Η νοοτροπία του Ιμπάρμπο... όλα τα λεφτά!

Η νοοτροπία του Ιμπάρμπο... όλα τα λεφτά!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Η νοοτροπία του Ιμπάρμπο... όλα τα λεφτά!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το «φτωχό» 2-0 του Παναθηναϊκού επί της Σιφόλντε, τον Κολομβιανό που παρέδωσε μαθήματα και τον Κριστιάν Λεντέσμα.

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το «φτωχό» 2-0 του Παναθηναϊκού επί της Σιφόλντε, τον Κολομβιανό που παρέδωσε μαθήματα και τον Κριστιάν Λεντέσμα. Θα περίμενε κανείς, ο Παναθηναϊκός να είναι πιο δημιουργικός, πιο επιθετικός και περισσότερο αποτελεσματικός απέναντι σε μία ομάδα που αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα της Ολλανδίας.

Ναι μεν βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, ναι μεν τα πόδια είναι «βαριά» αλλά το «φτωχό» 2-0 θα πρέπει να προβληματίσει. Τόσο για την παραγωγικότητα φάσεων όσο και για την αξιοποίηση των ευκαιριών στην αντίπαλη περιοχή. Για αυτό, όμως, είναι τα φιλικά. Για να βλέπουν οι προπονητές ποια πράγματα γίνονται σωστά, ποια δεν γίνονται καθόλου και ποια πρέπει να βελτιωθούν.

Όσον αφορά τα θετικά:

*Το πρώτο γκολ με την κίνηση του Βιγιαφάνιες, το «σπάσιμο» της μπάλας στον Λέτο και την πάσα του «Σέμπα» στην κάθετη κίνηση του συμπατριώτη του στην πλάτη της άμυνας, είναι κάτι που το βλέπουμε καθημερινά στις προπονήσεις στην επιθετική τακτική. Φυσικά για να βγουν οι αυτοματισμοί σε υψηλό επίπεδο θέλει δουλειά ακόμη αλλά σίγουρα είναι θετικό σημάδι.

*Ο τρόπος που λειτούργησε το 4-2-3-1, το οποίο στην φάση που είναι τώρα το ρόστερ που διαμορφώνεται μέρα με την μέρα, δείχνει να ταιριάζει περισσότερο από το 4-1-3-2. Όταν ενσωματωθούν όλοι οι παίκτες ίσως αυτό που έχει εξαρχής στο μυαλό του ο Στραματσόνι να αποδώσει πάνω στο χορτάρι, καθώς μιλάμε για διάταξη υψηλών απαιτήσεων από τους παίκτες στην μεσαία γραμμή και την κορυφή της επίθεσης. Ξεχωριστό κεφάλαιο η εμφάνιση του Βίκτορ Ιμπάρμπο. Όποιος περίμενε να δει έναν ποδοσφαιριστή τέτοιας κλάσης σε παιχνίδι με ομάδα τοπικού για να τον κρίνει, είναι τουλάχιστον εκτός κάθε ποδοσφαιρικής πραγματικότητας. Ο «Ίμπα» είναι παιχτάρα και πολυτέλεια για τον Παναθηναϊκό.

Από κει και πέρα, το αξιοσημείωτο της υπόθεσης που πρέπει να ικανοποίησε τους πάντες στο «πράσινο στρατόπεδο» ήταν η νοοτροπία του Κολομβιανού μέσα στο γήπεδου.

Αντιμετώπισε το παιχνίδι σαν επίσημο, έβγαλε ηγετικά χαρακτηριστικά, θέλοντας να παρασύρει και τους υπόλοιπους και έδειξε ότι θα επηρεάσει αρκετά την δομή των επιθέσεων του Παναθηναϊκού. Συνήθως τέτοιας αξίας παίκτες δεν... φορτσάρουν στα φιλικά και η εικόνα του Ιμπάρμπο-που δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε φιλικό προετοιμασίας- πρέπει να αποτελεί παράδειγμα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού.

Τα δύο πρώτα εύκολα φιλικά αποτελούν παρελθόν και το πρώτο crash test έρχεται την Πέμπτη κόντρα στην πέμπτη ομάδα του τουρκικού πρωταθλήματος.

Υ.Γ1: Η άφιξη του Κριστιάν Λεντέσμα στο Τέχελεν χωρίς να έχει υπογράψει και με την απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές να φαίνεται μεγάλη σε πρώτη φάση, βάζει ερωτηματικά για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα ο Παναθηναϊκός. Από την άλλη αν τελικά πειστεί ο Αργεντινός και υπογράψει, τότε το «τριφύλλι» θα έχει βάλει στην μεσαία του γραμμή έναν «σκύλο» υψηλού επιπέδου. Ο Λεντέσμα δεν έχει καμία σχέση με την περίπτωση Εσιέν και όταν έρθει η ώρα θα το αναλύσουμε...

Υ.Γ2: Ο Παναθηναϊκός φαίνεται να δημιουργεί το πιο «γεμάτο» ρόστερ των τελευταίων ετών. Το ζητούμενο είναι να γίνει και ποιοτική ομάδα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.