Δικαίωση Ερασιτέχνη Εργοτέλη για εκκαθάριση

Νίκος Τσιώκος
Δικαίωση Ερασιτέχνη Εργοτέλη για εκκαθάριση

bet365

Δικαίωση για τον Ερασιτέχνη Εργοτέλη, καθώς η ΕΕΑ αποφάσισε τη διάλυση της ΠΑΕ και την εκκαθάριση κατά τις διατάξεις περί ανωνύμων εταιρειών αντί να τεθεί σε ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία.

Μάχη μεταξύ της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Εργοτέλη είχαμε μέχρι σήμερα, όσον αφορά την εκκαθάριση. Ο ΓΣ έκανε λόγο για διάλυση και εκκαθάριση κατά τις διατάξεις περί ανωνύμων εταιρειών, ενώ η ΠΑΕ ήθελε να τεθεί σε ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία κατά τις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα. Η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δικαίωσε τον Ερασιτέχνη, ώστε η ΠΑΕ να οφείλει να ορίσει εκκαθαριστές για να έχουμε τη διάλυσή της.

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΕΑ

Ως γνωστόν, η ΕΕΑ με απόφαση στις 12/05/16 ανέφερε ότι η ΠΑΕ Εργοτέλης πρέπει να διαλυθεί και να τεθεί σε εκκαθάριση κατά τις διατάξεις περί ανωνύμων εταιρειών, όπως υποστηρίζει ο Ερασιτέχνης (ΓΣ), και όχι να τεθεί σε ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία κατά τις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα, όπως αποφάσισε η ΠΑΕ στη ΓΣ του Μαρτίου. Παρομοίως, η ΕΠΟ στις 09/06 επίσης γνωμοδότησε υπέρ της λύσης κι εκκαθάρισης της ΠΑΕ Εργοτέλης.

Σε συνέχεια των παραπάνω αποφάσεων/γνωμοδοτήσεων, το Υπουργείο Ανάπτυξης, η πλέον αρμόδια αρχή για όλες τις ανώνυμες εταιρίες, με επιστολή την περασμένη Παρασκευή ενημέρωσε την ΠΑΕ ότι δεν μπορεί να τεθεί σε ειδική εν λειτουργία εκκαθάριση, ανακοινώνοντας μάλιστα προχτές και καταχωρώντας στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ) ότι η ΠΑΕ ΛΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ. Προχώρησε δε την ίδια μέρα σε νέα επιστολή προς την ΠΑΕ, καλώντας την να συγκαλέσει το συντομότερο δυνατό Έκτακτη Γενική Συνέλευση με σκοπό τον ορισμό εκκαθαριστών.

Πρόκειται για την οριστική δικαίωση του Ερασιτέχνη Εργοτέλη, ο οποίος είχε καταψηφίσει την παράνομη, απ' ότι είναι πλέον ξεκάθαρο, απόφαση της ΠΑΕ, αλλά και του Προέδρου Γιώργου Βρέντζου, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά το χειρισμό της υπόθεσης κι αντιπαρατέθηκε σκληρά με την Οικογένεια Παπουτσάκη, μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ.

Η Οικογένεια Παπουτσάκη δεν έχει πλέον άλλη επιλογή από το να συμμορφωθεί και να εφαρμόσει τις αποφάσεις κι υποδείξεις των αρχών, προκειμένου να μην χαθεί περαιτέρω πολύτιμος χρόνος στη σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία της εκκαθάρισης, αλλά και να μην αντιμετωπίσει σοβαρά ποινικά προβλήματα τόσο από τον Ερασιτέχνη και τους υπόλοιπους μετόχους της ΠΑΕ όσο και από το Δημόσιο.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα