Πραγματικά δικαιούται κι άλλες...

Πραγματικά δικαιούται κι άλλες...

Πραγματικά δικαιούται κι άλλες...

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον Γιώργο Μανθάτη και τις ευκαιρίες του στον Ολυμπιακό.

Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για νέα περίπτωση Φετφατζίδη.

Υπό την έννοια ότι προέρχεται κι αυτός από την Ακαδημία, ότι είναι κυνηγός κι ότι αμέσως «δείχνει», ναι. Αλλά ο Μανθάτης δεν είναι τέτοιο στιλ. Δεν είναι ο κυνηγός με κύριο χαρακτηριστικό την υψηλή τεχνική και την κλειστή ντρίμπλα.

Είναι άλλο στιλ ο μόλις 19 ετών εξτρέμ του Ολυμπιακού. Έχει και δύναμη στο παιχνίδι του, καλύπτει καλά την μπάλα, είναι ξύπνιος. Και πατάει περιοχή. Μπουκάρει για να πασάρει και να σουτάρει.

Σίγουρα δεν είναι ασφαλή κριτήρια ένα ημίχρονο με μία νεοφώτιστη ομάδα στη Β΄κατηγορία της Αυστρίας. Ούτε ένα λειψό 20λεπτο που έπαιξε με τα Χανιά, για το Κύπελλο, μπαίνοντας με το σκορ στο 6-0. Πρέπει να τον δούμε. Και να τον ξαναδούμε. Σε πιο σημαντικά παιχνίδια, σε πιο σκληρά τεστ.

Αλλά όταν βλέπεις ένα παιδί στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία που παίρνει για να παίξει ένα ημίχρονο στον Ολυμπιακό, να έχει τέτοια απόδοση και να δείχνει τέτοιο θράσος, πραγματικά σκέφτεσαι ότι δικαιούται κι άλλες ευκαιρίες.

Διότι εκτός των άλλων, εγώ δεν θυμάμαι εξτρέμ στον Ολυμπιακό να έχει το τρανζίσιον του Μανθάτη, να σπεύδει δηλαδή με συνέπεια, αλλά και ταχύτητα, και να καλύπτει τον άλλο παίκτη της γραμμής, τον Μαζουακού στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Δηλαδή, βλέπεις πάνω του και σοβαρό επίπεδο τακτικής και πειθαρχίας, πολύ σημαντικό για ένα παιδί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.