Αυτή είναι η ευκαιρία…

Αυτή είναι η ευκαιρία…

Αυτή είναι η ευκαιρία…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta.gr δύο πράγματα για τον Άλαν Πουλίδο.

Χρυσή ευκαιρία έχει ο Άλαν Πουλίδο στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού!

Ο Ιντέγε ουσιαστικά θα το χάσει όλο αυτό το στάδιο, αφού θα πάει στην Αυστρία την Κυριακή (άδεια λόγω εθνικής) και μέχρι να καλύψει το χαμένο έδαφος από τις προπονήσεις δύσκολα θα είναι η βασική επιλογή του προπονητή στα πρώτα φιλικά.

Οπότε ο Πουλίδο καλείται να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία! Μπορεί και κάποιος να πει ότι θα παίζει μπάλα μόνος του για τη θέση του σέντερ φορ, αφού ο Ολαϊτάν είναι σαφώς πιο πίσω στα πλάνα του προπονητή.

Θα είναι έτοιμος ο Μεξικανός να πάρει την ευκαιρία; Να δείξει πράγματα από την αρχή στον προπονητή του; Γιατί πέρσι, ενώ είχε ξεκινήσει κανονικά την προετοιμασία, όχι απλά φάνηκε πολύ σφιγμένος στην αρχή, αλλά και τραυματίστηκε αμέσως με συνέπεια να χάσει τρία φιλικά και να μείνει πίσω στη μάχη μίας θέσης έναντι του Φράνκο Χάρα, πριν καν έρθουν ο Φινμπόγκασον κι ο Ιντέγε... Και γενικότερα η προετοιμασία είχε βγάλει αρνητικό πρόσημο για τον Άλαν, αφού και μετά τον τραυματισμό δεν έκανε και τίποτα, έχοντας μάλλον γρήγορα χάσει την εμπιστοσύνη του προπονητή.

Φέτος, μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό. Από τον ίδιο εξαρτάται. Στο χέρι του είναι. Αν ο Πουλίδο δουλέψει καλά και βγάλει πράγματα μέσα στο γήπεδο, μπορεί να αποτελέσει η προετοιμασία στην Αυστρία το πρώτο βήμα για μία άλλη πορεία του στον Ολυμπιακό. Διαφορετικά, νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα κι η ομάδα δεν θα αργήσει να ψάξει για σέντερ φορ…

Ο Πουλίδο όλο το καλοκαίρι μας απασχόλησε με το θέμα της απαγωγής του-ευτυχώς με καλή κατάληξη για τον Άλαν, που φάνηκε μεσα από αυτή την πολύ δύσκολη περιπέτεια πως αν μη τι άλλο δεν κωλώνει και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Κατά τα άλλα…μαθαίναμε και τα νέα από τις διακοπές του με την ωραιότατη Ιλεάνα, μέσω των social media. Ώρα τώρα είναι να μας απασχολήσει με τα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα.

Κατά την περασμένη σεζόν, μας έδωσε κάποιες υποσχέσεις. Έδειξε ότι μπορεί στα καλά του να αποδειχθεί πολυτιμότατη μονάδα. Τώρα, όμως, πρέπει να δείξει περισσότερα. Πρέπει να πάει στο επόμενο στάδιο, να αποδείξει ότι είναι ανταγωνιστικός για τη θέση του φορ στον Ολυμπιακό.

 

Best of internet