Αυτογκόλ ήταν θα περάσει...

Αυτογκόλ ήταν θα περάσει...

Αυτογκόλ ήταν θα περάσει...

«Τι ένταση είναι αυτή με αφορμή την συνάντηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την ΕΠΟ; Εντάξει έγινε ένα λάθος, μπήκε ένα αυτογκόλ… Εκεί θα κολλήσουμε τώρα;» γράφει ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου και σχολιάζει... 

Είναι τόσο σοβαρά τα άλλα ζητήματα που θα κριθούν αυτό το καλοκαίρι, που οι πραγματικά ενδιαφερόμενοι να αλλάξει- και να πέσει- και να διαλύσει το σύστημα που «στήνει» τους πάντες και τα πάντα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να μην δίνουν δικαιώματα σε όσους ψάχνουν αφορμές για να διατηρήσουν την άρρωστη κατάσταση.

Έκανε το λάθος ο Παναθηναϊκός και πήγε να μιλήσει με τον Γκιρτζίκη σε κακό timing, λίγο πριν τη ΓΣ της Παρασκευής.

Αλήθεια, δεν ένιωσαν έκπληξη οι πράσινοι για το ότι ο συγκεκριμένος τους δέχθηκε; (Από αυτό και μόνο έχουν αντιληφθεί ήδη το μέγεθος του λάθους…)

Μετά το αυτογκόλ έπαιρναν τηλέφωνα (ο Παναγόπουλος στον Γκαγκάτση πιο συγκεκριμένα) και ζητούσαν στήριξη!

Τι στήριξη όμως και πώς να κάνεις διάλογο με αυτόν για κάτι άλλο, αφού προηγείται η κίνηση των 12 την οποία όλοι προχωρούσαν μαζί; 

(Αναφορικά με τον Μάκη Γκαγκάτση που βλέπω ότι στοχοποιείται, μόνο ένα πράγμα. Όσοι δεν ξέρουν τον άνθρωπο, κάνουν άστοχες κριτικές. Όσοι τον ξέρουν (και παραγοντικά σε όλη την Ελλάδα) τον προτείνουν για τις πιο υψηλές θέσεις του Ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν αυτό βέβαια αλλάξει, όταν καθαρίσει).   

Να ήταν μόνο αυτό όμως…

Αφού οι πράσινοι δικαιολογήθηκαν στους δικούς τους για το λάθος, εβρισκόμενοι σε θέση άμυνας, αποφάσισαν –και με διαρροές- να περάσουν στην αντεπίθεση, κατηγορώντας άλλες ομάδες περί ηθικής, μεταξύ των οποίων και τον ΠΑΟΚ!! (Δηλαδή ο Παναθηναϊκός -έστω άλλων παραγόντων- του Λίτσα, του Μαντζαβελάκη και των λουλουδιών, της υπόθεσης Χαλκίδη το 1982, τόσων άλλων υποθέσεων στα χρόνια του Βαρδινογιάννη, του Πιλάβιου, ο ΠΑΟ του 2010, του Σπάθα, του δικηγόρου που πήγε με τον «Πρωταθλητή» στο CAS και τόσων άλλων, προσπαθεί –με όσους τον εκφράζουν- να «ψελλίσει» κάτι για την ηθική και την τιμιότητα του ΠΑΟΚ! Πώς γίνεται αυτό;)

Από την άλλη...Μπερδεύτηκαν και εκτέθηκαν «μιλώντας» για Παπαδάκο και Τεροβίτσα που ήταν πρωταγωνιστές στις αρχές της δεκαετίας…

Έγινε και αυτό… Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα!

Αν είναι δυνατόν για ένα απλό αυτογκόλ και μια συνάντηση των πρασίνων με αυτούς που κατηγορούνται για… τα πάντα, να ξεκατινιάζονται ομάδες, παράγοντες, φίλαθλοι και διάφοροι άλλοι γύρω-γύρω… Άνθρωποι που στο κάτω-κάτω έχουν κοινό και αληθινό σκοπό να «καθαρίσουν» όσο γίνεται το χώρο.

Το θέμα είναι να μην αποδυναμωθεί όλη αυτή η μεγάλη προσπάθεια να φύγουν οι «βρώμικοι».

Επ’ αυτού να σημειώσουμε και κάτι άλλο…

Η οποιαδήποτε κοινή προσπάθεια μεγάλων ομάδων που θέτουν κοινό στόχο, κινδυνεύει (πάντα) να διαλύσει μπροστά σε μικροσυμφέροντα και παιδιάστικους εγωϊσμούς του στυλ… «ποιος την έχει μεγαλύτερη». (Τη δύναμη βέβαια…).

Ένα ματς, ένα σφύριγμα, μία ανακοίνωση, ένα αυτογκόλ όπως αυτό που έβαλε χθες η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και οι «μπρίζες» που θα βάζουν οι βολεμένοι εχθροί-πιόνια του συστήματος, μπορούν να διαλύσουν τα πάντα και να δώσουν μεγάλη δύναμη στους καθεστωτικούς.

Εδώ επάνω και κάθε φορά, πρέπει να θυμίζουμε τι δήλωσε γι’ αυτό ακριβώς το ζήτημα, ο Ιβάν Σαββίδης: «Δεν μου αρέσει ο όρος συμμαχία. Θα χρησιμοποιούσα τη λέξη συμφωνία. Και όχι μόνο με τους δυο, αλλά και με οποιονδήποτε άλλον επιθυμεί να ενώσει τις δυνάμεις του στον αγώνα για ένα ποδόσφαιρο δικαιοσύνης και ισονομίας. Και ο κ. Μελισσανίδης και ο κ. Αλαφούζος έχουν δηλώσει ότι μοιράζονται τις απόψεις μου στα προβλήματα που υπάρχουν. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι συμφωνούμε σε όλες τις παραμέτρους ή ότι πάψαμε να είμαστε αντίπαλοι στους αγωνιστικούς χώρους. Αν για κάποιο λόγο αντιληφθούμε ότι αυτή η συμφωνία δεν υφίσταται, ή ότι γίνονται προσπάθειες κάποιος να καρπωθεί οφέλη για την ομάδα του, θα πάψει να υφίσταται. Οι σχέσεις μας είναι καθαρές και ανεξάρτητες. Έτσι ή αλλιώς πάντα θα συνεργάζομαι με οποιονδήποτε συμφωνεί μαζί μου σε επίπεδο αρχών για ένα καθαρό ποδόσφαιρο». Τόσο απλά!

Γι’ αυτό λοιπόν ψυχραιμία και μάχη για ένα όσο το δυνατό πιο καθαρό ποδόσφαιρο. Πολύ πιο καθαρό από αυτό που παίχτηκε το 2010. Εντελώς διαφορετικό από αυτό που παίζεται και μετά το 2011.

Ο στόχος ΟΛΩΝ πρέπει να είναι ένας: Πώς θα καθαρίσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο του «Κοριόπολις», πως θα τιμωρηθούν οι ένοχοι, πως θα διαλύσει το ποδόσφαιρο της εγκληματικής οργάνωσης του 2014 και του 2015…

Όλα τα άλλα είναι πολύ μικρά και πρόσκαιρα…

 

 
 
 

Best of internet