Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως...

Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως...

Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως...

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης φρεσκάρει την μνήμη των φίλων του ΑΡΗ με το blog του στο gazzetta.gr

Τα έχουμε πει, τα έχουμε γράψει, αλλά διακρίνω και από τα σχόλια σας εδώ, αλλά και τις ερωτήσεις σας στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ότι χρειάζεται επανάληψη. Πάμε, λοιπόν, απλά και κατανοητά για να καταλάβουν όλοι (όσοι θέλουν βέβαια).

Εδώ και μία εβδομάδα έχει ανοίξει το ΜΚ για τη νέα ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Η ομάδα έχει παράλληλα εξασφαλίσει ΑΦΜ για την ΠΑΕ κόντρα στις...προβλέψεις των ειδικών που πλέον έμειναν στο ράφι.

Η πενταμελής επιτροπή έχει κάνει ότι προβλέπει ο νόμος και πλέον ο Θόδωρος Καρυπίδης οφείλει να κάνει πράξη την υπόσχεσή του, να...δείξει το χρήμα και να καλύψει με το ποσό του1.2 εκ ευρώ το ΜΚ. Εφόσον το κάνει αυτό, αυτομάτως θα είναι ο μεγαλομέτοχος του ΑΡΗ με ποσοστό 90% και 10% θα έχει βάση νόμου ο ΑΣ ΑΡΗΣ.

Αν δεν το καλύψει, τότε οι επόμενες κινήσεις θα είναι να αποτανθεί η πενταμελής επιτροπή στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς (έχει ήδη προετοιμαστεί και για το αρνητικό σενάριο) ώστε πλέον να βρεθεί εκ των έσω κάποιος ή όποιος άλλο είτε να καλύψει το ΜΚ του 1.2 εκ ευρώ είτε τουλάχιστον το μίνιμουμ που προβλέπεται από το νόμο ύψους 300.000 ευρώ. Θυμίζω ότι η ΑΕΚ πριν λίγα χρόνια είχε επιλέξει να καλύψει το μίνιμουμ που τότε ήταν 360.000 ευρώ.

Με βάση το νόμο χρονικό περιθώριο οι ομάδες που ανεβαίνουν έχουν μέχρι 10 μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα (άρα τέλη Σεπτέμβρη).

Έχοντας σημειώσει τι συμβαίνει στις 2 περιπτώσεις (καταβολή ή όχι από Καρυπίδη) πάμε και στο τρίτο σενάριο. Ο Καρυπίδης καταβάλει το 1.2 κανονικά, αλλά το κάνει και κάποιος άλλος. Μπορεί να γίνει αυτό; ΝΑΙ είναι η απάντηση. Μπορεί κάποιος άλλος να βάλει 3,4,5 εκ ευρώ και να πάρει την ΠΑΕ αυτός; ΟΧΙ είναι η απάντηση. Το μάξιμουμ που μπορεί να διαθέσει κάποιος είναι 1.2 εκ ευρώ. Αν βρεθούν δυο που θα βάλουν από 1.2 (γελάμε και κλαίμε μαζί που εμφανίζονται αυτά τα σενάρια σε ΜΜΕ και fb όταν δεν έχουν βάλει ούτε 100 ευρώ) τότε λαμβάνουν από 45% των μετοχών ο καθένας και το 10% πάει στον ΑΣ ΑΡΗΣ.

Τι σημαίνει αυτό; ότι θα υπάρξουν δυο διοικήσεις; Προφανώς και όχι. Ποιος θα διοικεί; Αυτός που θα έχει με την πλευρά του και τον ΑΣ ΤΟΥ 10%. Ποιος θα είναι αυτός σήμερα; Προφανώς αυτός που ο ΑΣ ΑΡΗΣ του οφείλει από την χρονιά στην Γ εθνική 1 εκ. Ευρώ. Τι θα κάνει αυτός στην πρώτη ΑΜΚ μετά την σύσταση της ΠΑΕ; Θα μετοχοποιήσει το 1εκ ευρώ (που δεν μπορεί στην αρχική βάση νόμου). Τι θα σημαίνει αυτό; ότι το ΜΚ θα γίνει 2.2 εκ ευρώ και αυτομάτως θα έχει την πλειοψηφία των μετοχών που μάλιστα πλέον θα υπερβαίνει το 51%, εκτός αν ο... δεύτερος βάλει και αυτός άλλο 1 εκ ευρώ.

Θα βάλει όμως κάποιος...δεύτερος όπως διαδίδουν διάφοροι άσχετοι 2.2 εκ ευρώ για να τα διαχειριστεί ο Καρυπίδης με τον Ψηφίδη; Γιατί το 45 συν 10 κερδίζει το 45 και τα λεφτά θα είναι στα ταμεία της ΠΑΕ για την οποία θα αποφασίζουν οι προαναφερόμενοι.

Ξεκάθαρα, λοιπόν, όλα εξαρτώνται από τον Καρυπίδη πλέον. Είτε βάζει το 1.2 στις 24 του μήνα όπως έχει υποσχεθεί και θα του ανήκει η ΠΑΕ, είτε δεν το κάνει και ζούμε πάλι ένα καλοκαίρι αγωνίας και αναμονής. Ο ίδιος διαμήνυσε και στην πενταμελή επιτροπή (προσέξτε δεν είναι μία απλή επιτροπή είναι η πρώτη διοίκηση της νέας ΠΑΕ ΑΡΗΣ) ότι θα είναι απόλυτα συνεπής. Λίγες μέρες...υπομονή.

ΥΓ1 Ο Αναστόπουλος δεν έχει μιλήσει με κανέναν παίκτη εκτός του Σιδεράκη αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που θα αποχωρήσουν ή θα συνεχίσουν στην ομάδα. Θα το κάνει αφού οι παίκτες πάρουν και τα τελευταία οφειλόμενα για την Γ εθνική και φυσικά ο Καρυπίδης έχει την ΠΑΕ από την επόμενη Παρασκευή...

ΥΓ2 Ο χειρισμός στο θέμα Μιλόσεβιτς μπορεί να στοίχισε στην ΑΕΚ το διπλό συμβόλαιο σε σχέση με όσα έπαιρνε ο αθλητής, αλλά για τον ΑΡΗ αποτελεί επικοινωνιακή ήττα. Παίκτες σαν τον Μιλόσεβιτς υπάρχουν δεκάδες, αλλά μην δίνεις δικαίωμα ούτε σε αυτόν να σε χρησιμοποιήσει, ούτε στην ΑΕΚ να...θριαμβολογεί που κράτησε έναν δικό της παίκτη. Τουλάχιστον να έγινε μάθημα για περιπτώσεις όπως του Μακνίλ. Εκεί η ήττα δεν θα είναι μόνο επικοινωνιακή...

ΥΓ3 Την άλλη Παρασκευή είναι και η ΓΣ στην ΕΠΟ. Η μέρα που θα φανεί ποιος τάιζε παπά για τις ενώσεις που ελέγχει και ποιος όχι...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!