Ανάγκες 11άδας, φορ και εξτρέμ!

Ανάγκες 11άδας, φορ και εξτρέμ!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Ανάγκες 11άδας, φορ και εξτρέμ!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης δεν προβληματίζεται με τα μεταγραφικά της ΑΕΚ, ετοιμάζεται για Πολωνία και γράφει για τη δικαίωση του Μελισσανίδη…

Στην ΑΕΚ και στις τάξεις των φίλων της ομάδας υπάρχει μία σχετική (δικαιολογημένη μέχρι ενός σημείου) αγωνία και ένας φόβος για τις μεταγραφικές εξελίξεις και το γεγονός ότι στις 29 Ιουνίου η ομάδα ταξιδεύει για την Πολωνία και άπαντες επιθυμούν να έχει κλείσει το 95% (τουλάχιστον) του ρόστερ της…

Η αλήθεια είναι πως στο θέμα του φορ και του εξτρέμ που συνιστούν τεράστιες ανάγκες 11άδας για τους «κιτρινόμαυρους», δεν παρατηρείται ουσιαστική εξέλιξη και πρόοδος, τουλάχιστον έως και σήμερα, κοινώς το τριήμερο που μας πέρασε δεν είχαμε το παραμικρό μαντάτο (και καμία κίνηση) που να ξεκαθάριζε κάτι για τις συγκεκριμένες θέσεις (αλλά και τις υπόλοιπες, του αριστερού μπακ και του χαφ).

Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι έχουν γραφτεί δέκα διαφορετικά ονόματα για τη θέση του αριστερού μπακ (και ευτυχώς λιγότερα για χαφ, εξτρέμ και φορ, στο στόπερ αποκαλύψαμε άμεσα από εδώ ότι έπαιζε του Τσιγκρίνσκι δυνατά) και πως δεν έχουμε εξέλιξη για καμία από τις υπόλοιπες θέσεις που ψάχνει η ΑΕΚ, τότε υπάρχει θέμα για να προβληματίζεται ο Ενωσίτης και οι άνθρωποι στην ομάδα.

Ωστόσο προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο… Ναι, σαφέστατα είναι προτιμότερο, λογικότερο πιο ορθολογικό να έχεις έτοιμο το ρόστερ σου στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας για να δουλέψεις και να βάλεις τις βάσεις σωστά. Είναι το πιο σωστό το οποίο όμως δεν γίνεται πουθενά στο τέλος της κουβέντας.

Ο Παναθηναϊκός πέρυσι είχε συμπληρώσει το ρόστερ του νωρίς και τελικά αποδείχτηκε ότι το έκανε με παίκτες που δεν… Ο Ολυμπιακός από σήμερα αρχίζει να… χτίζεται και επί της ουσίας δεν έχει τρέξει καν τον αγωνιστικό του σχεδιασμό και ενώ παίζει νωρίτερα (αλλά και πιο εύκολα) ματς για προκριματικά…

Ωστόσο δεν μπορεί να μας απασχολεί τι κάνουν οι άλλοι. Άλλωστε στόχος και επιθυμία δεν μπορεί να είναι πως λειτουργούν οι αντίπαλοί σου αλλά να τους ξεπεράσεις, ειδικά φέτος και να εκμεταλλευτείς τα δικά τους ζητήματα, τα κενά τους. Αυτό οφείλει να κάνει και μπορεί γιατί για μένα έχει πιο ικανούς στο ποδοσφαιρικό τμήμα απ’ ότι οι δυο βασικοί… εχθροί της!

Υπενθυμίζω πως οι βασικές ανάγκες σε ότι αφορά τις προσθήκες ενδεκάδας για την ΑΕΚ είναι αυτή του σούπερ φορ και ενός εξτρέμ αντάξιου του Έλντερ Μπαρμπόσα που έκανε σούπερ χρονιά πέρυσι. Από κει και πέρα στο ρόστερ ανάλογα με τα… φύγε – έλα, θα πρέπει να βρεθούν ένα αριστερό μπακ και ένα χαφ (το λιγότερο…).

Νομίζω πως σε ότι αφορά τις ουσιαστικές ανάγκες 11άδας είναι λογικό να αναζητούνται ακόμη μόλις δυο ποδοσφαιριστές οκτώ ολόκληρες μέρες πριν το ταξίδι για την Πολωνία. Δεν μπορώ λοιπόν να συμμεριστώ τον προβληματισμό και τα περί καθυστέρησης. Από την άλλη σχετικά με το… κανόνι στην γραμμή κρούσης δεν μπορεί να δικαιολογηθούν επιπλέον λάθη διότι αναζητείται τέτοιος τουλάχιστον σε τρεις σερί μεταγραφικές περιόδους…

Λίγη υπομονή λοιπόν ακόμη και η ΑΕΚ θα κάνει αυτό που πρέπει και απαιτείται για να είναι έτοιμη η ομάδα στα τέλη Ιουλίου για τα πολύ δύσκολα προκριματικά του Europa League. Δεν πρέπει να γίνουν βιαστικές κινήσεις. Γρήγορες με ελάχιστο ρίσκο ναι, αλλά βιαστικές σε καμία περίπτωση…

Υγ: Η μεγαλύτερη δικαίωση του Δημήτρη Μελισσανίδη στο αγωνιστικό είναι η περίπτωση του Αντρές Σιμόες. Εννοείται πως δεν τον βρήκε εκείνος, δεν είναι η δουλειά του άλλωστε για να μη τρελαθούμε και ούτε τον αποθεώνω… Απλά επειδή πέρυσι το καλοκαίρι στην Πολωνία και πριν τον δούμε καλά, καλά εκείνος το έλεγε: «Να ξέρετε ο Σιμόες θα είναι καλύτερος του Γιόχανσον, θα αποδειχτεί μεγαλύτερη μεταγραφή», τόνιζε ο Μελισσανίδης σε όσους επικοινώνησε και χρηματιστηριακά αλλά και αγωνιστικά δικαιώθηκε σε απόλυτο βαθμό, να τα… γράφουμε κι αυτά!

Υγ2: Αυτή η εβδομάδα και μέχρι να φύγουμε για την Πολωνία είναι και οι πλέον δύσκολες μέρες για σημαντικές αποφάσειςστο ρόστερ (και στο ποιοι μένουν – ποιοι φεύγουν) για τον Τιμούρ Κετσπάγια. Έχει μεγάλη σημασία η περίοδος που διανύουμε (και) για τον Γεωργιανό τεχνικό της ΑΕΚ.

Υ3: Εννοείται πως και φέτος διαρκείας στο μπάσκετ. Εννοείται όμως! Δεν το συζητάμε καν…

Υγ4: Για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και τους διοικούντες αυτήν έχω γράψει πολλές φορές και έχω υπογραμμίσει την απουσία ουσιαστικού αφεντικού. Το ανάθεμα στους νυν δεν φέρνει (δυστυχώς) αλλαγές ουσίας. Δεν μπορούν σίγουρα, αποδεδειγμένα, αλλά δεν βλέπω και κανέναν άλλον, πουθενά, όλοι οι ΑΕΚάρες είναι εξαφανισμένοι… Οπότε αν θέλουμε να αλλάξει κάτι θα πρέπει να γίνουν ΟΛΟΙ μέλη, να πληρώνουν και να μεγαλώσουν το σωματείο, όπως το κάνουν στον Ολυμπιακό και μπράβο τους!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...