Το θέμα πλέον είναι ο Βίκτορ

Το θέμα πλέον είναι ο Βίκτορ

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Το θέμα πλέον είναι ο Βίκτορ

bet365

Έναν μήνα πριν από τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον Ολυμπιακό που δεν έχει χρόνο να ανοίξει ακόμη περισσότερο την «συζήτηση» για Μάρκο Σίλβα. Είναι ήδη στο «επόμενο επεισόδιο».

Είχε στα χέρια του ένα «καλό» χαρτί εν όψει προκριματικών. Την παραμονή του προπονητή. Την ήθελε, την επεδίωξε μέχρι και... χθες το πρωί. Την έχασε. Όπως φαίνεται όμως χωρίς δική του ευθύνη. Παραιτήθηκε ο Μάρκο Σίλβα από τον Ολυμπιακό, την Τρίτη. Δεν απολύθηκε. Και το έκανε σιωπηλα. Χωρίς να πει λέξη. Οι Ερυθρόλευκοι: Απλώς προσπαθούν πλέον να ξαναβρούν τον βηματισμό τους. Και αν μη τι άλλο η γρήγορη «αλλαγή» με τον Βίκτορ είναι καλό νέο σε αυτή την «ειδική» κατάσταση που τους προέκυψε.

Για τον Πορτογάλο; Ξέρουμε μόνο όσα επικαλέστηκε κομψά για το θέμα η ΠΑΕ. Παραίτηση για προσωπικούς λόγους. Αν ο 39άχρονος θέλει να μας διαφωτίσει περισσότερο, θα πρέπει να το κάνει ο ίδιος. Κάτι τέτοιο είπε άλλωστε φεύγοντας από το ξενοδοχείο. Ότι θα μιλήσει. Προφανώς όταν νοιώσει έτοιμος. Αν όχι; Ο τρόπος του επέλεξε για τον επίλογο δεν ταιριάζει με το προφίλ που είχε, όσο καιρό ήταν εδώ. Σοβαρός, μετρημένος. Ικανός στη δουλειά του. Επαγγελματίας.

Θα μπορούσε να ανακοινώσει στη διοίκηση την απόφαση του, πριν από δέκα ημέρες. Όχι λίγες ώρες πριν μπει στο αεροπλάνο για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Εκτός αν όλα έγιναν την Τρίτη. Πότε όμως; Στις έξι το πρωί προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος». Και το απόγευμα στις τέσσερις επιβιβάστηκε στην πτήση για το Ίνσμπρουγκ. «Ήρθα άυπνος» εκμυστηρεύτηκε σε κοντινό του άνθρωπο. Θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δείξει τον προβληματισμό του. Δεν έγινε λοιπόν κάτι στην Ελλάδα. Δεδομένα. Ήρθε για να φύγει. Και από τη στιγμή που πήρε την απόφαση, αποδείχθηκε ότι δεν μπόρεσε κανείς να τον μεταπείσει.

Τις ώρες που πέρασαν κάποιοι προσπαθούν να δώσουν «απαντήσεις». Με εκτιμήσεις. Για το τι ακριβώς έγινε. Δεν υπάρχουν όμως απαντήσεις. Μόνο ερωτήσεις. Σαν αυτές που ήθελαν να κάνουν οι εκπρόσωποι του Τύπου που συνοδεύουν την αποστολή στην Αυστρία. Ο Σίλβα όμως δεν μπήκε στην διαδικασία αυτή. Ίσως να το θελήσει αργότερα, ξαναλέμε. Σε συμπατριώτες του. Δεν πιστεύουμε ότι ήταν εύκολη η απόφαση και για εκείνον. Δεν έχει όμως πια και σημασία. Ο Ολυμπιακός που έδωσε εκ νέου ώθηση στον Βαλβέρδε, που άνοιξε την ευρωπαϊκή πόρτα στον Ζαρντίμ, που έγινε μια δεύτερη ευκαιρία για Μίτσελ και Περέιρα, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο και μετά τον Σίλβα. Και είναι βέβαιο ότι αν ο Πορτογάλος-που έχει όλο το «πακέτο»- ανέβει ψηλότερα μελλοντικά, θα καμαρώνει για εκείνον. Όπως και για τους προηγούμενους.

Τώρα το θέμα είναι ο Βίκτορ. Νέος, φιλόδοξος. Με μια πρώτη βουτιά στα... βαθιά της Πριμέρα που κράτησε κάτι παραπάνω από μια σεζόν στο Ριαθόρ. Δεν είναι... ξένος στον Ολυμπιακό. Κάθε άλλο. Και αυτό είναι ένα «έξτρα» πλεονέκτημα για το σωστό της επιλογής.Έχει καταθέσει διαπιστευτήρια στον Ρέντη, στον ενάμιση χρόνο που δούλεψε εκεί επί Μίτσελ. Ξέρει πολλούς από τους παίκτες, έχει «καθαρή» εικόνα για την ομάδα. Τα «θέλω» αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της. Κάνει καλό «γκελ» στον κόσμο. Αν δεν ήταν τα προκριματικά; Θα έμοιαζε με ιδανική περίπτωση.

Έρχεται όμως για να περάσει από... σαράντα κύματα μέσα στο καλοκαίρι. Και αυτή η διαδικασία, σαφώς δεν τον διευκολύνει. Παρά ταύτα; Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ένα ολόκληρο ρόστερ αυτή τη στιγμή στη διάθεση του. Είναι ήδη 22 στην Αυστρία. Και άλλοι 4-5 διεθνείς στον... δρόμο για εκεί. Υπάρχει και ένας μήνας προθεσμία, μέχρι το πρώτο νοκ άουτ. Δεν πρόκειται για κατάσταση «μη αναστρέψιμη». Πρόκειται όμως για μια συνθήκη που δεν προσφέρει χρόνο για... συζητήσεις. Μόνο για πράξεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής