Αγάπη διαρκείας και... ερασιτεχνική!

Αγάπη διαρκείας και... ερασιτεχνική!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τα tickets season της ΑΕΚ, την άριστη κίνηση της έκπτωσης και τα... παντρεύει με τη «μάνα ΑΕΚ».  

Αγάπη διαρκείας και... ερασιτεχνική!

Δεν είμαι fan των επίσημων παρουσιάσεων, των συνεντεύξεων Τύπου είτε αυτά αφορούν μεγάλα ζητήματα της εκάστοτε ΠΑΕ (στην προκειμένη περίπτωση της ΑΕΚ) είτε χορηγών, εμπορικών συμφωνιών, ή και εισιτηρίων διαρκείας... Γι' αυτό και ασχολούμαι μόλις 5 λεπτά και ούτε ένα δευτερόλεπτο παραπάνω.

Ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν δεν έγραψα κάτι για οποιαδήποτε παρουσίαση εισιτηρίων διαρκείας και σε ένα υστερόγραφο πέρυσι σημείωνα απλά ότι θα έπρεπε από την πρώτη σεζόν να είναι πιο φθηνά για τους φίλους της ΑΕΚ...

Αξίζει όμως να το κάνω τώρα γιατί δεν είναι σωστό να αναφέρεσαι σε κάτι μόνο για να αναδείξεις ένα – δυο άσχημα σημεία. Έχει την ίδια αξία και μεγαλύτερη σημασία για μένα να αναγνωρίζεις και τη σωστή ενέργεια, να την αναδεικνύεις – διαφημίζεις και με τον τρόπο σου να την επικροτείς προκείμενου να βρει μιμητές.

Η απόφαση μείωσης στο 10% για επιβράβευση στους κατόχους διαρκείας τη τελευταία τριετία είναι για μένα απ' τις καλύτερες κινήσεις της νυν διοίκησης της ΑΕΚ από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη τιμή και υποχρέωση να την υπηρετεί διοικώντας την!

Αυτή η βάση των 11.000 ατόμων που στα δύσκολα της χώρας, του σπιτιού τους, της οικογένειάς τους λόγω της κρίσης που μας έχει αγγίξει (sic) όλους και παράλληλα στα χρόνια που η μεγάλη τους αγάπη (σ.σ.: ΑΕΚ) ήταν στα... σκατά, εκείνοι απέδειξαν και επιβεβαίωσαν όλο αυτό που επί σειρά ετών το μότο που γνωρίζαμε για τον κόσμο της Ένωσης: «ΑΕΚ στα εύκολα, ΑΕΚάρα στα δύσκολα»...

Μπορεί για κάποιους να μην είναι μεγάλη η έκπτωση του 10%. Ταυτόχρονα να θεωρεί πως θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο γεναία για τους φίλους της ΑΕΚ που αξίζουν τα καλύτερα δεδομένα με όσα έχουν υποχρεωθεί (χωρίς τη παραμικρή ευθύνη) να βιώσουν από το 2012 και μετά... Όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός που είναι: η επιβράβευση των «πάντα εδώ»!

Ένα μότο (σ.σ.: το πάντα εδώ) που είναι απλά τέλειο και αποτυπώνει την εικόνα. Ανεξάρτητα κατηγορίας, ανεξάρτητα προσώπων, ανεξάρτητα μεταγραφών, ανεξάρτητα απογοητεύσεων και πικρίας, ανεξάρτητα αποτελεσμάτων: ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ...

Αυτή η αγάπη διαρκείας του κόσμου άλλωστε επέτρεψε στη μικρότερη δυνατή απώλεια στη δυναμική του κλαμπ και η αναγνώριση της ΠΑΕ προς τον κόσμο της ΑΕΚ θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν ήμασταν ήδη στο γήπεδό μας, το «σπίτι» μας, την «Αγιά Σοφιά». Γι' αυτό και θεωρώ ότι τα 11.000 tickets season (όπως λένε και οι αγαπημένοι μου Άγγλοι) θα είναι πάλι εκεί, στο ΟΑΚΑ και θα 'χει και αύξηση φέτος η διάθεση των διαρκείας.

Καταλαβαίνω και εκείνους που θέλουν μεγαλύτερες μεταγραφές, περισσότερες επιτυχίες, να δουν έργα για το γήπεδο στο οικόπεδο στο οποίο ονειρεύονται από το 2003 να δουν ξανά τον «ναό» του Δικέφαλου. Όμως όπως έχω γράψει πολλές φορές εισιτήριο δεν παίρνεις για το εκάστοτε αφεντικό της ΑΕΚ, για μεταγραφές, για τίτλους, για, για, για... Αλλά επειδή είσαι οπαδός και είναι η αγαπημένη σου ομάδα στο πιο πιο σημαντικό (από τα δευτερευούσης σημασίας) πράγμα στη ζωή!

Πολλοί φίλοι της ΑΕΚ μου 'χουν στείλει μήνυμα (μέσω mail, facebook, twitter) και με ρωτάνε «γιατί δεν κάνει η διοίκηση της ΠΑΕ κάτι μέσω των διαρκείας για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ;» και άλλες ανάλογου ύφους προκειμένου να βοηθηθεί το σωματείο και ειλικρινά απογοητεύομαι όσο δεν πάει... Δεν μπορεί το πρώτο μέλημά μας να είναι τι θα κάνει κάποιος άλλος εκτός από εμάς για κάτι που θεωρούμε (όσοι το θεωρούμε) «μάνα ΑΕΚ».

Θα τα γράψω μια φορά γιατί πλέον χάνει και την αξία του. Το μοντέλο που υπάρχει χρόνια και αξιοποιεί ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλό και αναγνωρίζεται στους «ερυθρόλευκους» αφού είναι απόλυτα επιτυχημένο. Με τη διαφορά πως η ΑΕΚ δεν έχει ιδιόκτητο γήπεδο. Αν το είχε; Αν τα χρήματα (που είναι αρκετά) του ενοικίου του ΟΑΚΑ πήγαιναν στο σωματείο (άσχετα με το 10% που αποδίδεται τώρα από την ΠΑΕ); Τότε καταλαβαίνουμε όλοι πως θα ήταν όλα πολύ διαφορετικά.

Όμως γιατί να σκέφτομαι «τι κάνει και τι δεν κάνει η ΠΑΕ και η εκάστοτε διοίκησή της;» και να βλέπω το δέντρο και να χάνω το δάσος; Το οποίο δάσος είναι όλοι οι ΑΕΚτσήδες που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο και όμως ΟΛΟΙ της έχουν γυρίσει την πλάτη. Κάτι που πλέον είναι αποδεδειγμένο στο 100% και ειδικά μετά τις τελευταίες εκλογές και τις συνελεύσεις που παρουσιάζονται 60-70-80 άντε 100 ταμειακώς εντάξει μέλη...

Δεν μπορούμε λοιπόν να αξιώνουμε μόνο. Να ζητάμε και να ζητάμε και εμείς... χαρταετό! Δεν είναι σωστό. Εύκολο το να κρίνεις και να μη μετέχεις καν. Εύκολο το να ζητάς συνέχεια από τον «φορτό» πρόεδρα και την αφεντικάρα. Αυτό θέλουμε σαν ΑΕΚτσήδες; Κι όποτε δεν υπάρχει μεγάλο αφεντικό, φάπα, διάλυση, χλευασμός! Δεν είναι έτσι. Νταβάς στην τσέπη ΚΑΝΕΝΟΣ...

Βοηθήστε αυτό που αγαπάτε εσείς. Μπορείτε με μία απλή ετήσια συνδρομή προς το σωματείο, προς την «μάνα ΑΕΚ» και μετά κάνε ΚΟΥΜΑΝΤΟ εσείς, με τη ψήφο σας ανεβάζετε και κατεβάζετε και διοικήσεις προκειμένου να την υπηρετούν όπως ονειρεύεστε και (θα) οφείλουν. Αυτά και δεν μπαίνω στη διαδικασία να ξαναγράψω διότι λάτρεψα όλα τα τμήματα και υποφέρω να διαλύονται με την ανοχή μας και τη βοήθειά μας, ειδικά οι μάγκες!

Υγ: Ετοιμαζόμαστε για Πολωνία και το μόνο που ελπίζω είναι εκεί να ζήσω το «coming home» με την Αγγλία αφού είμαστε τρελοί. Όμως το βασικότερο είναι στο Κίελτσε, νωρίς, να ρθουν μαζί το φορ και το εξτρέμ (γιατί διαβάζω και τους επικίνδυνους άμπαλους για προτεραιότητα στο μπακ!!!). Υπάρχει η απόφαση για την ενίσχυση σ' αυτές τις θέσεις και αυτό έχει σημασία και αξία (ελπίζω επίσης να είναι ουσίας).

Υγ2: Μη με ρωτάτε για το μπάσκετ της ΑΕΚ. Δεν έχω ιδέα για τις κινήσεις που κάνουν, απλά τις επικροτώ. Ήδη τρέχω με φίλους να μάθουμε ημερομηνίες για τα νέα διαρκείας προκείμενου να πάρουμε ξανά! Δίπλα της όπως και να 'χει... Εννοείται πως θα πάρουμε διαρκείας και στα ερασιτεχνικά όπως πάντα κάναμε...

Υγ3: Εκείνος ο φίλος του ΠΑΟΚ που έκραζε για Τσιγκρίνσκι και δεν τον ήθελαν γιατί πήραν τον καλύτερο Ματέους που είναι; Καλά; Να κάνεις και τίποτα και να βγάλεις γλώσσα πάει κι έρχεται, να βγάζεις γλώσσα με το ΤΙΠΟΤΑ που έχεις πετύχει, δεν πάει ούτε έρχεται... Για εκείνον το γράφω όχι για όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

 

Best of internet