Tο 4-2-3-1 και ο Λέτο!

Tο 4-2-3-1 και ο Λέτο!

Tο 4-2-3-1 και ο Λέτο!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το 4-2-3-1 που έχει στο μυαλό του για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ο Αντρέα Στραματσόνι και την πραγματικότητα για τον Σεμπάστιαν Λέτο.

O Στραματσόνι φαίνεται, ότι καταλήγει στο 4-2-3-1 τουλάχιστον για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του καλοκαιριού. Αυτό δοκιμάζει συνέχεια στις τελευταίες προπονήσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και το 4-1-3-2 δεν είναι στο μυαλό του. Φαίνεται, όμως , ότι αυτό το 4-2-3-1 του δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια στα κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια του καλοκαιριού.

Με έναν αμυντικό χαφ στιλ Λεντέσμα δίπλα στον Ζέκα , τον Ιμπάρμπο στην μία άκρη και τον Βιγιαφάνιες πίσω από τον Μπέργκ. Και αριστερά κάποιος ακραίος από αυτούς που υπάρχουν η από αυτούς που θα έρθουν. Αυτό έχει στο μυαλό του ο Στραματσόνι και φυσικά σε αυτό το 4-2-3-1 η ερώτηση που μπορεί να γίνει είναι «πως θα χωρέσει ο Λέτο;» Η απάντηση είναι, ότι μπορεί και να μην χωρέσει. Δεν νομίζω ότι ο Λέτο μπορεί να παίξει στα άκρα. Δεν έχει την εκρηκτικότητα και τα τρεξίματα, που είχε στο πρώτο του πέρασμα από τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο μπορεί να αποδώσει εκεί που έπαιξε και την περασμένη περίοδο. Στην κορυφή της επίθεσης η κοντά στον Μπέργκ.

Σε αυτό το 4-2-3-1 η μόνη θέση, που μπορεί να παίξει ο Λέτο είναι πίσω από τον Μπέργκ. Στην περίπτωση αυτή θα μείνει έξω ο Βιγιαφάνιες. Εύκολο; Δεν νομίζω να μείνει έξω αυτός ο Βιγιαφάνιες που βλέπουμε και ο οποίος σε αυτό τον ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα και να βοηθήσει και στο γκολ και στην δημιουργία. Σε αυτό το 4-2-3-1 για να χωρέσει και ο Λέτο στην ενδεκάδα θα πρέπει να παίξει ο Βιγιαφάνιες αριστερά σε μία θέση, που δεν του ταιριάζει.

Όπως και να έχει το σίγουρο είναι , ότι ο Λέτο δεν θα μπορεί να παίζει συνεχόμενα ματς. Δεν έχει αυτή την δυνατότητα και φαίνεται και από το γεγονός, ότι αρκετές προπονήσεις τώρα στην προετοιμασία τις κάνει συντηρητικά. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ο Λέτο θα μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και να βγάλει όλη την ποιότητά του στο γήπεδο μόνο αν παίζει λιγότερο από ότι έπαιζε από τον Γενάρη, που ήρθε στην ομάδα. Και για αυτό ο Στραματσόνι έχει στο μυαλό του και προσπαθεί να πάρει και έναν ακόμα φορ περιοχής έτοιμο να βοηθήσει στο γκολ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.