Θέλει δουλειά, κρατάει τα καλά (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Θέλει δουλειά, κρατάει τα καλά (pics)

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε το πρώτο του φιλικό κόντρα στον ΑΠΟΕΛ και το gazzetta.gr γράφει τις εντυπώσεις του για το πρώτο δείγμα των Ηπειρωτών ενόψει της νέας σεζόν.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε το πρώτο του φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ και όπως κάθε φιλικό παιχνίδι ήταν ευκαιρία για τον Γιάννη Πετράκη να βγάλει τα πρώτα του συμπεράσματα. Άλλωστε σε οκτώ ημέρες οι Ηπειρώτες ετοιμάζονται για το πρώτο τους ευρωπαϊκό παιχνίδι και ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός έχει αρκετή δουλειά να κάνει για να είναι η ομάδα έτοιμη.

Ο ΠΑΣ ηττήθηκε με 2-1 από τον ΑΠΟΕΛ από έναν αντίπαλο που είναι πιο έτοιμος με την ομάδα να δείχνει και αδυναμίες αλλά και θετικά στοιχεία. Ο Γιάννης Πετράκης κατέβασε τον «Άγιαξ» με σύστημα 3-5-2, ένα σύστημα που την περσινή περίοδο ήταν αυτό που έβαλε τις βάσεις από το Φεβρουάριο και μετά ώστε να κάνει το τρομερό σερί που τον έφερε στην Ευρώπη.


Παρόλα αυτά ο ΠΑΣ έδειξε να αντιμετωπίζει θέματα πίσω με κυριότερο την αμυντική λειτουργία της τριάδας στα μετόπισθεν, αφού και τα δύο γκολ του ΑΠΟΕΛ προήλθαν μέσα από την κέντρο της άμυνας. Γενικότερα στο πρώτο 20λεπτο τα πόδια των παικτών του Γιάννη Πετράκη έδειχναν ακόμα βαριά αφού μόλις την Κυριακή ολοκληρώθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι.


Εκτός από την αμυντική λειτουργία η οποία στην αρχή έδειχνε έξω από τα νερά της, θέμα υπήρξε και στο κέντρο με τον Γαρουφαλιά να δείχνει ότι θέλει ακόμα δουλειά για να καλύψει την θέση του Τσουκαλά. Γενικότερα στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα προσπαθούσε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, με τις αποχωρήσεις βασικών παικτών, ενώ λόγω ότι ήταν και το πρώτο φιλικό ακόμα δεν μπορούσε να βγάλει πολλά τρεξίματα.


Στην επανάληψη όμως κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι η απόδοση θα έπεφτε-αφού για πρώτο φιλικό δύσκολα μπορείς να έχεις τον ίδιο ρυθμό σε όλο το 90λεπτο-ο ΠΑΣ έδειξε αισθητά βελτιωμένος, ενώ και η είσοδος του μπαρουτοκαπνισμένου ελέω Euro, Άντι Λίλα, συντέλεσε ώστε η ομάδα να δέσει τις γραμμές της και μάλιστα να γίνει ιδιαίτερα απειλητική μπροστά από την εστία των πρωταθλητών Κύπρου.


Γιάκος και Φερφελής τα πήγαν καλά ως επιθετικό δίδυμο με τον πρώτο να είναι ιδιαίτερα δραστήριος και να χάνει τεράστια ευκαιρία για το 2-2, ενώ ο δεύτερος έδειξε ότι το έχει το γκολ. Ντεμπούτο με την φανέλα του ΠΑΣ έκαναν και τα δύο αποκτήματα ο Δώνης και ο Ντόλοβατς με τον πρώτο να δείχνει καλά στοιχεία ειδικά στο πως μοίραζε την μπάλα.


Το γενικό συμπέρασμα που βγαίνει από το φιλικό είναι ότι ο ΠΑΣ έδειξε ανέτοιμος κάτι που είναι φυσιολογικό, αφού μόλις ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο προετοιμασίας, ενώ έχει χάσει και βασικά στελέχη της περσινής σεζόν, με την αμυντική συμπεριφορά στα μετόπισθεν να μην λειτουργεί καλά. Στα θετικά η εν γένει εμφάνιση της ομάδας καθ όλη την διάρκεια του αγώνα αφού μετά το 20λεπτο περιόρισε τον αντίπαλο, ενώ κι επιθετικά δημιούργησε φάσεις με τον Λίλα να δείχνει ότι φέτος θα αποτελέσει σημαντική μονάδα.


Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΣ χρειάζεται ενίσχυση-ειδικά στην επιθετική γραμμή-με ορίζοντα όχι τόσο το ευρωπαϊκό ματς, αλλά όλη την σεζόν που ακολουθεί ώστε να μπορέσει να είναι το ίδιο ανταγωνιστικός με τις προηγούμενες χρονιές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα