Οι πρώτες δοκιμές του Βίκτορ

Οι πρώτες δοκιμές του Βίκτορ

Δημήτρης Τομαράς
Οι πρώτες δοκιμές του Βίκτορ

bet365

Ο Βίκτορ μπήκε αμέσως στα... βαθιά αλλά το ίδιο κάνουν και οι παίκτες. Δεύτερη προπόνηση με πρόγραμμα σχεδόν 2 ωρών το πρωί και οι πρώτες δοκιμές του.

Πάντα στις προπονήσεις και τις προετοιμασίες του Ολυμπιακού το πιο μεγάλο ενδιαφέρον πέφτει στο δίτερμα. Ποιός μπορεί να ξεχώρισε, ποιός είναι πιο... κινητικός και ορεξάτος και ποιοί δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η εποχή Βίκτορ Σάντσεθ ξεκίνησε με το πρώτο δίτερμα και σε πρώτη φάση διάθεση από το τεχνικό τιμ οι περισσότεροι να αγωνίζονται στις φυσικές τους θέσεις. Εκτός από τους πιτσιρικάδες Ανδρούτσο, Ρέτσο και Μανθάτη - που όπως και ο Σίλβα τους δοκίμασε αλλού - που τοποθετήθηκαν σε άλλες θέσεις από αυτές που παίζουν.

Για τους μπλε κίπερ ήταν ο Χουτεσιώτης, στόπερ οι Γούτας και Βούρος, στα δύο άκρα της άμυνας οι Μπέρτος και Τσιμίκας, στο κέντρο ο Ρέτσος (είναι στόπερ) με τον Ανδρούτσο (είναι 2ος κυνηγός και φορ περιοχής), στα άκρα Σεμπά και Πάρντο, επιτελικός Φορτούνης και φορ ο Πουλίδο.

Για τους πορτοκαλί Καπίνο ο πορτιέρε, οι Μποτία και Σιόβας το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, στα δύο άκρα ο Φιγκέιρας με τον Μαζουάκου, άξονας με Κασάμι και Μπουχαλάκη, σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους ο Τσόρι, εξτρέμ οι Μανθάτης (που έπαιξε όμως και κέντρο) και Γιαννιώτας και φορ ο Ολαϊτάν. Το πρώτο γκολ σε δίτερμα στη νέα προπονητική εποχή σημείωσε ο Κασάμι με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής ενώ είχε προηγηθεί δοκάρι του Ολαϊτάν. Δοκάρι είχε και ο Φορτούνης σε σουτ και μετά και από απόκρουση Καπίνο.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα, τα... stop του Βίκτορ και τα πειράγματα σε Ολαϊτάν

Το προπονητικό πρόγραμμα ξεκίνησε με τρέξιμο και ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Λίγο πριν ο Βίκτορ είχε μιλήσει στους παίκτες του λέγοντάς τους ανάμεσα στα άλλα "καλημέρα σε όλους. Θα εξηγήσουμε τι θα κάνουμε σήμερα. Πάμε δυνατά και σήμερα". Όπως και χθες στο... μενού υπήρξαν και ασκήσεις ευλυγισίας, ισορροπίας και ευκινησίας με άλματα και εμπόδια. Στην συνέχεια ο Βίκτορ προχώρησε σε συνδυαστικές ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και πίεσης. Αρχικά χώρισε σε ομάδες τους παίκτες για άσκηση με κυκλοφορία και πίεση και αμέσως μετά τρέξιμο του παίκτη που είχε δώσει τελευταίος την μπάλα για μία μικρή διαδρομή.

Στην συνέχεια είχε άσκηση όπου ζητούσε η μπάλα να πηγαίνει πλάγια και με λίγες κινήσεις να βγαίνει φάση για γκολ. Με τρεις υποομάδες να μετέχουν και δύο παίκτες μπαλαντέρ. Ο Ισπανός μάλιστα αρκετές φορές διέκοπτε την άσκηση διότι δεν γινόταν αυτό που ακριβώς ήθελε. Εξηγούσε στους παίκτες το πως να κινούνται και να "σπάνε" την μπάλα στα πλάγια ενώ αξίωνε κυκλοφορία σε περιορισμένο χώρο με μονο τρεις μπαλιές. Στην συνέχεια η άσκηση άλλαξε με τον Βίκτορ να θέλει διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης αλλά και διαφορετικό τρόπο πίεσης. Χαρακτηριστικό είναι πως στις ασκήσεις αυτές σκόραραν οι Μαζουάκου και Μανθάτης.

Ο Ολαϊτάν έκλεψε λίγο την παράσταση και για εξωαγωνιστικούς λόγους. Αρχικά φαινόταν κάτι να τον ενοχλεί στην προπόνηση ενώ μόλις ξαφνικά άνοιξε το ποτιστικό του γηπέδου εν μέσω προπόνησης άρχισε να τρέχει προς άλλη κατεύθυνση για να αποφύγει το νερό. "Μάικλ μόνο νερό είναι, μην τρέχεις", του φώναζαν χαμογελώντας οι συμπαίκτες του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα