ΑΕΚ: Φάκελος μεταγραφικά!

ΑΕΚ: Φάκελος μεταγραφικά!

ΑΕΚ: Φάκελος μεταγραφικά!

bet365

Οι αναζητήσεις ενίσχυσης των Κιτρινόμαυρων για τις δύο θέσεις στη βασική 11άδα (εξτρέμ και φορ), τις δύο εναλλακτικές (αριστερό μπακ και χαφ) και όλες οι περιπτώσεις.

Αναμφισβήτητα την περίοδο που διανύουμε και παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ βρίσκεται στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, το θερμόμετρο κινείται σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες σε ό,τι αφορά τις μεταγραφικές αναζητήσεις της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν.

Το πιο ουσιαστικό, απαραίτητο και αναγκαίο κομμάτι για το παζλ της 11άδας των Κιτρινόμαυρων είναι αναμφισβήτητα η θέση του φορ. Εδώ τα δεδομένα προδίδουν μια... σύγχυση στον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΑΕΚ, με τους ανθρώπους της πάντως να μην έχουν κανένα λόγο να πάνε σε... ρίσκο. Αντίθετα, έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε ενίσχυση ουσίας, που θα λύσει μια και καλή το πρόβλημα στη γραμμή κρούσης και στο γκολ.

Η σύγχυση παρατηρείται κυρίως στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά της κάθε περίπτωσης επιθετικού που φέρεται να εξετάζει η Ενωση. Κι αυτό διότι εκεί που υπάρχουν οι περιπτώσεις των «φορ-κολώνα», την ίδια ώρα εμφανίζονται και εκείνες που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα χαρακτηριστικά επιθετικού, κοινώς πιο μπουκαδόροι που δεν παίζουν με πλάτη στην εστία και είναι μόνο για το... κουτί.

Για παράδειγμα τέτοια είναι η υπόθεση του Νίκολας Καστίγιο, τον οποίο ψάχνει η ΑΕΚ πολύ δυνατά για να τον αποκτήσει από την Μπριζ έστω με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς αφού κάθε χρόνο αυτό κάνει το βελγικό κλαμπ με τον 23χρονο διεθνή Χιλιανό επιθετικό.

Αυτή η περίπτωση επιθετικού δεν έχει καμία σχέση, για παράδειγμα, σε αγωνιστικό επίπεδο, με τον Κροάτη Τσοπ που φέρεται να απασχολεί την ΑΕΚ. Ο επιθετικός της Κάλιαρι που φέρεται να κερδίζει 600.000 ευρώ το χρόνο και ο οποίος δανείζεται με υψηλό ενοίκιο (για πώληση το ποσό ξεπερνάει τα 2,5 εκατ. ευρώ) και η ΑΕΚ επιδιώκει να ψαλιδίσει τόσο τα "θέλω" της ιταλικής ομάδας όσο και τα δικά του, δεν έχει καμία σχέση με τα χαρακτηριστικά επιθετικού του προαναφερθέντα Νίκολας Καστίγιο.

Για να μην μακρυγορούμε σε ό,τι αφορά τα ονόματα, το ίδιο ισχύει για τις περιπτώσεις Μπαλντέ, Φλέτσερ (που γράφαμε ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση), που αποτελούν επιθετικούς με διαφορετική εντελώς αγωνιστική ταυτότητα μεταξύ τους. Γι' αυτή τη θέση, του φορ δηλαδή, δεν υπάρχει κάτι που να παρουσιάζεται ως ουσιαστικά τελειωμένο ή εξαιρετικά προχωρημένο.

Η υπόθεση εξτρέμ
Σε ό,τι αφορά τον εξτρέμ και παρά το γεγονός ότι ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς την παρουσίασε στους απεσταλμένους των ΜΜΕ στο Κίελτσε ως τελειωμένη, και εννοούμε αυτή του Τσαβαρία, τα πράγματα αποδείχθηκε ότι δεν είναι έτσι. Ναι, ο Αργεντίνος εξτρέμ (μέχρι πρότινος) της Λανς είναι το πιο πιθανό σενάριο μεταγραφικό για τη θέση του δεξιού εξτρέμ για την Ενωση ωστόσο επιβεβαιώθηκε ότι δεν βρισκόταν η υπόθεση σε τέτοιο σημείο ώστε η απόκτηση του από την ΑΕΚ να θεωρείται δεδομένη. Κι αυτό διότι η πρόταση που έχουν κάνει οι Κιτρινόμαυροι, σύμφωνα με τον ατζέντη του, δεν είναι ικανοποιητική.

Οπως και να έχει -και όπως γράφαμε και τις προηγούμενες μέρες- και στο συγκεκριμένο ζήτημα ενίσχυσης δεν αναμένονται ουσιαστικές εξελίξεις, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ως και την ημέρα που διανύουμε. Κοινώς, από Δευτέρα και βλέπουμε... Ο,τι ισχύει δηλαδή για όλα τα μεταγραφικά της ΑΕΚ.

Η ενίσχυση στα χαφ
Μετά την μη θετική εξέλιξη της υπόθεσης Λαΐφη για την ΑΕΚ, η βασική και ως τώρα μοναδική περίπτωση που έπαιξε δυνατά, ήταν αυτή του Κάτσαρ.

Θα περίμενε κανείς επειδή πρόκειται για παίκτη με σούπερ βιογραφικό, εξαιρετική παρουσία στην Μπουντεσλίγκα, διεθνής με την Σερβία και πολύ αγαπητή περίπτωση για το Αμβούργο και τους οπαδούς του, ότι η ΑΕΚ θα τον είχε κλείσει και θα είχε πετύχει το απόλυτο σούπε deal του καλοκαιριού. Γιατί σούπερ; Γιατί εκτός από έναν παίκτη με σούπερ βιογραφικό και εμπειρία που θα προσέθετε στο ενεργητικό της, θα αποκτούσε και έναν ποδοσφαιριστή που θα ήταν πολυτέλεια να αντικαθιστά κάποιον εκ των Σιμόες-Γιόχανσον και θα μπορούσε ταυτόχρονα να παίξει με την ίδια ευκολία και ως στόπερ.

Κι όμως, ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. Η ΑΕΚ είναι κοντά στην περίπτωση του αλλά δεν έχει τελειώσει, χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχει κάτι ανάλογο διαθέσιμο.

Το... ορφανό αριστερό άκρο της άμυνας
Η περίπτωση Ντίντακ Βιλά αποδείχθηκε λίρα εκατό για την ΑΕΚ και σίγουρα επέτρεψε στους ανθρώπους της να επαναπαυθούν σχετικά με την απόκτηση ενός ακόμη αριστερού μπακ. Το γεγονός βέβαια ότι λείπει ένας τέτοιος από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, δεν σημαίνει ότι διευκολύνει την δουλειά που γίνεται στην Πολωνία. Αλλά εντάξει, δεν είναι εκεί το πρόβλημα, από την στιγμή που έχει αποφασιστεί και θα αποκτηθεί ποδοσφαιριστής.

Εδώ λόγω των ΜΜΕ αλλά όχι μόνο, τείνει να χαθεί η μπάλα. Από τον Εμπένγκουε που πήγε στη Σεντ Ετιέν, από τον Σις, από τον Μανωλά που τον παρουσίασαν ως ήδη στην ΑΕΚ, στον Ντίας που θεωρείται επίσης κλεισμένος, στον Ινσούα και τώρα τελευταία πάλι στον Χαφέζ. Τον θυμάστε; Ο ίδιος που πέρυσι ήρθε, είδε και απήλθε; Αυτός...

Αυτά, τόσα και άλλα τόσα ονόματα, από την... λύσσα των ΜΜΕ να βρουν τον εκλεκτό της ΑΕΚ, όπως και στις προηγούμενες θέσεις που αναφέραμε, έτσι και σε αυτή, έχει γραφτεί διψήφιος αριθμός ονομάτων και δεν εννούμε μόνο δέκα. Εχει μπει το "2" μπροστά... Γι' αυτό, όμως, δεν έχει απολύτως καμία ευθύνη η ΑΕΚ. Το γεγονός δηλαδή ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ η λογική στα μεταγραφικά της ΑΕΚ είναι... ό,τι κινείται εκτελείται!

Οι Κιτρινόμαυροι κινούνται με πολύ ουσιαστικό τρόπο για την ενίσχυση με μπάκ απ του Ντίντακ Βιλά, ο Ουρουγουανός Ντίας φαίνεται να είναι ένα κλικ προστά για την θέση αλλά κι εδώ τελική απόφαση δεν υπάρχει.

Το βασικό, αναγκαίο και απαραίτητο είναι το φορ. Και για αυτό, για την απόκτηση του δηλαδή, η ΑΕΚ θα ρρίξει το μεγαλύτερο ποσό (μπορεί να ξεπερνάει τις 700-800.000 ευρώ). Η ανάγκη όμως για την ΑΕΚ είναι τέτοια, που θα πρέπει να τελειώσει άμεσα αυτή η υπόθεση προκειμένου να τον έχει έστω στη δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας στο Κιέλτσε ο Κετσπάγια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα