Οι 5 παίκτες για 2 θέσεις κι ο «Ιμπαγάσα»

Οι 5 παίκτες για 2 θέσεις κι ο «Ιμπαγάσα»

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta.gr για την καρδιά της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού. 

Οι 5 παίκτες για 2 θέσεις κι ο «Ιμπαγάσα»

Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός μοιάζει καλυμμένος για τις δύο θέσεις του άξονά του, γι΄αυτό που λέμε 6άρι κι 8άρι, οι δύο κεντρικοί-αμυντικοί μέσοι.

Υπάρχουν δύο εν ενεργεία στελέχη της εθνικής Σερβίας, ο Μιλιβόγεβιτς (15 φορές διεθνής) κι ο Ζντιέλαρ (έκανε τις προάλλες το ντεμπούτο του), υπάρχει ο Κασάμι με τις 12 συμμετοχές στην εθνική Ελβετίας κι υπάρχουν βέβαια κι ο Μανιάτης (40 φορές διεθνής) με τον Μπουχαλάκη, ο οποίος με το που παίξει στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει περίπτωση να μην κληθεί και στην εθνική.

Ας προσέξουμε, παρεμπιπτόντως, ότι από αυτούς τους πέντε παίκτες, οι τέσσερις είναι από 21 έως 25 ετών.

Για δύο θέσεις λοιπόν, υπάρχουν πέντε παίκτες, όλοι με ξεχωριστή αξία. Που κολλάει άρα ότι ο Ολυμπιακός ψάχνει να πάρει 8άρι; Γιατί τουλάχιστον ο Μάρκο Σίλβα το είχε ζητήσει επίμονα, ενώ και τώρα, με τον Βίκτορ, δεν υπάρχει πληροφορία ότι έχει αλλάξει κάτι θεαματικά στα πλάνα του συλλόγου.

Προφανέστατα, ο Ολυμπιακός κοιτάζει για ένα 8άρι με άλλα χαρακτηριστικά από αυτά που έχουν οι συγκεκριμένοι πέντε παίκτες. Γιατί οι τέσσερις είναι πιο πολύ ανασταλτικοί, παρά δημιουργικοί. Οπότε, κοιτάζει κάτι στο πιο δημιουργικό, που θα επιτρέψει στον Φορτούνη (η, στον Τσόρι, ανάλογα με το ποιος θα παίζει), να αφοσιωθεί καθαρά στα πιο επιθετικά καθήκοντα και να βρεθεί πιο κοντά στο γκολ, στο ρόλο του μεσοκυνηγού.

Από τους πέντε που έχει γι΄αυτές τις δύο θέσεις ο Ολυμπιακός, μπορεί να τον παίξει αυτό τον ρόλο, τον πιο δημιουργικό, ο Μπουχαλάκης. Όμως, δίπλα του υπάρχει το ερωτηματικό-γιατί κι επί Μίτσελ κι επί Μάρκο Σίλβα είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά στην προετοιμασία, αλλά για διάφορους λόγους στην πορεία χάθηκε.

Κατά βάθος ο Ολυμπιακός ψάχνει ένα Ιμπαγάσα, αλλά πιο νέο κι όχι στην ηλικία που τον γνωρίσαμε εμείς εδώ τον Κάνιο. Ένα παίκτη δηλαδή που να μπορεί να πάρει από πιο πίσω το παιχνίδι πάνω του, αλλά και να έχει και πνευμόνια να βοηθάει τον κόφτη. Μακάρι να τον βρει, αλλά θα δυσκολευθεί πολύ. Πόσοι…Μόντριτς υπάρχουν; Κι είδαμε όλοι την κατάληξη της υπόθεσης Βιλένα (που δεν είναι κι αυτός ακριβώς ο αλά Ιμπαγάσα παίκτης), παρότι ο Ολυμπιακός τα έσκασε χοντρά στον Ολλανδό, φτάνοντας στο σημείο να του προσφέρει εκτός από το ετήσιο συμβόλαιο και τεράστιο πριμ υπογραφής, αν και ήταν ελεύθερος!...

Αν πωληθεί ο Κασάμι, θα είναι πιο εύκολη μία μεταγραφή Νο 8. Και λόγω οικονομικού κι επειδή θα αδειάσει μία θέση, αφού δεν έχει νόημα ο Ολυμπιακός να έχει έξι παίκτες για δύο θέσεις. Όμως, επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω κατά πόσο θα είναι εύκολο ακόμη κι αν φύγει ο Κασάμι, να μπορέσει να βρεθεί ένα Νο 8 αλά Ιμπαγάσα, Μόντριτς κλπ.

Όμως, αν φέρεις παίκτη τέτοιου στιλ πρέπει πραγματικά να κάνει τη διαφορά. Ειδάλλως δεν έχει νόημα να έρθει ένας ακόμη απλά για να έρθει.

Best of internet