«Η ΑΕΚ σημειώνει και επιστημονικές επιτυχίες»

«Η ΑΕΚ σημειώνει και επιστημονικές επιτυχίες»

Gazzetta team
«Η ΑΕΚ σημειώνει και επιστημονικές επιτυχίες»

bet365

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημέρωσε για την συμμετοχή του Άλκη Καλλιακμάνη, γιατρού της ομάδας, στην διαγωνιστική ομάδα της Sports Electroceutical, η οποία πρώτευσε στον τελικό του διαγωνισμού για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια στον διεθνή διαγωνισμό Global Sport Innovation.

Αναλυτικά:

«Η ΑΕΚ δεν σημειώνει μόνο αγωνιστικές επιτυχίες, αλλά και επιστημονικές. Ο Άλκης Καλλιακμάνης, γιατρός της ποδοσφαιρικής της ομάδας και στενός συνεργάτης του επικεφαλής του Ιατρικού τιμ της κ. Παντελή Νικολάου, ήταν μέλος της διαγωνιστικής ομάδας της Sports Electroceutical, η οποία πρώτευσε στον τελικό του διαγωνισμού για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια στον διεθνή διαγωνισμό Global Sport Innovation Competition που διοργανώθηκε από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, το Hype Foundation του Ισραήλ και την EMGI.

O διαγωνισμός έλαβε χώρα στην Πάτρα, στο Ινστιτούτο Χημικής Μηχανικής, την Παρασκευή 24 Ιουνίου και στον τελικό βρέθηκαν εννέα φιναλίστ από την Ελλάδα, την Κροατία, την Τουρκία και τη Βουλγαρία, οι οποίες παρουσίασαν τις καινοτόμες ιδέες τους στο κοινό και την κριτική επιτροπή Η ομάδα της Sports Electroceutical πρώτευσε παρουσιάζοντας την καινοτομία της ερευνητικής ομάδας του εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας της Φαρμακευτικής Πατρών με επικεφαλής τον αν. Καθηγητή Κωνσταντίνο Πουλά. Αφορά τεχνολογία που εφαρμόζεται σε αθλητές μετά από μυϊκούς τραυματισμούς και επιτυγχάνεται με την διοχέτευση μικρορευμάτων και ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο τραυματισμένο μέλος.

Η επιτυχία της τεχνικής ανέρχεται περίπου στο 25% και η μέθοδος θεραπείας αφορά όλους τους αθλητές. Να σημειωθεί ότι έχει εφαρμοστεί πιλοτικά στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και έχει παρουσιαστεί στην ιατρική ομάδα της Μπαρτσελόνα. Ο νικητής θα συμμετάσχει στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2016, στον οποίον θα συμμετάσχουν διαγωνιζόμενες ομάδες και από τις πέντε ηπείρους. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μια ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα εκπροσωπείται σε επιστημονική εκδήλωση τέτοιας εμβέλειας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα