Προβληματική εικόνα και πολλά νεύρα!

Προβληματική εικόνα και πολλά νεύρα!

Προβληματική εικόνα και πολλά νεύρα!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στην προβληματική εικόνα του Παναθηναϊκού στα δύο πρώτα φιλικά με ομάδες Γ' Εθνικής , αλλά και στα πολλά νεύρα που δείχνουν οι παίκτες του, ενώ υποστηρίζει ότι προκαλεί θλίψη η απουσία Ελλήνων παικτών από την ενδεκάδα....

Mπορεί να είναι αρχή ακόμα και σίγουρα νωρίς για να βγουν συμπεράσματα, αλλά η εικόνα του Παναθηναϊκού στα δύο πρώτα φιλικά με την Ααχεν και την Σιλφόλντε ήταν από προβληματική έως ανησυχητική. Με βάση και την δυναμικότητα των αντιπάλων, που ήταν ομάδες Γ’Εθνικής από τον Παναθηναϊκό δεν είδαμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι. Και δεν αναφέρομαι σε ατομικά χαρακτηριστικά παικτών, αλλά σε καλή ομαδική δουλειά. Τα δύο γκολ που δέχθηκε από την Ααχεν ήταν παρόμοια με αυτά, που δέχθηκε σε αρκετά παιχνίδια πέρυσι. Ανάλογα γκολ θα μπορούσε να δεχθεί η ομάδα και στην αρχή του αγώνα από την Σιλφόλντε, επίσης πολύ αδύναμη ομάδα. Το πόσο αδύναμη ήταν αυτή η ομάδα φαίνεται και από τον τερματοφύλακα που είδαμε να παίζει στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα λες και ήταν βγαλμένος από το ……πρωτάθλημα Τύπου. Είδαμε , λοιπόν, την ομάδα να έχει τις ίδιες αμυντικές αδυναμίες. Δημιουργικά τόσο χθες, όσο και στο πρώτο φιλικό οι περισσότερες ενέργειες έγιναν από την κλάση του Βιγιαφάνιες και του Λέτο. Ο πρώτος έβαλε δύο γκολ , ο δεύτερος στο δεύτερο φιλικό δημιούργησε το ένα γκολ και έβαλε με πέναλτι το άλλο. Ο Παναθηναϊκός θέλει πολλή δουλειά ακόμα, για να πούμε ότι μπαίνει σε ένα σωστό δρόμο. Και έχω καταθέσει την άποψή μου από πέρυσι θα την πω και τώρα. Δεν με πείθει ο Στραματσόνι, ότι μπορεί να αλλάξει την εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο ακόμα και αν υπάρχει ποιοτική ενίσχυση.

Ο Ιταλός τεχνικός μας είπε χθες , ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη στο φιλικό με την Φενέρμπαχτσε στις 13 Ιουλίου. Μακάρι να είναι έτοιμη στα πρώτα επίσημα παιχνίδια , αυτό είναι το ζητούμενο. Απλά στα δύο πρώτα φιλικά είδαμε κάποιες αδυναμίες και στο ανασταλτικό κομμάτι και στην δημιουργία . Αδυναμίες, που είδαμε και πέρυσι όλη την χρονιά και δεν τις διόρθωσε ο Στραματσόνι παρά την αλλαγή προσώπων.

Επίσης ένα ακόμα στοιχείο, που θέλω να τονίσω από αυτά τα δύο πρώτα φιλικά είναι τα νεύρα που βγάζουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Λέτο για παράδειγμα έχει πολλά νεύρα και σε δύο φιλικά έχει δεχθεί δύο κίτρινες για διαμαρτυρία στον διαιτητή. Και αυτά τα νεύρα δεν είναι καλό σημάδι.

*Για τις μεταγραφές δεν μπορώ ακόμα να πω πολλά ακόμα . Ο Ιμπάρμπο απλά μου φαίνεται, ότι είναι περισσότερο περιφερειακός φορ και όχι φορ περιοχής, ο Χουλτ είναι πολύ γρήγορος και ο Ιβανόφ ψάχνεται να βρει τα πατήματά του.

*12 χρόνια πέρασαν και φυσικά δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ . Η επιτυχία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου να πάρει το Euro 2004 είναι η κορυφαία στιγμή της Ελλάδας σε επίπεδο Εθνικών ομάδων σε όλα τα σπορ. Και το πόσο δύσκολο ήταν αυτό, που κάναμε τότε το βλέπουμε σήμερα, που παρακολουθούμε από τον καναπέ τα παιχνίδια του Euro.

*Θλίψη μου προκαλεί και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός που είχε τροφοδοτήσει τότε την Εθνική με τόσους παίκτες σήμερα έχει στην ενδεκάδα του από έναν έως κανένα Ελληνα παίκτη και έχει πρόβλημα και με την λίστα που πρέπει να δηλώσει στην UEFA με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να δηλώσει λιγότερους από 25 παίκτες.

*Η μεταγραφή του Νούνο Ρέις είναι η πρώτη του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Αγνωστος παίκτης με συμμετοχές σε όλες τις Εθνικές Πορτογαλίας εκτός από την Εθνική Ανδρών, για να δούμε τι ψάρια πιάνει ο Ζιλμπέρτο.

Best of internet