Αυτός είναι το αφεντικό...

Αυτός είναι το αφεντικό...

Αυτός είναι το αφεντικό...

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το αφεντικό στον αγωνιστικό σχεδιασμό του ΑΡΗ και την ξεκάθαρη ευθύνη που θα έχει ονοματεπώνυμο

Η εσωστρέφεια είναι μία κατάσταση που ο ΑΡΗΣ βίωσε σε μεγάλη ένταση τα προηγούμενα χρόνια. Μετά την κατάθεση των χρημάτων από τον Καρυπίδη... μαζεύτηκαν όσοι λίγοι έμειναν να την καλλιεργούν την χρονιά που πέρασε. Τα τελευταία 2-3 χρόνια ήταν γνωστοί οι λόγοι (και αρκετές φορές δικαιολογημένοι), που ο κόσμος έβρισκε κάτι για να διαφωνήσει.

Όταν απασχολούσαν αγωνιστικά, μεταγραφικά ζητήματα τότε το θέμα ήταν ποιος είναι το αφεντικό στο αγωνιστικό. Ποιος φέρνει τους παίκτες, αν τους ξέρει ο προπονητής, αν τους επιβάλλει η διοίκηση, αν τους φέρνει ο ένας ή ο άλλος μάνατζερ. Χουλιαμάς να γίνεται και... τζερτζελές στο διαδίκτυο και τα ραδιόφωνα.

Φέτος όμως προς απογοήτευση όσων προτίθενται να ξεκινήσουν ένα τέτοιο γαιτανάκι το αφεντικό στο αγωνιστικό κομμάτι θα είναι ένα και μοναδικό. Στην συνάντηση Καρυπίδη-Αναστόπουλου ξεκαθαρίστηκε για μία ακόμα φορά ότι ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος θα ανήκει στον προπονητή του ΑΡΗ. Η έννοια του...αφεντικού άλλωστε αποτυπώθηκε και στην τελευταία ανακοίνωση-γραπτή δήλωση του Καρυπίδη που ανέφερε ότι ο αγωνιστικός σχεδιασμός θα δρομολογηθεί εξ ολοκλήρου από τον Αλενατόρε.

Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ηρεμία της ομάδας, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της. Αφεντικό είναι ο Αναστόπουλος και ήδη κινείται σε δυο άξονες ενίσχυσης. Από την μία τους παίκτες, τις επαφές και τις διασυνδέσεις τις προσωπικές του και των συνεργατών του εντός των συνόρων και από την άλλη συγκεκριμένες προτάσεις του Ντεσό. Ο Γάλλος έδωσε μία λίστα με ουκ ολίγα ονόματα στον Αλενατόρε με τον τελευταίο, αλλά και τους συνεργάτες του να την...ξεσκονίζουν και να καταλήγουν σε 2-3 περιπτώσεις από την χώρα που διεξάγεται το euro. Πλέον ο Ντεσό καλείται να περάσει στο επόμενο βήμα και να κάνει την καλύτερη δυνατή διαπραγμάτευση ώστε να προκύψει και η ενίσχυση από το εξωτερικό.

Προσθέστε φυσικά και τις τελικές αποφάσεις για το ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν που επίσης ο Καρυπίδης έδωσε το δικαίωμα εν λευκώ στον Αναστόπουλο να αποφασίσει. Και οι...πικρές ανακοινώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε ένα ακόμα συμπέρασμα. Ότι άπαντες γνωρίζουμε ποιος έχει την ευθύνη για τον αγωνιστικό σχεδιασμό. Και επομένως θα πρέπει να πιστωθεί το θετικό ή το αρνητικό αποτέλεσμα στο τέλος της σεζόν. O Αναστόπουλος είναι από τους ανθρώπους που ξέρει να αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι κάνει. Να την παίρνει πάνω του και είναι έτοιμος να πιστωθεί το θετικό ή να του καταλογισθεί το αρνητικό. Και αυτό στον ΑΡΗ μάλλον το έχουμε συναντήσει σπάνια...

ΥΓ1 Ο Αναστόπουλος έχει μία πάγια θέση: “Νέα συνταγή με παλιά υλικά δεν γίνεται”. Πολλοί παλιοί παίκτες θέλουν να επιστρέψουν και το λένε. Το θέμα είναι ότι δεν τους θέλει ο ΑΡΗΣ. Και στην τελική αυτό έχει σημασία και αυτό πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν κολλήσει με διάφορους παίκτες του παρελθόντος νομίζοντας ότι δεν υπάρχουν άλλοι. Το βασικότερο θέμα για τον Αναστόπουλο, όπου και αν δούλεψε, ήταν τα αποδυτήρια και η πειθαρχία. Και σε κάθε περίπτωση μία ατάκα που χρησιμοποίησε στην τελευταία συνέντευξη τύπου για τζόγο,ξενύχτια και κάθε είδους προβλήματα είναι η απάντηση για όσους αναρωτιούνται. “Δεν γίνεται να πάρω εγώ παίκτη στον ΑΡΗ που όταν έβγαινα από ένα μαγαζί στις 12 το βράδυ, τον έβλεπα να μπαίνει...”.

ΥΓ2 Ένα από τα βασικά επιχειρήματα κινδυνολογίας και τρομοκρατίας του κόσμου του ΑΡΗ κατέπεσε με πολύ κρότο χθες με την ανάρτηση του νέου ΚΑΠ από την ΕΠΟ. Ο ΑΡΗΣ, αλλά και άλλες ομάδες (ΟΦΗ, Εργοτέλης, Ολ. Βόλου) δεν θα είναι αναγκασμένες να πληρώσουν το 50% από παλιά χρέη όταν γίνει η νέα ΠΑΕ. Φυσικά οι κινδυνολόγοι ή όσοι στοχευμένα προσπαθούσαν να δημιουργήσουν πανικό τώρα έχουν καταπιεί τις γλώσσες τους. Μία ακόμα κίνηση απομένει και θα δρομολογηθεί στις επόμενες μέρες, ώστε να αποτελέσουν οριστικά παρελθόν από την ζωή μας οι διάφορες... άσχετες κυρίες και... στημένους κυρίους που προσπάθησαν να τρελάνουν τον κόσμο του ΑΡΗ. Για μένα βέβαια όλα αυτά και η στάση συγκεκριμένων ανθρώπων είναι κομμάτι ενός οργανωμένου σχεδίου... bulling για όσες ομάδες δεν δέχονται να συμμετέχουν σε fake καταστάσεις εξυγίανσης και εξυπηρέτησης επίδοξων χαλίφηδων. Αλλά αυτά δεν είναι της ώρας. Ας τελειώσει και τυπικά το θέμα (γιατί αυτό έχει μείνει) και θα έχουμε πολλά να πούμε...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!