Οικονόμου: «Ο ΠΑΣ άξιζε την Ευρώπη»

Gazzetta team
Οικονόμου: «Ο ΠΑΣ άξιζε την Ευρώπη»

bet365

O διεθνής αμυντικός της Μπολόνια, Μάριος Οικονόμου μίλησε στην ΕΡΤ για την καριέρα του, την ΕΘνική, τον ΠΑΣ και το EURO.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πρώτη Σελίδα» στην ΕΡΤ παραχώρησε ο Μάριος Οικονόμου, που μίλησε για όλους και για όλα.

Για τον ίδιο: «Είχα την ευκαιρία να φύγω. Έφυγα παρότι είχα μιλήσει με τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και πιστεύω πως έκανα καλά. Στην Ιταλία υπάρχει τεράστια διαφορά στην τακτική, στις υποδομές, στην κουλτούρα και υπάρχει και διαφορετικός τρόπος σκέψης. Πρέπει η Ελλάδα να κοιτάξει και εκείνη τα δικά της παιδιά, όπως και στην Ιταλία. Για να παίξεις στην Ιταλία πρέπει να είσαι δύο φορές καλύτερος για να κερδίσεις τη θέση από κάποιον Ιταλό».

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Ο ΠΑΣ έχασε δύο εξόδους στην Ευρωπη, εξαιτίας άλλων αιτιών και φέτος παίρνει αυτό που δικαιούται. Όλα στο ποδόσφαιρο γυρίζουν».

Για την Εθνική: «Οι Έλληνες μπορούν να ελπίζουν, υπάρχει μέλλον και τα πράγματα είναι θετικά. Η ομάδα θα αλλάξει σελίδα, σας το εγγυώμαι, διότι το έζησα από μέσα. Έχουμε καλούς παίκτες, απλά χρειάζεται υπομονή και να εκμηδενιστούν οι αποστάσεις. Μας βοήθησαν τα ματς στην Αυστραλία. Μίλησαν οι πιο παλιοί, άκουσαν οι νεότεροι και δέσαμε σαν ομάδα».

Για το ποιες ομάδες βλέπει στον τελικό του Euro: «Ιταλία και Βέλγιο».

Η «κούπα» για τον Μπουφόν: «Είναι η φιγούρα, ο εμβληματικός αρχηγός, Το ζει και θέλει το τρόπαιο σαν τρελός. Οι Ιταλοί θέλουν να το κατακτήσουν για εκείνον. Το θέμα για την Ιταλία, πάντα, είναι οι όμιλοι. Μετά έχουν αυτοπεποίθηση».

Για το Γερμανία-Ιταλία: «Οι Γερμανοί είναι καλύτεροι ατομικά, όμως οι Ιταλοί είναι ο κακός της δαίμονας και ο εφιάλτης τους. Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει γιατί είναι αγώνες νοκ αουτ».

Για την Ιταλία: «Το έλεγα από την αρχή πως πάει για μεγάλα πράγματα. Οι Ιταλοί έχουν τον τρόπο, οργάνωσαν μια ομάδα με παίκτες δεμένους μεταξύ τους. Είναι μετρ στη τακτική και κυνηγούν την κορυφή».

Για τη φήμη περί μετακίνησής του στη Φιορεντίνα: «Δε νομίζω να συμβεί κάτι τέτοιο. Όλα ξεκίνησαν από τη μετακίνηση του τεχνικού διευθυντή που είχαμε στη Μπολόνια και πήγε στη Φιορεντίνα. Έχω μιλήσει τηλεφωνικά, αλλά μέχρι εκεί. Την άλλη Τετάρτη ξεκινώ προετοιμασία με την Μπολόνια, πέραν τούτου ουδέν…».

 

SERIE A Τελευταία Νέα