποιότητα που ανεβαίνει σε ένα ποσοστό και κυρίως τον τεράστιο εσωτερικό ανταγωνισμό, δημιουργούν καλές συνθήκες και να που για ξεκίνημα έφεραν ένα πρωτοφανές σκορ! Γιατί ο ΠΑΟΚ έχει παίξει και με άλλες τέτοιες ομάδες τελευταία!
Αυτό το πράγμα όμως με τα 14 γκολ τα δύο δοκάρια και τα τρία-τέσσερα ακόμη χαμένα τετ α τετ, πρώτη φορά το είδαμε!
* Ο ΠΑΟΚ θα πάρει αμυντικό χαφ! Ένα θέμα είναι ποιος θα έρθει και ένα άλλο ποιος θα φύγει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.