Φουλ της τακτικής!

Φουλ της τακτικής!

Νίκος Αθανασίου
Φουλ της τακτικής!

bet365

Στίβο μάχης, διπλό στο μισό γήπεδο και αρκετή αμυντική τακτική είχε το... μενού στην απογευματινή προπόνηση του Παναθηναϊκού. ΤΕΧΕΛΕΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

Τέχελεν ημέρα δεύτερη, προπόνηση υπ' αριθμόν τρία. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Ο γυμναστής, Φεντερίκο Πανοντσίνι είχε ετοιμάσει έναν στίβο μάχης σε μικρό χώρο, με πολλές και εναλλακτικές ασκήσεις, όπως υπερπήδηση εμποδίων, ταχύτητες, βάρη και άλλα που παρέπεμπαν σε crossfit!

Το πρώτο μέρος ακολούθησε τακτική με τον Αντρέα Στραματσόνι να αναλαμβάνει το... φροντιστήριο στο αμυντικό κομμάτι και να διακόπτει συνέχεια το πρόγραμμα για οδηγίες.

Ο Ιταλός είχε χωρίσει τους παίκτες του σε δύο ομάδες, οι οποίες αγωνίζονταν με 4-1-3-2.

Πράσινη ομάδα: Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Μαυρομάτης, Αγγελόπουλος, Στάϊκος, Μπουμάλ, Μίγγος, Αμπέντ, Μπουζούκης, Μούτσι(βοηθός Στραματσόνι).

Πορτοκαλί ομάδα: Στιλ, Μέστο, Μολέδο, Ιβάνοφ, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Ζέκα, Βλαχοδήμος, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης.

«Να μην χάνουμε την συνοχή μας»

Πριν την έναρξη της άσκησης ο Ιταλός είπε στους παίκτες του:

«Το πρόβλημα μας είναι πως όταν χάσουμε την μπάλα στην επίθεση και ο αντίπαλος προσπαθεί να επιτεθεί με βαθιά μπαλιά χάνουμε την συνοχή μας. Δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό και πρέπει να δουλέψουμε αρκετά για να το πετύχουμε. Θέλω να δω αυτά που δουλέψαμε το πρωί».

Καθόλη την διάρκεια της τακτικής έδινε οδηγίες, ζητώντας σωστές τοποθετήσεις, ικανοποιητικές αποστάσεις ανάμεσα σε αμυντική τετράδα και μεσαία γραμμή και διάβασμα του παιχνιδιού. Στις ομάδες που είχαν κατοχή η μόνιμη προτροπή ήταν «safe», ώστε να μην χάνεται η κατοχή.

Πίεση στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου

Ο «Στράμα» δούλεψε αρκετή ώρα στον τρόπο που θέλει να συμπεριφέρεται η ομάδα του πίσω από την μπάλα, είτε ο αντίπαλος απλά κυκλοφορεί είτε θέλει άμεση μετάβαση στην επίθεση από την άμυνα με βαθιά μπαλιά. Στο πρώτο κομμάτι, δηλαδή σε εκείνο που ο αντίπαλος θέλει να κυκλοφορήσει την μπάλα, η ιδέα του Ιταλού ήταν ξεκάθαρη. Η ομάδα που αμυνόταν ξεκινούσε το πρέσινγκ στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου, στο ύψος της μεσαίας γραμμής και προς την περιοχή του αντιπάλου. Όχι «ψηλά» δηλαδή όπως γινόταν επί Αναστασίου, δείγμα της πιο συντηρητικής φιλοσοφίας του Ιταλού...

Ο ειδικός ρόλος του Ντανέζι

Ο νέος βοηθός του Στραματσόνι, Ομάρ Ντανέζι, βρισκόταν στην πλαϊνή γραμμή και έδινε συνέχεια οδηγίες στην αμυντική τετράδα. Ο πρώην τεχνικός των τμημάτων υποδομής της Μίλαν φαίνεται πως είναι ο άνθρωπος της άμυνας για τον «Στράμα» και σε καθημερινή βάση προσπαθεί να περάσει την σωστή τακτική παιδεία στους αμυντικούς του «τριφυλλιού».

*Στο διπλό του μισού γηπέδου, όπου ξεχώρισε η ραμπόνα του Χατζηγιοβάνη, το σκορ ήταν 2-0, με σκόρερ τους Μπουμάλ και Βιγιαφάνιες.

*Κλωναρίδης και Νάνο συνέχισαν το ατομικό τους πρόγραμμα ενώ ο Σεμπάστιαν Λέτο έκανε αποφόρτιση.

* Δεκα οπαδοί του Παναθηναϊκού απο το Βέλγιο ταξίδεψαν οδικώς και είδαν απο κοντά την προπόνηση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα