Παράσταση και αίτηση ακυρότητας

Gazzetta team
Παράσταση και αίτηση ακυρότητας

bet365

Με αρκετούς μήνες καθυστέρηση έγινε γνωστή η δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορουμένων, ενώπιον του ειδικού ανακριτή κ. Ανδρεάδη.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων της υπόθεσης «εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο» εξέφρασαν τις ενστάσεις τους, καθώς επισημαίνουν ότι μετά τις απολογίες των πελατών τους και κατά τη γνωστοποίηση του πέρατος της ανακριτικής διαδικασίας κανένα αντίγραφο δεν έφτασε στα χέρια τους.

Βάση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, γεννάται θέμα απόλυτης ακυρότητας που λαμβάνεται υπόψη κι αυταπαγγέλτως καθώς τονίζεται πως ο κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα της πλήρους πρόσβασης στη δικογραφία, αλλά και την πλήρη γνώση των εγγράφων αυτής.

Όπως προκύπτει από το... χρονοδιάγραμμα της υπόθεσης η παράσταση πολιτικής αγωγής της «πράσινης» ΠΑΕ δηλώθηκε μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων και πριν από το τέλος της διαδικασίας ανακρίσεως. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ήδη με αιτήσεις που έχουν κάνει ζητούν την κήρυξη της ακυρότητας του πέρατος της ανακρίσεως καθώς επισημαίνουν ότι το έγγραφο της δήλωσης δεν τους έγινε γνωστό (κάτι που όφειλε να κάνει ο δικαστικός λειτουργός) ώστε να λάβουν αντίγραφο και να ασκήσουν τα δικαιώματά τους οι κατηγορούμενοι αντικρούωντας την.

 

Τελευταία Νέα