Γιατί ξανά στο Λάνγκενφελντ

Γιατί ξανά στο Λάνγκενφελντ

Γιατί ξανά στο Λάνγκενφελντ

Το Gazzetta.gr εξηγεί πέντε βασικούς λόγους που στον Ολυμπιακό σκέφτονται πολύ σοβαρά να κάνουν το α' στάδιο της προετοιμασίας στο Λάνγκενφελντ και του χρόνου.

1. Προπονητικό κέντρο: Το Αθλητικό Κέντρο του Λάνγκενφελντ άφησε πολύ ικανοποιημένους άπαντες στον Ολυμπιακό. Με δύο γήπεδα ποδοσφαίρου πολύ προσεγμένα, με φωτισμό για το βράδυ αλλά και καθημερινή περιποίηση. Και φυσικά πολύ καλό χλοοτάπητα. Ενδεικτικό είναι πως επειδή είχε επιβαρυνθεί λίγο ο αγωνιστικός χώρος από βροχές οι υπεύθυνοι έκλεισαν ένα κομμάτι του γηπέδου για να μην έχει το παραμικρό πρόβλημα για το φιλικό με τη Βάκερ.

2. Ξενοδοχείο Aqua Dome: Οι υπεύθυνοι είχανε μάθει να λένε στα ελληνικά "καλημέρα" και "καλησπέρα" αλλά και Ολυμπιακός. Δεν είναι όμως μόνο η φιλοξενία και η διάθεση για εκμάθηση ελληνικών από τους Αυστριακούς. Το Aqua Dome έχει εξαιρετικές εγκαταστάσεις, δεν του λείπει τίποτα και είναι σε απόσταση πολύ λίγων λεπτών από το γήπεδο που έκανε προπόνηση η ομάδα.

3. Η περιοχή του Λάνγκενφελντ: "Ζωσμένη" από βουνά και μέσα σε δασικές εκτάσεις η περιοχή ενδείκνυται για προετοιμασία. Είναι το κατάλληλο μέρος για να "χτιστεί" ένας σύλλογος για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Με πολλούς χώρους για τρέξιμο, ασκήσεις ή ακόμα και περίπατο.

4. Οι αντίπαλοι για φιλικά: Μπορεί οι ομάδες που έκλεισε για φιλικές αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός να μην ήταν οι πιο... ισχυρές όμως η τοποθεσία του Λάνγκενφελντ βοηθάει ώστε να μπορεί να κλείνει ιδιαίτερα καλά φιλικά τεστ για το α' στάδιο της προετοιμασίας. Η Βάκερ Ίνσμπρουκ άλλωστε αποδείχθηκε πολύ σκληρό... καρύδι.

5. Το ελληνικό στοιχείο και η στήριξη των ομογενών: Για πολλούς εξ αυτών δεν ήταν δίπλα, ωστόσο ήταν και πάλι στο πλευρό του Ολυμπιακού. Η παρουσία των πρωταθλητών στο Λάνγκενφελντ σήμανε... συναγερμό για αρκετούς ομογενείς από Γερμανία και Αυστρία που πήγαν και στα δύο φιλικά της ομάδας. Εδώ υπήρχε οικογένεια που ταξίδεψε από το Λας Βέγκας για τον λόγο αυτό. Και για τον Ολυμπιακό μετράει πολύ η αγάπη και η στήριξη του κόσμου του.

Best of internet