Όνομα και πράγμα!

Όνομα και πράγμα!

Όνομα και πράγμα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta.gr δύο πράγματα για το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού.

Το όνομά του παραπέμπει στην ομορφιά! Κι όντως ο Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια και στιλάτος μπακ είναι και ομορφόπαιδο. Δείτε άμα θέλετε κι ένα βίντεο εδώ. (https://www.youtube.com/watch?v=1YylAoFh9TQ).

Ο άσος της Ρεάλ Σοσιεδάδ βέβαια ήρθε εδώ για να λύσει τα θέματα του Ολυμπιακού στο αριστερό άκρο της άμυνας κι όχι για να συνεχίσει την…παράδοση των Ισπανών στην παραλιακή, όπως την ξεκίνησε ο Ραούλ Μπράβο! Κι οι πληροφορίες μιλάνε για σοβαρό παιδί.

Σίγουρα πρόκειται για ένα καλό αριστερό μπακ. Έξι χρόνια βασικός στην Πριμέρα ήταν, σε ένα σύλλογο όπως η Σοσιεδάδ. Ας σκεφθούμε ότι ήρθε ο Νάνο στον Παναθηναϊκό, στα 29 χρόνια του, από την…Πονφεραντίνα (και προηγουμένως στην Καρταγένα και στην Οβιέδο) και έκανε δύο καλές σεζόν-έχοντας παίξει στην καριέρα του μόλις δύο σεζόν στη Β΄κατηγορία της Ισπανίας και ποτέ στην Α΄…

Ο Ντε Λα Μπέγια είναι ένας μπακ πραγματικά με ωραίο στιλ. Πάει με δύναμη στις φάσεις, ενώ μπροστά βγαίνει πολύ ωραία. Έμπειρος παίκτης, με παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο και με κίνητρο ότι πρώτη φορά βγαίνει εκτός Ισπανίας στα 30+ χρόνια του.

Για μπακ είναι ψηλός (1μ82) κι αυτό κάποιες φορές το εκμεταλλεύονται κοντοί γρήγοροι εξτρέμ, κι αν βρουν χώρο του σκάνε και καμιά ντρίμπλα, όμως κανείς παίκτης, που λέει ο λόγος, δεν τα έχει όλα.

Νομίζω πως με τον Ισπανό έχουν να μάθουν πολλά  κι ο Μαζουακού (αν μείνει) κι ο Τσιμίκας. Ο Ντε Λα Μπέγια την ξέρει άριστα τη θέση και κερδισμένοι θα είναι οι πιο νέοι αριστεροί μπακ του Ολυμπιακού.

Best of internet