Τι τελικά σημαίνει το 88-82;

Τι τελικά σημαίνει το 88-82;

Τι τελικά σημαίνει το 88-82;

bet365

O Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την σημερινή ψηφοφορία της ΕΠΟ και τις δύο όψεις του αποτελέσματος.


Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη σημερινή Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, έδειξαν ότι επιτέλους, αρκετοί παράγοντες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ξυπνούν! Να που έχουν τη δύναμη ώστε να αποδοκιμάσουν αυτούς που κατηγορούνται για… τα πάντα και έχουν ξεφτιλίσει την έννοια της ισονομίας σε κάθε τους απόφαση.

Η παρέα του συστήματος κέρδισε με τη μικρότερη δυνατή διαφορά! Πίστευε ότι θα έχει τουλάχιστον πέντε-έξι-εφτά περισσότερες Ενώσεις (από εκεί που κάποτε είχε 15 και 20) και τελικά όλο το σκηνικό παίχτηκε σε μία Ένωση!

Το 88-82 των συνολικών ψήφων, γίνεται 85-85 αν μία Ένωση αλλάξει στάση! Αν ψηφίσει και η Άρτα… η αντιπολίτευση έρχεται πάνω. Όταν αλλάξει η διοίκηση στη Χαλκιδική (πόσο θα αντέξει ακόμη ο Βούλγαρης) θα αρχίσει να διαμορφώνεται και διαφορά! Κι’ όταν στις εκλογές σκεφτούν όλοι την μεγάλη ανάγκη να αλλάξει η κατάσταση, τότε η παρέα του συστήματος θα πάει σπίτι και θα ετοιμάζεται από εκεί για τις μεγάλες δικαστικές μάχες που έχει να δώσει.

Οφείλω να ομολογήσω κάτι…

Δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα! Δεν ήμουν αισιόδοξος ότι αυτό το έκτρωμα θα χάσει. Όλοι ξέρουν για τις ρίζες του συστήματος και τα δεκανίκια που προσφέρουν ιδιοτελώς, δεκάδες-εκατοντάδες άνθρωποι.

Τελικά κάτι αλλάζει!

Υπάρχει όμως και η άλλη οπτική…

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί (δεκάδες διώξεις, στημένα παιχνίδια, βρώμικη διαιτησία, απίστευτοι ορισμοί και στημένες τιμωρίες ή επιβραβεύσεις, σοκ και δέος για τα (παλιά) δικαιοδοτικά όργανα και τις αποφάσεις του που κρίνονταν από… τηλεφωνήματα) ακόμη και αυτό το 88 υπέρ του απολογισμού Γκιρτζίκη-συστήματος, είναι σοκαριστικό!

Πολύ απλά αυτοί οι 88 (από Ενώσεις και ομάδες) θεωρούν ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και μπορούν να προχωρήσουν με τους Γκιρτζήκηδες! Δηλαδή εσείς στην ΠΑΕ Ατρόμητος, στην ΠΑΕ Βέροια (δεν χρειάζεται αναφορά σε Ολυμπιακό-Λεβαδειακό…) στις Ενώσεις της Βόρειας Ελλάδας (Καβάλα-- Έβρο-Ημαθία-Πιερία) εκτιμάτε ότι… έχει και παρακάτω για το Ελληνικό ποδόσφαιρο;

Δηλαδή τι άλλο να γίνει για να ντραπείτε και να αλλάξετε στάση;

Να στήνονται και τα σημαιάκια;

Να σκοράρει και ο (κάθε) Παππάς για τους ευνοημένους;

Να οριστεί βοηθός διαιτητή σε αγώνα του Ολυμπιακού και ο κυρ Σάββας;

Να εξορίζονται οι διαιτητές που δεν φέρνουν τα «βολικά» αποτελέσματα;

Μετά τον Γιάννου να βάλουν στην εθνική να παίξει και τον… Ιντέγιε;

Να αναλάβει αρχιδιαιτητής ο Σπάθας;

Να θεωρείται ντέρμπι το… Εθνική Ελλάδας-Γιβραλτάρ;

Τι άλλο θέλετε να δείτε εσείς για να αλλάξετε ρότα;

Το βέβαιο είναι ότι η μάχη να πεισθούν και άλλοι άπιστοι, συνεχίζεται… Μέχρι τον Οκτώβριο αυτό το 88-82 πρέπει να έχει φθάσει στο 78-92 τουλάχιστον…

Αυτό λέει η λογική.

* Ο Παυσανίας απέδειξε και σήμερα ποιος κινεί ΟΛΑ τα νήματα στην Ομοσπονδία. Χωρίς αυτόν ο Γκιρτζίκης δεν θα έβγαζε όχι Γενική Συνέλευση, αλλά ούτε… έγγραφο δεν θα μπορούσε να συμπληρώσει.

* Αν μέσα στις επόμενες δέκα μέρες ο ΠΑΟΚ κλείσει στόπερ και δεκάρι υψηλού επιπέδου, τότε το καλοκαίρι κυλάει πολύ καλά.
Αν φύγει για την Ολλανδία χωρίς να ενισχυθεί (ειδικά) σε αυτές τις δύο θέσεις, τότε η πίεση θα αυξηθεί ιδιαίτερα.

* Και κάτι άσχετο για τον Ολυμπιακό, επειδή πράγματι η είδηση των ημερών βγήκε από τους ερυθρόλευκους με την αντικατάσταση του προπονητή. Αυτό που καταφέρνουν οι ερυθρόλευκοι και κανείς (δημοσιογραφικά) δεν παίρνει χαμπάρι για τις πιο σημαντικές κινήσεις μέσα στην ομάδα και στην ΠΑΕ, είναι εκπληκτικό. Μπάμ-μπαμ και όλοι κάτω… Ούτε υπόνοιες, ούτε πληροφορίες νωρίτερα, ούτε αποκαλύψεις, τίποτα απολύτως! Δεν βγαίνει το παραμικρό!

Μόνο ο Μιχάλης ο Τσόχος δικαιώθηκε! Θυμάστε το γκάλοπ που έκανε πριν λίγες μέρες για το ποιος προπονητής από τους μεγάλους δεν θα ξεκινήσει τη χρονιά;

Κοίτα να δεις που δεν έχει βγει ούτε ο Ιούνιος και έπεσε μέσα… Πανηγυρικά όμως!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.