Μπαρμπόσα: «Εδώ είναι το σπίτι μου» (vid)

Μπαρμπόσα: «Εδώ είναι το σπίτι μου» (vid)

Μπαρμπόσα: «Εδώ είναι το σπίτι μου» (vid)

bet365

Ο Ελντερ Μπαρμπόσα τονίζει από το Κιέλτσε ότι είναι έτοιμος για μια σεζόν ακόμη καλύτερη με την ΑΕΚ, στην οποία αισθάνεται σαν στο σπίτι του. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

Ο Πορτογάλος ήταν εντυπωσιακός την προηγούμενη σεζόν, αποδεικνύοντας την αξία του. Αυτή, την οποία είχαν δει οι άνθρωποι της ΑΕΚ όταν αποφάσιζαν να τον αποκτήσουν, το καλοκαίρι του 2014. Τώρα, δύο χρόνια μετά, ο Μπαρμπόσα -που είναι από τους παλαιότερους της ομάδας- αισθάνεται την Ενωση σαν το σπίτι του και στοχεύει σε μια σεζόν γεμάτη επιτυχίες.

- Πέρσι, στη συνέντευξη που είχες δώσει στην προετοιμασία, είχες πει ότι θα βλέπαμε έναν άλλο Μπαρμπόσα και πράγματι έκανες μια πολύ καλή χρονιά. Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη νέα σεζόν;

«Είναι πάρα πολύ καλό που η φετινή χρονιά πήγε πολύ καλά, τόσο για την ομάδα όσο και για μένα, αλλά δεν σταματάω ποτέ. Θέλω να συνεχίσω, να ξεπεράσω ακόμη περισσότερο τον εαυτό μου, να κάνω ακόμη καλύτερη χρονιά και να βοηθήσω την ομάδα».

- Να υποθέσουμε ότι θα ζήλεψες πολύ που δεν έπαιξες πέρσι στον τελικό. Φέτος θέλεις να κάνει κάτι για να πανηγυρίσεις και ο ίδιος;

«Πρώτα απ' όλα, η αλήθεια είναι ότι ζήλεψα πάρα πολύ. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, σε κάθε παιχνίδι, κάθε παίχτης θέλει να συμμετέχει. Αλλά όταν παίζεις σε έναν τελικό είναι ένα έξτρα κίνητρο για όλους. Οπότε, ναι, ζήλεψα που δεν ήμουν στον τελικό και φέτος θέλω να είμαι και στον τελικό και σε ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα».

- Είσαι από τους πιο παλιούς ξένους παίκτες στην ΑΕΚ, νιώθεις σαν στο σπίτι σου... Βλέπεις τον εαυτό σου και στο μέλλον στην ΑΕΚ, μιας και τελειώνει το συμβόλαιό σου;

«Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά. Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζω τους συμπαίκτες μου, όλους τους ανθρώπους στην ομάδα, αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, αλλά νομίζω ότι με βλέπω στην ΑΕΚ».

- Έχεις σκοράρει με σουτ, με πλασέ, με τακουνάκια... Με κεφαλιά θα σκοράρεις;

«Θα προσπαθήσω... Αν θυμάμαι καλά, την πρώτη χρονιά που ήμουν εδώ είχα σκοράρει με το κεφάλι, πέρσι δεν μπόρεσα, δεν τα κατάφερα. Αλλά είτε με το δεξί, είτε με το αριστερό, είτε με τακουνάκι, είτε με πλασέ, το θέμα είναι να μπει η μπάλα μέσα και προσπαθώ με οποιονδήποτε τρόπο να βοηθήσω την ομάδα».

- Πόσο σε φτιάχνει η ιδέα ότι φέτος έχεις τη δυνατότητα να επιστρέψεις στα ευρωπαϊκά κύπελλα με την ΑΕΚ;

«Την πρώτη μέρα που ήρθα, είπα ότι θέλω να βοηθήσω την ΑΕΚ να επιστρέψει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Με την κατάκτηση του κυπέλλου και την περσινή πορεία το όνειρο αυτό επετεύχθη, οπότε τώρα θέλω με τη βοήθεια του κόσμου που πάντα μας στηρίζει, να μπορέσω να βοηθήσω να επιστρέψει η ΑΕΚ στα ευρωπαϊκά σαλόνια και να τη γνωρίσει όλη η Ευρώπη».

- Την ομάδα την γνωρίζεις πλέον καλά. Που θεωρείς ότι μπορεί να βάλει τον πήχη την επόμενη σεζόν;

«Στην περσινή χρονιά είχαμε όλους τους στόχους, να κατακτήσουμε το κύπελλο και να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα στο πρωτάθλημα. Βέβαια, ερχόμασταν από τη δεύτερη εθνική, αλλά τα καταφέραμε και πήραμε και την πρόκριση για τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Φέτος οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι. Όσο ψηλότερα γίνεται, να καταφέρουμε να κατακτήσουμε όσο περισσότερα πράγματα γίνεται. Δηλαδή, να πάμε καλά στην Ευρώπη, το κύπελλο και το πρωτάθλημα, αν όχι να το κατακτήσουμε, να πάμε στα πλέι οφ όσο ψηλότερα γίνεται. Το θέμα είναι να είμαστε όλοι μαζί συγκεντρωμένοι και να μπορέσουμε ο καθένας ξεχωριστά, τόσο εγώ όσο και ο Αντρέ (σ.σ.: ο Σιμόες ήταν στο χώρο της συνέντευξης) και όλοι να βοηθήσουμε την ομάδα και να είναι συνολική η επιτυχία».

- Θα μας πεις και τι θα κάνεις αν κατακτήσει του Euro η Πορτογαλία;

«(σ.σ.: γελάει) Θα τρελάνω τους Έλληνες, θα τρελάνω τους Έλληνες στο πείραγμα».

- Το πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει;

«Είναι σίγουρο ότι ο καθένας υποστηρίζει τη χώρα του και πιστεύει ότι θα φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται. Εγώ με τον Σιμόες πιστεύαμε ότι θα πάμε πολύ καλά και γιατί όχι να μη το κερδίσουμε. Σίγουρα τώρα έχουν μείνει τέσσερις πολύ δυνατές ομάδες, ίσως η Ουαλία να μην ήταν τόσο... όνομα, αλλά θα μπούμε δυνατά στον ημιτελικό και στον τελικό ό,τι γίνει, έγινε».

- Ποιον θες αντίπαλο στον τελικό, αν περάσει η Πορτογαλία;

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να διαλέξω και η Γερμανία και η Γαλλία είναι πάρα πολύ δυνατές ομάδες. Το σίγουρο είναι ότι 90 λεπτά θα είμαι εκεί, συγκεντρωμένος και θα προσπαθώ με τον δικό μου τρόπο να ωθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα, ώστε στο τέλος η Πορτογαλία να είναι η νικήτρια».

- Η γνώμη σου για τη δουλειά του Φερνάντο Σάντος;

«Για την ώρα, το μόνο που μπορώ να πω είναι καλά λόγια. Ο στόχος που ήταν να πάει η Πορτογαλία στους οκτώ επετεύχθη, τώρα βρισκόμαστε στον ημιτελικό... Όλοι στην χώρα έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει. Κάνει καταπληκτική δουλειά και αυτή φαίνεται. Οπότε, έχω την καλύτερη άποψη»...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα