Νέες... αποκαλύψεις Κούγια

Νέες... αποκαλύψεις Κούγια

Δηλώσεις για το θέμα της ακυρότητας της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης», λόγω της πολιτικής παράστασης που είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός, έκανε ο Αλέξης Κούγιας.

Νέες... αποκαλύψεις Κούγια

Ξεκάθαρο θέμα ακύρωσης της διαδικασίας θέτει ο έμπειρος νομικός και πρόεδρος της ΑΕΛ - μέσω της ιστοσελίδας lykavitos.gr - , Αλέξης Κούγιας αναφορικά με την αποκάλυψη σχετικά με την δήλωση πολιτικής παράστασης του Παναθηναϊκού στο θέμα της «εγκληματικής οργάνωσης», που έλαβε χώρα μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορουμένων, ενώπιον του ειδικού ανακριτή κ. Ανδρεάδη, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αυτό δεν είχε γίνει γνωστό για οκτώ μήνες, καθώς μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων και κατά την γνωστοποίηση του πέρατος της ανακριτικής διαδικασίας δεν παραδόθηκε σχετικό αντίγραφο σε κανέναν εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων.

Ήταν ένα γεγονός που επέφερε έντονες αντιδράσεις και σοβαρά ζητήματα δικονομικής φύσης. «Μου κάνει εντύπωση πώς υπέπεσε σε αυτό το λάθος ο κύριος ανακριτής γιατί πρόκειται για έναν ιδιαίτερα επαρκή νομικά δικαστικά λειτουργό. Η συγκεκριμένη παράλειψη επιφέρει απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας, η οποία είναι σχετική κι αν δεν προβληθεί θεραπεύεται. Επομένως πολύ σωστά οι δικηγόροι προέβαλλαν την ακυρότητα σε αυτό το στάδιο και είναι υποχρεωμένος ο εισαγγελέας να προτείνει την ακυρότητα αυτή στο δικαστικό συμβούλιο και το συμβούλιο να γυρίσει την δικογραφία στο στάδιο της ανάκρισης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας και προσθέτει:

«Είναι η μοναδική περίπτωση πια με τις νέες δικονομικές διατάξεις για τις fast track δίκες, οι οποίες δίνουν την δυνατότητα στον οποιονδήποτε να επιστρέψει την δικογραφία στην ανάκριση. Είναι απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας, η οποία αν δεν προβληθεί δεν θεραπεύεται. Είναι υποχρεωτικό για τον εισαγγελέα, σε διαφορετική περίπτωση θα υποπέσει σε δικονομικό λάθος».

Best of internet