Στιλ: Πρωτάθλημα για την οικογένεια του Παναθηναϊκού

Στιλ: Πρωτάθλημα για την οικογένεια του Παναθηναϊκού

Gazzetta team
Στιλ: Πρωτάθλημα για την οικογένεια του Παναθηναϊκού

bet365

Ο Λουκ Στιλ μίλησε για την σφραγίδα του Στραματσόνι στον εφετινό Παναθηναϊκό, την ατάκα του Λέτο μετά το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, αλλά και τον αποκλεισμό από την Καμπάλα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λουκ Στιλ στην κάμερα της Nova...

Για τις εντυπώσεις του από την προετοιμασία και τις προσδοκίες του για τη νέα σεζόν: «Είναι η 16η προετοιμασία μου από τη στιγμή που έγινα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και η τρίτη μου με τον Παναθηναϊκό. Όμως είναι η πρώτη προετοιμασία που κάνω κανονικά με την ομάδα και αυτό γιατί είχα έρθει στο σύλλογο στο τέλος της προπέρσινης προετοιμασίας, ενώ πέρυσι αντιμετώπιζα ένα μικρό πρόβλημα. Είναι όμορφο να προπονείσαι καθημερινά και να αισθάνεσαι πραγματικά καλά και έτοιμος για δράση. Για την ώρα δεν έχω τραυματισμούς, αλλά ενδεχομένως να προκύψουν κάποιοι στη διάρκεια της σεζόν. Πάντως είναι ευλογία και αισθάνομαι φανταστικά που επέστρεψα στις προπονήσεις.

Μιλάμε για τις προσδοκίες για την ομάδα, όμως είναι κάτι δύσκολο για να πούμε αυτή τη στιγμή. Αυτό που γνωρίζουμε, είναι ότι πρέπει να βελτιωθούμε σε σχέση με πέρυσι. Ακόμα και εγώ που ήρθα από την Αγγλία και δεν είχα τόσο καλή εικόνα για το ελληνικό πρωτάθλημα, γνωρίζω ότι πρέπει να τα πάμε καλύτερα. Ο κόσμος που μας βλέπει και είδε ότι βγήκαμε δεύτεροι στα πλέι οφ, ίσως πει ότι ήταν αναμενόμενο, όμως δεν είμαι χαρούμενος για τον τρόπο που το κάναμε. Κανένας από τους παίκτες δεν είναι χαρούμενος, γιατί τερματίσαμε τόσο μακριά από τον Ολυμπιακό, αποκλειστήκαμε νωρίς από το Κύπελλο στα προημιτελικά και αυτά δεν είναι αρκετά καλά. Μας κόστισε το κακό μας ξεκίνημα στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς περιμέναμε να προκριθούμε στη φάση των ομίλων και να συνεχίσουμε. Διαθέτουμε πολλούς καλούς παίκτες στην ομάδα και περιμένω να έχουμε καλύτερη πορεία σε οποιαδήποτε διοργάνωση συμμετέχουμε».

Για το αν θεωρεί ότι ακόμα δεν έχουν "ξορκίσει" το "φάντασμα" της Γκαμπάλα: «Τα αποτελέσματα με την Γκαμπάλα ήταν τόσο άσχημα. Δεν περάσαμε με τις δύο ισοπαλίες και αυτό μας προκάλεσε πολλά προβλήματα στη συνέχεια. Για έναν σύλλογο όπως εμείς- και δίχως κανένα ίχνος έλλειψης σεβασμού γι' αυτούς- θα περίμενε κανείς να περάσουμε, απλά κοιτώντας το ρόστερ των παικτών. Όμως δεν τα καταφέραμε και αυτό ίσως να είχε κάποια επίδραση στη συνέχεια της σεζόν. Δεν μπορώ να το πω με σιγουριά, όμως φέτος έχουμε αυτό το "φάντασμα" που ανέφερες και ελπίζω να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το "φάντασμα" προς όφελος μας, ώστε να μη χάσουμε από μια ομάδα που ο κόσμος περιμένει να κερδίσουμε».

Για τις μεταγραφές που έγιναν το τελευταίο διάστημα και την εικόνα που έχει για τους νεοαποκτηθέντες: «Υπογράψαμε πολλούς παίκτες και νομίζω ότι θα χρειαστεί να μάθω ισπανικά για να μπορώ να επικοινωνώ με τους περισσότερους, καθώς και ελληνικά. Θα έχει ενδιαφέρον. Υπάρχει πολύ ταλέντο που έχει προστεθεί στην ομάδα και αυτό είναι κάτι που χρειαζόμασταν. Θέλαμε περισσότερο ταλέντο και τεχνική ικανότητα και ελπίζω να "δέσουμε" γρήγορα. Ανυπομονώ να δω πως θα αντιδράσουμε στα πρώτα μας παιχνίδια, γιατί τις επόμενες εβδομάδες έχουμε δύσκολα ματς, όπως είναι το φιλικό με τη Φενέρμπαχτσε, καθώς και τα παιχνίδια για την Ευρώπη. Σε ενθουσιάζει να βλέπεις κάποιους παίκτες να εντυπωσιάζουν στις προπονήσεις, όμως αυτό που μετράει είναι οι πραγματικοί αγώνες».

Για το αν θεωρεί ότι ο Αντρέα Στραματσόνι έχει αρχίζει να περνάει την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία στον Παναθηναϊκό και τη συμμετοχή του τερματοφύλακα στο παιχνίδι: «Ο προπονητής σε αυτή τη σεζόν έχει βάλει τη "σφραγίδα" του παντού. Από τη στιγμή που γυρίσαμε, όλα γίνονται σύμφωνα με τη φιλοσοφία του. Το επιτελείο, ο τρόπος που κάνουμε ζέσταμα, ο τρόπος που προπονούμαστε και παίζουμε... Θέλει οι τερματοφύλακες να συμμετέχουν όποτε μπορούν στο παιχνίδι. Όχι φυσικά να παίρνουν ηλίθια ρίσκα, αλλά να προσπαθούν να βοηθούν την ομάδα και να γίνουμε κάτι σαν "λίμπερο". Νομίζω κάτι αντίστοιχο γινόταν και την πρώτη χρονιά που ήρθα εδώ και πραγματικά πιστεύω ότι αυτός είναι ο τρόπος για να προοδεύσεις και να γίνεις καλύτερη ομάδα. Χρειάζεται να "χτίζεις" το παιχνίδι από πίσω και αν το πετύχουμε - ιδιαίτερα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια - τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό».

Για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να ανταποκριθεί με επιτυχία στις υποχρεώσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Είναι δύσκολο, όμως βλέπεις πολλούς παίκτες να το κάνουν και ο Μάρκους Μπεργκ είναι το παράδειγμα σε αυτή την ομάδα. Είχε μόλις 10 ημέρες διακοπές μετά τις υποχρεώσεις του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι περισσότεροι από εμάς είχαμε διακοπές τριών εβδομάδων και αυτός μόνο 10 ημέρες. Όταν θέλεις να παίζεις σε υψηλό επίπεδο, πρέπει πραγματικά να "θυσιάζεις" όχι μόνο το σώμα σου, αλλά όλη σου τη ζωή και πρέπει να αφήνεις στην άκρη τις απολαυστικές στιγμές που έχει αρκετός κόσμος και ιδιαίτερα οι νεότεροι σε ηλικία. Πραγματικά θέλουμε να διακριθούμε στο πρωτάθλημα, στην Ευρώπη και σε οποιαδήποτε διοργάνωση συμμετέχουμε, γιατί η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή είναι τόσο μικρή... Είναι κάτι που έμαθα εδώ στα 30 μου, όταν ήρθα σε αυτή τη σπουδαία ομάδα. Είμαστε σε ένα απίστευτο μέρος, παίζουμε σε ένα θαυμάσιο σύλλογο με μεγάλη ιστορία και δεν θέλω να το επαναλαμβάνω, γιατί το έχω πει πολλές φορές, αλλά έχουμε τόσους λόγους για να παίζουμε καλά.

Ακόμα και αν κάναμε μια κακή σεζόν για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού, είμαστε ακόμα σε μια φανταστική θέση, γιατί έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε σπουδαίοι και να κάνουμε κάτι το ξεχωριστό. Ο Λέτο μας μίλησε μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, όταν όλοι ήταν τόσο απογοητευμένοι γιατί δεν είχαμε πάρει τη θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μας κοίταξε όλους και μας είπε: "Δεν τα καταφέραμε, όμως το Γιουρόπα Λιγκ είναι μια θαυμάσια διοργάνωση". Και πραγματικά είναι. Εντάξει, αν παίζεις για 15 συνεχόμενα χρόνια, ίσως να μη μοιάζει έτσι, όμως πολλοί από εμάς δεν έχουμε τόσες εμπειρίες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και το Γιουρόπα Λιγκ είναι μια φανταστική διοργάνωση, την οποία πρέπει να πάρουμε πολύ σοβαρά. Το λιγότερο που θέλουμε να κάνουμε είναι να προκριθούμε στους ομίλους».

Για το αν πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Είναι όλα θέμα πίστης. Μπορεί να το λες δυνατά, να το λένε στην τηλεόραση και ο κόσμος να το πιστεύει, ωστόσο είναι σημαντική η εσωτερική πίστη κάθε παίκτη. Πρέπει να κινηθούμε με προσοχή προς τη σωστή κατεύθυνση, η οποία είναι προς τον τίτλο. Βλέπουμε τα στατιστικά και το κενό των έξι ετών που υπάρχει από την τελευταία φορά που τα καταφέραμε. Θέλουμε να γίνουμε η επόμενη ομάδα που θα πάρει αυτό το τρόπαιο και θα το φέρει στο ...σπίτι. Όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Για τον αποκλεισμό- έκπληξη της Αγγλίας από την Ισλανδία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: «Θα σου πω την αλήθεια. Όταν πήγα στην προπόνηση την επόμενη ημέρα μετά τον αποκλεισμό της Αγγλίας, ένιωθα πολύ ντροπιασμένος. Όλοι μιλούσαν για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και όσα συμβαίνουν και η χώρα μου έμεινε εκτός από την Ισλανδία, η οποία - χωρίς να δείχνω ασέβεια- είναι μια μικρή χώρα με λίγες επιλογές για να διαλέξει κάποιος παίκτες. Αν μιλήσουμε μόνο με αριθμούς και στοιχεία, τότε μπορούμε να πούμε ότι έχουν πολύ-πολύ περιορισμένες επιλογές σε σχέση με άλλες χώρες και ασφαλώς την Αγγλία που θεωρείται μεγάλο ποδοσφαιρικό κράτος. Όμως δεν παίξαμε όπως θα φανταζόμουν τη φανταστική Αγγλία σε κανένα από τα παιχνίδια και υποθέτω ότι πήραμε αυτό που αξίζαμε».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα