Τα ερυθρόλευκα... διαμαντάκια!

Τα ερυθρόλευκα... διαμαντάκια!

Δημήτρης Τομαράς
Τα ερυθρόλευκα... διαμαντάκια!

bet365

Η ευκαιρία στους πιτσιρικάδες Μανθάτη, Ρέτσο, Τσιμίκα και Ανδρούτσο για την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού έχει δοθεί και εκείνοι προσπαθούν να την αρπάξουν από τα μαλλιά!

Πριν από λίγες ημέρες οι μόνοι που θα είχαν ασχοληθεί περισσότερο μαζί τους θα ήταν όσοι έβλεπαν ματς των Νέων του Ολυμπιακού. Με τον Τσιμίκα λίγο παραπάνω διότι είχε πάρει... γεύση και συμμετοχές πρώτης ομάδας των Πειραιωτών από πέρυσι. Τώρα όμως έχουν καταφέρει όλοι τους, άλλος περισσότερο και άλλος λίγο λιγότερο, να στρέψουν όλη την προσοχή πάνω τους. Δικαίως γιατί είναι μικροί σε ηλικία, ταλαντούχοι, εξελίξιμοι και σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που μπορούν να αναδειχθούν.

Για αρχή ο Γιώργος Μανθάτης που με την SV Horn... τρέλανε κόσμο. Λίγοι θα τον θυμούνται από τα περσινα δείγματα του στους μεγάλους. Δυνατό κορμί, καλή σωματοδομή, ταχύτητα, τεχνική αλλά και εξτρέμ... μπουκαδόρος. Στα 19 του χρόνια στην προετοιμασία χρησιμοποιήθηκε και στο κέντρο. Η φυσική του θέση είναι δεξιός εξτρέμ αλλά παίζει και αριστερά ενώ αγωνίζεται και κορυφή. Στους Νέους ξεχώριζε σαν την μύγα μες στο γάλα και τώρα κάνει σε πρώτη φάση την διαφορά και στους μεγάλους. Είναι ποδοσφαιριστής που έχει... θράσος και τσαμπουκά στο παιχνίδι του αλλά και ακούει και εξελίσσεται και μαθαίνει.

Δεύτερος ο πιο γνωστός όλων, ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας. Μας... συστήθηκε για τα καλά πέρυσι όταν ορισμένοι έφτασαν στο σημείο να κάνουν συγκρίσεις ακόμα και με τον Γρηγόρη Γεωργάτο. Υπερβολή; Σαφώς και είναι υπερβολή για ένα παιδί σε τέτοια ηλικία που τώρα ξεκινάει την επαγγελματική του διαδρομή. Έχει όμως όλα τα φόντα να προχωρήσει και να παίξει στον Ολυμπιακό. Όλη την αριστερή πλευρά είναι σε θέση να την καλύπτει μόνος του. Οι σέντρες του είναι... ξυράφι και ενώ γενικά έχει καλό πόδι. Δύσκολα χάνει την θέση του και ενώ είναι και μεγάλος... μαχητής. Ακόμα και να του φύγει η φάση θα γυρίσει πίσω να κυνηγήσει τον αντίπαλο μέχρι τέλους. Είναι 20 ετών με ύψος 1.78 και συμβόλαιο έως το 2018 με τον Ολυμπιακό. Παίζει αριστερός μπακ χαφ και πέρυσι με τους μεγάλους είχε 6 αγώνες και 2 ασίστ.

Σειρά έχει ο Ρέτσος. Ο πιο μικρός της παρέας. Στα 17 του ο Παναγιώτης Ρέτσος κανονικά είναι σέντερ μπακ αλλά κόντρα στην SV Horn έπαιξε δίχως κανένα πρόβλημα και... κόλλημα στο κέντρο. Στην προετοιμασία έχει δοκιμαστεί και ως στόπερ και ως αμυντικός μέσος και ως κεντρικός χαφ. Σωματοδομικά δεν... τρομάζει, ωστόσο έχει πολύ καλές τοποθετήσεις, τρεξίματα και ξέρει να κρατάει και να μοιράζει μπάλα. Ακόμα και η τεχνική του δεν παραπέμπει σε σέντερ μπακ.

Τελευταίος αλλά όχι... καταϊδρωμενος ο Θανάσης Ανδρούτσος. Ο... κανονιέρης των Ακαδημιών του Ολυμπιακού. Ο 19χρονος είναι κρυφός κυνηγός και φορ αλλά την προετοιμασία την βγάζει στον άξονα. Ιδιαίτερα μεγάλο ταλέντο και αυτός με εξαιρετική τεχνική (σ.σ. ίσως την πιο καλή απ' όλους). Ποιός θα ξεχάσει άλλωστε τις... ποδιές σε Μπέρτο, Κασάμι και ακόμα και Τσόρι. Και βέβαια κοντά σε αυτούς είναι και οι πιο... παλιοί, όπως ο αμυντικός Βούρος ή ο κίπερ Χουτεσιώτης. Ελληνικό ταλέντο δεδομένα υπάρχει στους πρωταθλητές Ελλάδας. Το θέμα είναι ποιά από αυτά τα παιδιά θα πάρουν ουσιαστικές ευκαιρίες και θα τις αξιοποιήσουν για να προχωρήσουν και να φτάσουν ψηλά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα