ΠΑΟΚ και μεταγραφές από Ελλάδα

ΠΑΟΚ και μεταγραφές από Ελλάδα

ΠΑΟΚ και μεταγραφές από Ελλάδα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του για περιπτώσεις από την Ελληνική αγορά που θα μπορούσαν να κάνουν... κλικ στον ΠΑΟΚ!
Είναι δεδομένο ότι ο Δικέφαλος του Βορρά έχει ξεκινήσει πιο εντυπωσιακά τις μεταγραφές του και δείχνει ότι έκανε καλύτερη προεργασία από τους αντιπάλους του.
Στο επιχείρημα ότι... "βρήκε και έκανε με την αδυναμία της Ντνιέπρ" από την οποία πήρε δυο παίκτες και πάει για έναν ακόμη, υπάρχει η πολύ απλή απάντηση..."ας έβρισκαν και ας έκαναν και οι άλλοι. Αν μπορούσαν ας προλάβαιναν και οι άλλοι". Και μην "πει" κανείς ότι οι Μάτος-Ματέους (κυρίως) αλλά και ο Σάκχοφ (με τόσα γκολ ερχόμενος από τα χαφ) δεν είναι σαφώς καλύτεροι από το Μέσο Όρο ποιότητας του ΠΑΟΚ και φυσικά πολύ πάνω από αυτά που βλέπουμε στην Ελλάδα...
Ο ΠΑΟΚ λοιπόν ξεκίνησε καλύτερα, αλλά δείχνει μία ξεκάθαρη προτίμηση στο εξωτερικό, χωρίς να κάνει την παραμικρή κίνηση για παίκτες εντός των συνόρων.
ΠΑΟΚτσήδες και μη αναρωτήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες (με αφορμή τις υποθέςεις Μπάρκα-Μπακασέτα και όχι μόνο) γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έκανε και δεν κάνει αποφασιστικές κινήσεις για να ενισχυθεί από την Ελληνική αγορά.
Για να δούμε κάποια πράγματα που δίνουν απάντηση...
1) Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη ανάγκη φέτος από έμπειρους-ποιοτικούς παίκτες με προσωπικότητα που θα έρθουν και θα ηγηθούν της ομάδας. Υπάρχει κάποιος τέτοιος στην Ελλάδα, που δεν παίζει σε Ολυμπιακό-Παναθηναικό, ΑΕΚ και Ηρακλή, απ´ όπου ο ΠΑΟΚ δεν γίνεται να κάνει μεταγραφή;
Εκτιμώ ότι ο μόνος με κάποια τέτοια στοιχεία, που έκανε πάρα πολύ καλή χρονιά σε θέση έκπληξη στα χαφ, είναι ο Λουσέρο της Ξάνθης!
Είναι στα 32 βέβαια (νόμιζα είναι μεγαλύτερος) το όνομά του δεν "πουλάει" και τέλος πάντων πρόσφατα ανανέωσε με την ομάδα του.
2) Αν ξεχάσουμε την μεγάλη ανάγκη του ΠΑΟΚ να αποκτήσει προσωπικότητες σε συγκεκριμένες θέσεις του άξονα και "προχωρήσουμε" στο ότι πάντα κάθε μεγάλη Ελληνική ομάδα πρέπει να "ασχολείται" με κάθε καλή περίπτωση παίκτη εντός χώρας, μπορούμε να δούμε πιο αναλυτικά τι "καλό" υπάρχει σε κάθε ομάδα πλην των τεσσάρων όπου δεν μπορούν να γίνουν μεταγραφές. (Μην αναρωτηθεί κανείς γιατί δεν είναι εφικτή μια μεταγραφή από τον Ηρακλή στον ΠΑΟΚ...)
Πάμε να δούμε όσο πιο αναλυτικά...
Ο Αστέρας Τρίπολης: Ο Δημούτσος; Ο Γιαννούλης; Ο Ιγκλέσιας; Ο τερματοφύλακας Θεοδωρόπουλος;
Η Βέροια: Τον Ισπανό Λόπεθ, τον τερματοφύλακα; Οι Αμπντούν-Γιουσούφ έπεσαν επίπεδο. Τον Γιαννούλη που ήταν καλός, τον επαναφέρει ο ΠΑΟΚ και θα του δώσει ευκαιρία. Για τον Ναζλίδη θα υπήρχε ενδιαφέρον με Αναστασιάδη.
Ο Λεβαδειακός: Καλός ο Τσιντώτας, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει δύο διεθνείς Έλληνες, ψάχνει σπουδαίο ξένο και από πίσω έρχεται το μεγάλο ταλέντο που λέγεται Σιαμπάνης.
Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τον Μάντζιο, αλλά ο ΠΑΟΚ ψάχνει άλλου είδους φορ. Πιο γρήγορο, πιο δημιουργικό.
Ο Παναιτωλικός: Υπάρχει ο Ουαρντά, που κάνει τα πάντα για να προσελκύσει το ενδιαφέρον. (Μέχρι και αγώνα βόλει του ΠΑΟΚ είδε!). Επιθετικό χαφ, έχει στοιχεία, αλλά του λείπει η διάρκεια. Πάρα πολλά τα σκαμπανεβάσματά του.
Πανθρακικός: Είχε τον τερματοφύλακα Αθανασιάδη (τον έδωσε τώρα) αλλά για τους γκολκήπερ τα γράψαμε.
Ο Ατρόμητος: Είναι ο Κυβρακίδης. Ο ΠΑΟΚ έχει Κίτσιου-Κωνσταντινίδη-Σκόνδρα, πήρε και τον Μάτος. Αλλά αν μείνουμε στους δύο πρώτους, έχουν κάτι να ζηλέψουν από τον Κυβρακίδη;
Ο Ούμπιντες μεγάλωσε πολύ, του Φυτανίδη χάλασε πολλές φορές και υπήρχε ο Μπάρκας. Τα "είπαμε" για το τέρμα.
Πλατανιάς: Εδώ υπάρχει ο Κουλιμπαλί. Δεξί μπακ με μερικές επιθετικές αρετές, παίζει και στόπερ. Δεν είναι αδιάφορη περίπτωση, αλλά...
Ξάνθη: Τα "είπαμε" για τον Λουσέρο, Γούτας-Μπέρτος είναι "αλλού", σαν τον Βασιλακάκη έχει πολλά χαφ ο ΠΑΟΚ και υπάρχει ο Ορφανίδης. Καλός παίκτης. Καλά στοιχεία. Δημιουργικός και γρήγορος. Αλλά...είναι καλύτερος του Πέλκα; ( Ο νεαρός του ΠΑΟΚ για όσους τον υποτιμούν είχε φέτος εννιά γκολ και εφτά ασίστ!)
ΠΑΣ Γιάννινα: Ο Μανιάς έχει ενδιαφέρον ως φορ, αλλά έφυγε γρήγορα από την Ελλάδα.
Αυτά...
Την διαφορά -μάλλον- δεν την κάνει κανείς, ενώ νεαρούς Έλληνες ο ΠΑΟΚ έχει... τους δικούς του! Πολλούς παίκτες από την ακαδημία του, που πρέπει να πλαισιωθούν από πιο πολλές προσωπικότητες για να δώσουν πολλά παραπάνω.
Αυτά βλέπω εγώ.
Υπάρχει κάποιος άλλος από την Ελληνική αγορά, που θα μπορούσε να απασχολήσει τον ΠΑΟΚ;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.