Σωστές (υπεύθυνες) επιλογές...

Σωστές (υπεύθυνες) επιλογές...

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις κινήσεις του Άρη στην μεταγραφική αγορά.

Σωστές (υπεύθυνες) επιλογές...

Μετά από αρκετά χρόνια μπαίνουμε και πάλι στην διαδικασία να ασχοληθούμε με αυτό που γουστάρει περισσότερο από κάθε τι άλλο ο φίλαθλος κάθε ομάδας. Αυτό που ανεβάζει την αναγνωσιμότητα, την εμπορικότητα, το ενδιαφέρον, την αγωνία, την τρέλα, την αισιοδοξία του κόσμου, τα εισιτήρια διαρκείας!

Ο ΑΡΗΣ είναι δεδομένο ότι θα πρέπει και φέτος να κάνει μία ομάδα ανώτερης κατηγορίας. Πέρσι έκανε μία ομάδα football league (και βάλε) για να περάσει τρένο από την Γ εθνική όπως και συνέβη. Φέτος οφείλει να κάνει μία καλή ομάδα superleague προκειμένου να έχει μία ανάλογη πορεία πρωταθλητισμού στην δεύτερη κατηγορία.

Ο ΑΡΗΣ είναι δεδομένο ότι κινείται δε δύο άξονες. Ο ένας είναι εντός των συνόρων. Τα ονόματα που ακούγονται είναι πάρα πολλά. Εδώ θα καταγράψουμε όσα ισχύουν στην πραγματικότητα. Ο ΑΡΗΣ θέλει το Πετρόπουλο, τον Ταυλαρίδη, τον γκολκίπερ Γιαννακόπουλο (του ΠΑΟ), τον Μπούρμπο. Οι περισσότεροι είχαν τον Αναστόπουλο προπονητή, τους ξέρει και τον ξέρουν. Παρομοίως υπάρχουν και άλλοι παίκτες της ίδιας...συνομοταξίας των οποίων τα ονόματα ακόμα δεν έχουν διαρρεύσει.

Ο δεύτερος άξονας είναι από το εξωτερικό. Σε αυτό το κομμάτι έχει αναλάβει ο Ντεσό. Έφερε συγκεκριμένη λίστα, ο Αναστόπουλος προέκρινε 2-3 περιπτώσεις. Ο ΑΡΗΣ έκανε πρόταση στον Μπιενβινύ που αποτελεί εξαιρετική περίπτωση φορ με σημαντικό βιογραφικό. Αναμένεται η απάντησή του. Ο Ομπίνα που είναι και αυτός στην λίστα μάλλον δύσκολα θα έρθει αφού το μπάτζετ θα πρέπει να ξεφύγει πολύ. Ο Φομπέρ είναι μεγάλο όνομα, παίκτης που έχει φτάσει μέχρι την Ρεάλ και με τα ένσημά του σε Πρέμιερ Λιγκ και Γαλλία σε επίπεδο εθνικής, είναι πολυτέλεια για την β εθνική. Αυτος που έπαιζε όμως τότε γιατί την τελευταία διετία έχει πτωτική πορεία σε σημείο να είναι αναπληρωματικός στην Κλιμαρνοκ!

Για αυτό και ο Αναστόπουλος δεν είναι...θετικός για να μην γράψω ότι είναι αρνητικός. Επειδή ωστόσο ο παίκτης δέχθηκε να έρθει στην Θεσσαλονίκη(φωτό από την άφιξή του) για τις συζητήσεις και με δεδομένο ότι πρόκειται για προσωπικότητα- και θέλει τέτοιους στις ομάδες του ο Αλενατόρε- θα εξεταστεί η προοπτική του.

Για όλες όμως τις περιπτώσεις φέτος ξέρουμε πολύ καλά ποιος έχει τις ευθύνες. Ο (κάθε) Ντεσό είναι μάνατζερ. Δουλίτσα θέλει να κάνει. Ο Καρυπίδης και ο Αναστόπουλος είναι οι άνθρωποι που θα έχουν την ευθύνη. Ο Καρυπίδης είναι το αφεντικό διοικητικά. Ο Αλενατόρε στο αγωνιστικό. Ο σεβασμός και τα όρια στα... χωράφια του καθενός μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι ευθύνες θα βαρύνουν τους ίδιους και αυτό είναι διακριτό μετά από αρκετά χρόνια.

ΥΓ1 Όταν πλέον η προσφορά σου στον Μακνίλ είναι αυτή ακριβώς που ζητούσε αρχικά και ο παίκτης (200.000 δολάρια) του βάζεις το στυλό στο χέρι για να υπογράψει. Γιατί θα σου βγει καμία Μπάνβιτ από τα δεξιά χωρίς φλας και μετά θα ψάχνουμε να βρούμε τι έγινε... Το έχω σημειώσει εδώ και καιρό. Ο Μακνίλ είναι κομβική περίπτωση, μακάρι να κλείσει, αλλά αυτή την χαλαρότητα δεν μπορώ να την αντιληφθώ. Ίσως να μην ξέρω κιόλας...

ΥΓ2 Φτάσαμε στο σημείο να ακούμε ότι η ΕΠΟ δεν θα δώσει άδεια στον ΑΡΗ και τζάμπα ασχολούμαστε για μεταγραφές. Την ίδια στιγμή, που οι ομάδες που ανεβαίνουν από την Γ εθνική, δεν ελέγχονται από την ΕΠΟ μέχρι τον Ιανουάριο που καταθέτουν τα πρώτα στοιχεία του φακέλου τους και αφού πλέον έχουν γίνει ΠΑΕ...

ΥΓ3 Λύθηκε και το θέμα με την Βέροια με τον Κώστα Παπαδόπουλο να την αναλαμβάνει. Χρειάζεται ένα δίκτυο ομάδων πάντως για να ψήνονται οι παίκτες του ΑΡΗ του χρόνου, πρέπει να το δει ο Καρυπίδης...

Best of internet