Παναθηναϊκός - Άαχεν 2-2

Παναθηναϊκός - Άαχεν 2-2

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Άαχεν 2-2

bet365

Με τον Λούκας Βιγιαφάνιες να ξεχωρίζει με τις καλές του στιγμές (γκολ κι ασίστ σε Λουντ) ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ισοπαλία (2-2 με Άαχεν) τα φιλικά επί Ολλανδικού εδάφους, στο ντεμπούτο του Ιβάνοφ. Δοκάρι ο Ζέκα. ΤΕΧΕΛΕΝ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους για τον Παναθηναϊκό απέναντι στην Αλεμάνια Άαχεν, με το «τριφύλλι» να αναδεικνύεται ισόπαλο με 2-2 απέναντι στους Γερμανούς που αγωνίζονται στην τέταρτη κατηγορία. Οι «πράσινοι» έδειξαν ξεκάθαρα σημάδια από την έναρξη της προετοιμασίας, μπήκαν αρκετά μουδιασμένοι και το... πλήρωσαν με τα δύο γρήγορα γκολ των γηπεδούχων που εκμεταλλεύθηκαν ένα ομαδικό και ένα ατομικό λάθος. Στην συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους, έφεραν το ματς στα ίσια και όπως λένε και οι προπονητές το τελευταίο που μετράει αυτή την εποχή είναι τα αποτελέσματα. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τα πιο σημαντικά:

Η ΔΙΑΤΑΞΗ

Πιστός στην διάταξη που δουλεύει στο προπονητικό του Τέχελεν αλλά και στις συχνές αλλαγές του συστήματος κατά την διάρκεια της αναμέτρησης έμεινε ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός τεχνικός ξεκίνησε με 4-1-3-2. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Αριστερό μπακ ο Χουχούμης, δεξί ο Μέστο και ο Ευαγγέλου με τον Ιβάνοφ στο κέντρο της άμυνας. Ο Κουτρουμπής σε ρόλο αμυντικού μέσου. Μπροστά του ο Ζέκα, αριστερό χαφ ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, δεξί ο Λουντ και στην επίθεση ο Λέτο με τον Βιγιαφάνιες.

Ο βραχύσωμος Αργεντίνος έπαιζε λίγα μέτρα πιο πίσω από τον «Σέμπα». Κατά την διάρκεια του πρώτου αλλά και του δεύτερου μέρους η διάταξη ανά διαστήματα μετατράπηκε σε 4-2-3-1 και 4-4-2 στην ευθεία. Στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε ο Κοτσόλης στην εστία. Ο Αμπέντ στην κορυφή μαζί με τον «Βίγια» και ο Μπουμάλ δεξί χαφ. Ο Μαρινάκης αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ, ο Στάϊκος «εξάρι» και αριστερό «φτερό» ο νεαρός Χατζηγιοβάνης ενώ στο παιχνίδι πέρασε και ο Μίγγος.

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ

Με την έλευση του Ζέκα στον άξονα της μεσαίας γραμμής μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, ο Παναθηναϊκός έβγαλε κλεψίματα, είχε καλύτερες επιλογές στην πάσα και γενικά ο Πορτογάλος συμμάζεψε την κατάσταση. Από το ημίωρο και μετά οι «πράσινοι» δημιούργησαν ευκαιρίες, η μπάλα «ακούμπησε» αρκετές φορές στον έναν από τους δύο φορ(στον Βιγιαφάνιες τις περισσότερες φορές) κάτι που ζητάει συνέχεια στις προπονήσεις ο Στραματσόνι ενώ σε δύο τρεις περιπτώσεις ολοκληρώθηκε η ιδανική ανάπτυξη με άνοιγμα στα άκρα και μεταβίβαση προς την περιοχή. Όσον αφορά τα πρόσωπα, εκείνοι που ξεχώρισαν ήταν τρεις. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες με μία ασίστ και ένα γκολ και πολύ καλή εικόνα, ο Λουντ με καλές επιλογές στην πάσα και το ωραίο τελείωμα για το 2-1 και ο Στέφανος Ευαγγέλου που έπαιξε με αυτοπεποίθηση, δυναμισμό και μόνο ψαρωμένος δεν ήταν.

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Σε αυτά τα παιχνίδια το τελευταίο που μετράει είναι το αποτέλεσμα, καθώς τα πόδια είναι βαριά από τις συνεχείς προπονήσεις. Παρόλα αυτά μπορούμε να σταθούμε στην εικόνα του Παναθηναϊκού, όσον αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι και μόνο. Εξάλλου αντίπαλος ήταν μία ομάδα της τέταρτης κατηγορίας του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Το «τριφύλλι» είχε πολύ κακή ανασταλτική λειτουργία στο πρώτο εικοσάλεπτο. Λάθος αμυντικό τρανζίσιον στην φάση του πρώτου γκολ, ατομικό λάθος από τον Βλαχοδήμο στο 2-0 που ήταν πολύ μακριά από την εστία του και έδωσε την ευκαιρία στον επιθετικό της Άαχεν να σκοράρει με λόμπα από απόσταση. Δύο λάθη ήταν αρκετά για να... τιμωρηθούν. Στο πρώτο κακό εικοσάλεπτο έλειψε η καλή κυκλοφορία της μπάλας, υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις και εύκολα λάθη. Παράλληλα ο Παναθηναϊκός με εξαίρεση τα δύο γκολ και ένα δοκάρι του Ζέκα δεν μπόρεσε να δημιουργήσει άλλες αξιόλογες φάσεις στα καρέ της Άαχεν, ως αποτέλεσμα της έλλειψης δημιουργικότητας στην μεσαία γραμμή.

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο Ιβάν Ιβάνοφ ήταν η μοναδική μεταγραφή που αγωνίστηκε στο πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους και μάλιστα σε ολόκληρο το ματς. Ο Βούλγαρος στόπερ μας έδωσε μία μικρή, ελάχιστη... γεύση σε μία άμυνα πειραματική, στις πρώτες μέρες της προετοιμασίας. Ο έμπειρος στόπερ έδειξε να έχει καλές επιλογές με την μπάλα στα πόδια, ήταν δυνατός στις μονομαχίες και θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση στην φάση του πρώτου γκολ των Γερμανών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα