Βίκτορ VS Σίλβα

Βίκτορ VS Σίλβα

Δημήτρης Τομαράς
Βίκτορ VS Σίλβα

bet365

Ο Μάρκο Σίλβα πρόλαβε να κάνει τρεις προπονήσεις στην Αυστρία. Άλλες τόσες έχει κάνει ο Βίκτορ. Πόσο όμως διαφέρουν και πόσο μοιάζουν στις προπονήσεις τους; Το Gazzetta.gr αναλύει.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται από την Τρίτη 21 Ιουνίου στο Λάνγκενφελντ της Αυστρίας αλλά οι προπονήσεις άρχισαν την επόμενη ημέρα. Ο Μάρκο Σίλβα πριν την αποχώρησή του έκανε τρεις τον αριθμό και ο Βίκτορ Σάντσεθ μετά την έλευσή του έχει κάνει άλλες τόσες προπονήσεις. Πόσο μακριά ή κοντά όμως είναι στην φιλοσοφία τους και την προσέγγισή τους;

Αρχικά ως προς το προπονητικό προφίλ που βγάζει ο Σίλβα γενικά είναι πιο ήρεμος. Δεν θα τον δεις να... φωνάζει τόσο στην προπόνηση. Είναι περισσότερο της καταγραφής και της παρατήρησης. Ότι βλέπει πιάνει αμέσως τον παίκτη που θεωρεί ότι έκανε λάθος ή ότι γενικά θέλει από αυτόν κάτι διαφορετικό και του μιλάει. Και ότι πρόβλημα έχει το συζητάει ξανά. Κανείς δεν ξεχνάει το πως λειτούργησε με τον Άλαν Πουλίδο. Ως προς την ομάδα μίλησε σε όλους την πρώτη μέρα αλλά μετά δεν το συνέχισε.

Πήγε στην προπόνηση και τον έπιασε από κοντά για να μιλήσουν για την τραυματική εμπειρία που είχε. Ή να έχει τετ α τετ με τους πιτσιρικάδες για να τους τονώσει το ηθικό. Ο Βίκτορ έχει άλλη λογική. Μιλάει διαρκώς σε όλους τους παίκτες και βάζει και τις... φωνές εάν χρειαστεί. Ζει διαρκώς με ένταση την προπόνηση. Θα συζητήσει και κατ' ιδίαν με παίκτες αλλά θέλει να απευθύνεται σε όλη την ομάδα αρχικά. Και το κάνει σε όλες τις προπονήσεις.

Τρέξιμο και μπάλα

Από την πρώτη του προπόνηση ο Σίλβα λειτούργησε συνδυαστικά. Και τρέξιμο και ασκήσεις φυσικής κατάστασης αλλά και μπάλα με εσωτερικό δίτερμα και δοκιμές. Δούλεψε πολύ σε τακτικά κομμάτια αλλά και στον τομέα της κυκλοφορίας και της πίεσης. Έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε τις πρώτες του δοκιμές στο διπλό που ξεκίνησε ως άσκηση για ανάπτυξη, κυκλοφορία και πρέσινγκ και εξελίχθηκε σε διπλό.

Οι ομάδες ήταν ως εξής. Με τους μοβ οι Φορτούνης, Σιόβας, Φιγκέιρας, Μαζουάκου, Ρέτσος, Πάρντο, Μανθάτης, Κασάμι, Ολαϊτάν και Γούτας. Μετά ο τερματοφύλακάς τους ήταν ο Χουτεσιώτης.
Με τους μπλε ξεκίνησαν την άσκηση και μετά έπαιξαν οι ίδιοι στο διπλό (με κίπερ τον Καπίνο) ως εξής: Μποτία, Μπουχαλάκης, Σεμπά, Πουλίδο, Τσιμίκας, Μπέρτος, Γιαννιώτας, Ανδρούτσος, Βούρος και Τσόρι. Ο Σίλβα έκανε αρκετές δοκιμές και ειδικά με τους μικρούς. Για παράδειγμα ο Ανδρούτσος που είναι 2ος κυνηγός και φορ χρησιμοποιήθηκε στον άξονα μαζί με τον Μπουχαλάκη. Ο Μανθάτης που κανονικά είναι ακραίος πήγε και αυτός στον άξονα. Αφού βγήκε ο Σεμπά λόγω τραυματισμού ο Μανθάτης έγινε μπαλαντέρ.
Στη Νο2 προπόνησή του ο Σίλβα άρχισε το πρόγραμμα με αερόβιες ασκήσεις και ασκήσεις ισορροπίας, ευλυγισίας αλλά και συναρμογής και δύναμης. Έκανε ξανά διπλό. Οι μπλε ήταν οι Χουτεσιώτης, Τσιμίκας, Βούρος, Μποτία, Γιαννιώτας, Κασάμι, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Ολαϊτάν και Ρέτσος.
Οι μοβ ήταν οι: Καπίνο, Μαζουάκου, Σιόβας, Γούτας, Μπέρτος, Πάρντο, Μπουχαλάκης, Τσόρι, Πουλίδο και Ανδρούτσος. Ο Μανθάτης αρχικά μπαλαντέρ και μετά έγινε ο Πάρντο. Και ερχόμαστε στην 3η και τελευταία του προπόνηση που είχε πολύ τρέξιμο και ξανά ειδικού τύπου ασκήσεις για τους παίκτες.
Προπονήσεις σχεδόν δύο ωρών ο Βίκτορ και μεγάλη πίεση
Ο Βίκτορ σε αντίθεση με τον Σίλβα κάνει πιο μεγάλες σε διάρκεια προπονήσεις. Προπονήσεις που μπορεί να φτάσουν και το δίωρο. Με πολλή δουλειά και έξτρα πίεση για τους παίκτες. Στην πρώτη χρονικά του προπόνηση που όντως κράτησε κοντά 2 ώρες... ξεθέωσε τους παίκτες στο τρέξιμο! Αναμενόμενο μεν εάν θυμηθούμε την πρώτη του προετοιμασία με Μίτσελ αλλά σίγουρα στο τρέξιμο και την φυσική κατάσταση αφιέρωσε πιο πολύ χρόνο συγκριτικά με τον Πορτογάλο.
Έβαλε τους παίκτες να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα στα δύο γήπεδα του Λάνγκενφελντ αλλά και εκτός αυτού για 45 - 50 λεπτά. Φυσικά το πρόγραμμα είχε και ασκήσεις ευλυγισίας, ευκινησίας και ισορροπίας και κυκλοφορία και ανάπτυξη αλλά και τακτική. Μία βασική άσκηση που κράτησε για αρκετά λεπτά ήταν με τρεις υποομάδες και δύο κίπερ για πίεση, ανάπτυξη και επίθεση σε συγκεκριμένο χώρο.
Αρχικά ζήτησε κλειστές γραμμές και μετά το πρώτο κλέψιμο επίθεση και μετά να ανοίξουν τους χώρους οι παίκτες του και να μην γυρίζουν την μπάλα προς τα πίσω αλλά να κάνουν άμεσα επίθεση. Δεν έκανε διπλό στην πρώτη του προπόνηση. Χρειάστηκε να περάσουμε στην προπόνηση Νο2 του Βίκτορ για να δούμε τις πρώτες του σκέψεις για τους παίκτες και τις δοκιμές του με βάση το υλικό που έχει στην διάθεσή του. Ας τις θυμηθούμε ξανά.
Για τους μπλε κίπερ ήταν ο Χουτεσιώτης, στόπερ οι Γούτας και Βούρος, στα δύο άκρα της άμυνας οι Μπέρτος και Τσιμίκας, στο κέντρο ο Ρέτσος (είναι στόπερ) με τον Ανδρούτσο (είναι 2ος κυνηγός και φορ περιοχής), στα άκρα Σεμπά και Πάρντο, επιτελικός Φορτούνης και φορ ο Πουλίδο.
Για τους πορτοκαλί Καπίνο ο πορτιέρε, οι Μποτία και Σιόβας το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, στα δύο άκρα ο Φιγκέιρας με τον Μαζουάκου, άξονας με Κασάμι και Μπουχαλάκη, σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους ο Τσόρι, εξτρέμ οι Μανθάτης (που έπαιξε όμως και κέντρο) και Γιαννιώτας και φορ ο Ολαϊτάν. Παράλληλα από την πρώτη στιγμή ο Βίκτορ έδειξε τις διαθέσεις του σχετικά με τις ασκήσεις. Όποτε κάτι δεν πήγαινε κάτι καλά την διέκοπτε και πάλι από την αρχή. Ο Σίλβα έσπευδε να διορθώνει τους παίκτες του αλλά όχι να σταματάει τελείως την άσκηση. Τέλος στην 3η του προπόνηση το... μενού είχε καθαρά μόνο τρέξιμο. Τίποτε άλλο. Αυτό που μπορεί να παρατηρήσει πάντως κανείς πως σε σχέση με τις ασκήσεις και την ποδοσφαιρική λογική και τον προσανατολισμό ο Βίκτορ δεν θέλει να αλλάξει και τόσα πολλά σε σχέση με την εποχή του Σίλβα. Τουλάχιστον αυτό διαφαίνεται για τώρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα