Τελευταία μέρα...

Τελευταία μέρα...

Τελευταία μέρα...

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr, την Πέμπτη πριν από μια πολύ κρίσιμη Παρασκευή

Είπα να γράψω σήμερα πέντε πράγματα γιατί σε κάθε περίπτωση η σημερινή ημέρα μπορεί να είναι το τέλος μίας εποχής και μία μέρα πριν από την Παρασκευή όπου αναμένεται να αλλάξουν πολλά.

Στον ΑΡΗ αν ο Θόδωρος Καρυπίδης φανεί συνεπής και καταθέσει το 1.2 εκ ευρώ, αυτομάτως θα καταστεί μεγαλομέτοχος της νέας ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Και αυτό σε κάθε περίπτωση θα είναι ένα ιδιαίτερο γεγονός αν κρίνει κανείς ότι αυτό έχει να συμβεί πάρα πολλά χρόνια. Οι τελευταίοι μέτοχοι του ΑΡΗ ήταν οι 9 που είχαν πάρει τις μετοχές από τον Δ. Κοντομηνά (και ολίγον Ζαχουδάνη) και τις παραχώρησαν στην Λέσχη προκειμένου να γίνει ο ΑΡΗΣ το μοναδικό σωματείο που θα διοικούσε ο ίδιος του ο κόσμος. Το που κατέληξε το όλο πράγμα είναι γνωστό και προφανώς δεν είναι της ώρας να αναλυθεί.

Σε κάθε περίπτωση η αυριανή μέρα είναι ιστορική για τον ΑΡΗ εφόσον με το καλό καταθέσει τα χρήματα ο Καρυπίδης. Αν δεν τα καταθέσει καταρχήν θα έχει χάσει ένα τεράστιο κομμάτι της αξιοπιστίας του, προφανώς θα έχει 10-15 μέρες για να σώσει την κατάσταση, αλλά σίγουρα ο σύλλογος θα μπει και πάλι σε περιπέτειες.

Μεγάλη όμως είναι η μέρα και συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην ΓΣ της ΕΠΟ αναμένεται καταρχήν να υπάρξει ένα τεράστιο επικοινωνιακό παιχνίδι. Ή μάλλον για να είμαι ακριβής θα κορυφωθεί το επικοινωνιακό παιχνίδι και ανάλογα με το αποτέλεσμα στην ΓΣ θα προκύψει και το νέο. Ανάλογα με το ποιος θα υπερισχύσει και το...σκορ με το οποίο θα νικήσει θα υπάρξουν και οι ανάλογες τοποθετήσεις.

Σε κάθε περίπτωση όμως όσοι δεν είμαστε ταγμένοι στην μία ή την άλλη πλευρά θα καταλάβουμε ποιος όλο αυτό το διάστημα πουλούσε παπά και ποιος όχι. Βέβαια θα καταλάβουν και οι δυο πλευρές και ποιες ενώσεις τους πουλούσαν παπά και ποιες όχι, αλλά παράλληλα θα δούμε και το κλίμα ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Πέρα από όλα αυτά υπάρχει και ΕΕΑ. Ή μάλλον αναμένεται να υπάρξει νέα ΕΕΑ. Ορισμένα μέλη θα μας χαιρετίσουν γιατί ο Κοντονής πληροφορούμαι ότι συγκλίνει προς το να καταθέσει τροπολογία για αλλαγή των προυποθέσεων σύνθεσης της ΕΕΑ που θα οδηγήσει και σε αντικατάσταση των ήδη υπαρχόντων μελών και κατ' επέκταση και των... εξοργιστικών άνευ νομικής βάσης απόψεών τους στην περίπτωση του ΑΡΗ. Αφήνω ένα μικρό ενδεχόμενο για την περίπτωση που ο κ. Κοντονής πάρει θετική απάντηση από ανώτατο δικαστικό για την θέση του αντιπροέδρου της ΕΕΑ όπως προβλέπεται με την υπάρχουσα νομοθεσία. Το πιο πιθανό όμως είναι να πάμε σε ολοκληρωτική αλλαγή και ορισμό νέων μελών από τον Υπουργό. Αυτόν δηλαδή που διαβεβαίωσε ότι ο ΑΡΗΣ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στην Β εθνική...

Αυτά πριν την αυριανή ημέρα που αντιλαμβάνεστε ότι αποτελεί ορόσημο για την συνέχεια. Μετά θα γράψουμε αναλόγως...

ΥΓ1 Τον Μπίκα, που επί Γκαγκάτση ήταν αρχιδιαιτητής προτείνει η αντιπολίτευση και καλά κάνει. Εγώ δεν θα σταθώ στο τι έκανε ο Μπίκας από την Χαλκιδική στο περίφημο παιχνίδι με τον Αθηναικό που καταδίκασε τον ΑΡΗ. Σκεφτείτε όμως τι θα έλεγε η αντιπολίτευση αν μαζί με τον (κάθε) Μπίκα στην ΚΕΔ ήταν ένας συνεργάτης του, που τώρα δουλεύει στον Ολυμπιακό, τον ΑΡΗ, τον Ηρακλή ή όποια άλλη ομάδα που δεν έχει ταχθεί στο πλευρό της συμμαχίας. Μάλλον θεωρείται σύμπτωση ότι ο συνεργάτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάλαμας Τεβεκέλης ήταν μαζί με τον Μπίκα στην ΚΕΔ από το 2001 ως το 2004. Την άποψή μου φυσικά σας την έχω αναφέρει. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ. ΟΛΟΙ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΧΑΙΡΙ...

ΥΓ2 Για το μπάσκετ ακόμα είναι νωρίς, αλλά παίκτες σαν τον Μακνίλ αν δεν τους κλείσεις νωρίς, μετά θα είναι... αργά! Υπάρχει εμπιστοσύνη στον Πρίφτη για τις επιλογές των ξένων και γενικότερα των παικτών, αλλά σε τέτοιες προσπάθειες πολλές φορές οι εντυπώσεις δημιουργούν και τις ανάλογες συνθήκες.

ΥΓ3 Κάτι αντίστοιχο πιστεύω για το ποδόσφαιρο. Εφόσον φυσικά μπουν τα χρήματα, πιστεύω ότι ο Αναστόπουλος ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να φέρει και τι να διώξει για να καταφέρει ο ΑΡΗΣ να επιστρέψει εκεί όπου πραγματικά ανήκει... Αλλά για όλα αυτά ελπίζω να ξεκινήσουμε κουβέντα από αύριο το βράδυ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!