Το προφίλ της Μάριενχαμ

Το προφίλ της Μάριενχαμ

bet365

Η Μάριενχαμ είναι μια από τις δύο ομάδες ενδέχεται να αντιμετωπίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και το gazzetta.gr παρουσιάζει τους Φινλανδούς.

Τον νικητή του ζευγαριού Οντ Γκρένλαντ - Μάριενχαμ θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους πιθανούς αντιπάλους τους «Άγιαξ της Ηπείρου».

Δείτε εδώ το προφίλ της Οντ Γκρένλαντ!

Μάριενχαμ:

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος, όπου συγκατοικεί με την Ελσίνκι, βρίσκεται η υποψήφια αντίπαλος του ΠΑΣ, Μάριενχαμ, αφού μετά από 15 αγωνιστικές, μετράει 9 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Υπό τις οδηγίες του προπονητικού διδύμου, Βιρτάνεν - Λούντμπεργκ, ο σύλλογος που εκπροσωπεί την ομώνυμη πόλη, διεκδικεί μία πορεία στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, έχοντας κερδίσει την συμμετοχή της σε αυτά, μέσα από την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Την προηγούμενη σεζόν, αν και στο πρωτάθλημα δε κατάφερε να διακριθεί, έφτασε στον τελικό του «Suomen Cup», όπου επικράτησε με 2-1 της Ίντερ Τουρκου, του Πέτρου Κανακύδη. Από τότε, βέβαια, έχει περάσει καιρός, αφού ο τελικός του Κυπέλλου Φινλανδίας διεξήχθη στις 26 Σεπτεμβρίου του 2015. Από τότε, έχει ξεκινήσει η διοργάνωση της νέας σεζόν, με την Μάριενχαμ να έχει προλάβει να αποκλειστεί από την φάση των «16», μετά την ήττα από την Λάχτι.

Όπλο, τόσο της Μάριενχαμ, όσο και την Όντ, είναι η ετοιμότητα, αφού τα πρωταθλήματα σε Φινλανδία και Νορβηγία είναι σε πλήρη εξέλιξη. Εμπειρίες, πάντως, από Ευρωπαϊκά παιχνίδια, δεν υπάρχουν αρκετές. Τελευταία συμμετοχή της στο Γιουρόπα, ήταν το καλοκαίρι του 2013, όταν και αποκλείστηκε με μία ήττα και μία ισοπαλία από την Ίντερ Μπακού.

Το γήπεδο της Μάριενχαμ, «Wiklöf Holding Arena», έχει χωρητικότητα 5.637 θεατές, ενώ τα μεγάλα της όπλα είναι ο Κριστιάν Κογιόλα, ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός από την Φινλανδία και ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου με 7 γκολ και 2 ασίστ, Ντέβερ Ορζίλ από την Τζαμάικα.

Αν και ιδρύθηκε το 1919, έχει μόλις έναν τίτλο στο ενεργητικό της, αυτόν του Κυπέλλου του 2015. Εδρεύει στην ομώνυμη πόλη Μάριεχαμν, που είναι και η πρωτεύουσα από τα Νησιά Άλαντ, τα οποία εκπροσωπεί στην μεγάλη κατηγορία από το 2005 και έπειτα.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα